• bugün itibarıyla açılan beşiktaş'ın yeni kahvaltı mekanı.
    diğer mekanlardan farkı, öncelikle adında. ben sayamadım ama onlarca reçel türü var. orda yiyip beğendiğiniz reçelden satın da alabiliyorsunuz. şahsi tavsiyem, benim yaptığım gibi kocaman kavanozda almak yerine, minnacık kavanozlardakilerden çok çeşitli almak çünkü almadıklarınızda aklınız kalıyor.
    beşiktaş'taki diğer kahvaltı mekanları gibi harala gürele bir mekan değil burası. daha sakin, daha sevimli.
    serpme kahvaltı menemen şahane.
    dükkanın isminin hikayesi de, türev isimli dükkan sahibinin annesinin yaptığı reçellerden geliyor. reçellerse taaa adana'dan geliyor.

    ben adres tarifi bilmem, ama ıhlamur'daki hamamın sokağına girince sokak kendiliğinden sağa kıvrılıyor ya, işte sağa kıvrıldığınızda solda kalan içi beyaz dükkan.
    yaratıcı fikir, hoş mekan, güzel müzikler. pazar kahvaltısı için herşey var.
  • cafe faruk'a giderken önünden geçip şaşırdım. logo'su tasarım olarak gerçekten çok güzel. çağın tasarım modasını yakalamış, minimalist, mesaj odaklı. hoş. cam çok buğuluydu içini göremedim, benden başka arkadaş grubumda farkeden de olmadı, yani bir "farkedilme" sorunu var, benim gibi herkes dikkatli bakmayabilir. ama amaçları "farkedilmek" de olmayabilir. neyse hepimiz ismi beğendik o ayrı, ama faruk'a yol çıkmış 4 kişi olunca içeri dalamadık, malum bir bedene alışmışken yeni sulara yelken açmak zor. öhöhm ne diyorduk. heh reçel türevleri. "başlığını açayım" diye sözlüğe girdim ki almış yürümüş zaten çoktan, iyi fena değil, çorbada bir de benim tuzum olsun, en yakın zamanda gidip deneyeceğim zaten.

    web sitesinin tasarımı ise biraz gölgede kalmış. reçel satışı kısmına daha fazla önem vermişler ve gereksiz flash var, her 3. sınıf web sitesinde olduğu gibi. kendileri burayı takip ediyorlarsa umarım üzülmezler ama gerçekten site pek özenli değil. yani bence yapmışken daha iyisini yapsınlar. bir de eğer bu tarz bir paket servis yapacaklarsa hiç kasmasınlar direk yemeksepeti'ne üye olsunlar, kolayca outsource etmiş olurlar. (bu konuyla ilgili kendileriyle bilahare iletişime geçerim isterlerse)

    sitenin güzel tarafı google maps haritası koymuş olmaları, bu iyi, akıllıca.

    bence uzaktan reçel satışından çok butik restoran temasıyla ilerlerseler daha başarılı olacaklardır.

    severim böyle şeyleri.
  • servisle çok ilgili, kibar insanlar çalışıyor burada. ayva ve limon reçelleri harika.
  • denemek sonunda kısmet oldu;

    beşiktaş'taki diğer gereksiz tıklım tıklım ve fiyatına göre vasatın altında kahvaltıcılara göre çok daha başarılı. cidden baya hoşumuza gitti. servisle ilgili sorunları da çözülecektir, sorun değil.
  • semtimizin güzide kahvaltıcısı. ceviz reçelini yemeden geçmeyin derim..
  • mükemmel alternatif kahvaltı yeri. şöyle güzel bir yerde iki kişi kahvaltı mı yapmak istiyorsunuz? sakin harala gürele olmayan hemen buraya gidin ve ortaya bir serpme kahvaltı ve 2 tane de mantarlı kaşarlı omlet söyleyin. reçel seçimlerinizin içerisinde ise kesinlikle limon ve ceviz olsun. güne güzel başlayın.
  • bu sabah ilk defa gittim. sadık bir müşteriyim aslında, memnun olduğum mekanı bırakmam. arkadaşım bir şekilde ikna etti işte.

    acayip güzel reçelleri var. aklınıza gelmeyecek abidik gubidik, bundan reçel mi olur ya diyeceğiniz şeylerin bile reçeli var ve çok da güzel!
    hem de işletmecisi türev'in anneciği odun ateşinde yapıyormuş reçelleri. acayip güzeldi her şey.

    menemen de yedik, o da baya süperdi. hatta aşçı arkadaşımla gitmiştik, menemeni çok beğendi o da.

    şiddetle tavsiye!
  • mantarli kasarli omletlerine dayanamadigim kahvaltici. arkadaslarimla gittigimde onlara da acik acik soyluyorum, kimseyle paylasamam omletimi diye, bencil yapiyor burasi insani.
  • cağnım türeviciğimin mekanı. kahvaltıya gide gide dost olduk kendisiyle. muhabbetlerine de doyum olmaz. türev yoksa fırat kesin ordadır.
hesabın var mı? giriş yap