• muğla üniversitesi iibf işletme bölüm başkanı.
    prof. maliyetçi. fransada okumuş. kişisel gelişim ve hitabetle ilgili dersler almış ve kendisine yapmacık bir tarz yapmış. nam-ı diğer çavuş. kendisi hakikaten bir çavuşu andırır. eskiden dekandı bir ara rektörlüğe de aday oldu. sınavlarını kendisi kolay okuyabilsin diye az sorulu ve baştan savma yapar. o derece ki soruları daktilo etmeye bile gerek duymaz.
  • kupeli uzun sacli erkek ogrencileri sevmeyen muhakkak gunun birinde dersten atan veya laf sokan efsanevi adam. ikinci ogretimdeyseniz karanlik koselere oturunuz kupeleri gormuyor. rahat olunuz dersinizi calisiniz.
  • "burdan mezun olduktan sonra muhasebeden başka tutunacak dalınız olmayacak" diyerek insanı bir karamsarlığın içine sürükleyen,komik ama sert,zor ders yapıp kolay soru soran prof.
  • derste telefon çalar
    ks: karşıdaki ses(muhtemelen o da eğitimci)
    rş:recep şener

    ks: alo ramazan
    rş: yok hocam recep ben
    ks: hocam kusura bakma ramazanı arayacakken seni aradım.
    rş: tamam hocam görüşürüz.

    konuşma biter recep hoca sınıfa döner; halbuyse arada şaban var...
  • 2008 yılında kendisinden muhasebe ve envanter bilanço dersini aldığım, derslerinde pek çok kez tebessüm ettiren, sevdiğim hocalarımdan biriydi kendisi.

    bir gün muhasebe dersinde bir hesaplamada, hesaplama kolay olduğu halde bizler "biri hesaplasa da yazsak" diye beklerken;
    - (çok sakin bir şekilde) çocuklar, kargalar leş ile beslenirler. kendileri avlanmazlar. şahinler ise kendileri avlanırlar. (ses yavaş yavaş yükselir) karga olmayın. leş ile beslenmeyin. (burada ses tonu iyice yükselir ---> ) çıkarın ve hesaplayın şunları bakiyim, çabuk!

    başka bir gün, sınıftaki tahtaha büyük bir yevmiye defteri çizilir. 8-10 günü kapsayan bir örnek uygulamada her gün için bir öğrenci tahtaya kalkar ve kendisi yapabilirse hesapları kayda geçirir, yapamazsa hoca söyler.

    - (çok sakin bir şekilde) evet, sıradaki kaydımız neymiş? işletmemizin birinden 9.000 tl alacağı var. ama alacak artık şüpheli duruma gelmiş. adam malı almış yurtdışına kaçmış. mahkeme işlemleri falan var, alacağımız artık şüpheli. evet biri gelip gerekli kaydı yapsın.
    ... ( bir süre bekler, kimse gönüllü olarak kalkmaz )
    - (ses tonunu yükselterek, sinirli bir şekilde) çocuklar! biri çabuk kalksın ve uygulamayı yapsın! benimle iyi geçinmek zo-run-da-sı-nız! çabuk!

    - çocuklar! birgün, fransa'da öğrencilik yıllarımda yurtta kalıyorum. aşağıdan bir hapşurma sesi geldi. öyle narin bir ses ki, allah dedim ben bu kişiyle tanışmalıyım. merdivenlerden indim, bir baktım cüsseli bir kadın! topukladım kaçtım hemen!

    - alooo, -çocuklar, ongun hocanız amerika'dan arıyor-, ongun hocam nasılsın? orada dolar kaç para?

    (sınıfta biri sakız çiğnemektedir :)
    - çocuklar. bektaşi'ye sormuşlar: 'tuvalette sakız çiğnenir mi?' diye. o da, 'çiğnenmez, gören de ağzında bir şey var sanır.' demiş. (ses tonunu yükseltir) çıkar at o sa-kı-zı ağ-zın-dan, çabuk!

    (sınıfta biri şapka takmaktadır: )
    - kapalı yerlerde şapka takılmaz. şapkanı çıkart bakalım.
    (öğrenci şapkasını çıkartır. uzun, gürbüz saçları vardır)
    - ulan öyle saçların var, şapka takılır mı allahsız?!

    dersine girmeyi özlediğim hocalarımdan biri. derslerinde samimi bir ortam olurdu. renkli bir kişidir vesselam..
  • seneler önce girdiğim bir sınavında şöyle bir soru sormuştu. hayal meyal aktarıyorum. biz demiroğlu aş yiz. yaldızoğlu şirketine 100000 lira ticari borç verdik ama vadesi gelmiş olmasına rağmen bir türlü alamıyoruz. şirketin işleri kötü gidiyor ve her ay, sonraki ay ödeyeceğim diyor. bu 100000 lirayı muhasebeleştirin.
    yaldızoğlu şirketi iflasını istemiştir. şirket mal varlığında hiç bir şey kalmamıştır. 100000 lirayı muhasebeleştirin.

    ilkinde 100000 lirayı şüpheli ticari alacaklara aktardım ki sanırım bu doğruydu.
    sonra düşündün düşündüm ve "hepten şüpheli alacaklar hesabı" bir hesap uydurdum ve 100000 lirayı buraya atıp borçlandırdım.

    hocada sonraki ders, içinizden birisi hepten şüpheli alacaklar hesabı diye bir hesap icat etmiş diyerek baya dalga geçmişti.
  • bana muhasebeyi sevdiren hocamdır, maliyet muhasebesini ezbertletmez mantığını kavratarak öğretir. smmm staja giriş sınavında maliyet muhasebesinde onun verdiği temel sayesinde soruların tamamını doğru yaptım

    bugün kendisini gelecek parti'nin kurucular kurulunda görünce tekrar hatırladım.
    görüş olarak siyasal islamcı bir çizgi çizmiyordu, sert mizaçlıdır.
hesabın var mı? giriş yap