• üzerinde bulunan mikro gözenekler suda açığa çıkan fazla renkleri üzerine toplayarak bu renklerin diğer giysiler üzerine toplanmasını engelliyormuş.

    işbu sebepten kutusunda renklilerle beyazları ayrı yıkama devrinin sona erdiğini iddia ediliyor. gene de ben o kadar cesur olamadım ve açık renklilerle koyu renklileri aynı anda yıkayarak ilk adımımı attım. sonuç başarılı idi. ama mendilden mi yoksa çamaşırlar zaten renk atmadığından mı bilemiyorum.

    yalnız cidden başarılıysa tek başına yaşayıp çamaşır makinesini çalıştıracak kadar çok çamaşırı bi türlü biriktiremeyen insanlara ilaç gibi geleceğine eminim. at hepsini makineye, koy bi mendil, tamam.

    ( http://www.drbeckmann.com.tr/…/renk-koruyucu-mendil )
  • (bkz: color fix)

    yillardir kullandigim, camasir yikama hadisesini sorunsuz hale getiren hede. beckmann dan da ucuz ustelik ve performansi daha iyi. beckmannda iki-uc mendilin gordugu isi tek mendili goruyor.

    ama yine de bu tarz seylerde dikkat edillmesi gereken kotlari beyazlarla yikamamak, ya da 4-5 mendil filan atmak. ama renklilerle renkliler, renkliler beyazlarda hic sorun yasamadim, ki bunlardan bazilari ayri yikayiniz diye etiketi olan ürünlerdi.
  • uzun zamandır kullanıyorum. özellikle pembik çocuk kıyafetleriyle diğer renklileri yıkarken çok faydalı. pembe*, kırmızı en çok boya veren renkler sanırım. yıkama sonrası mendil pembe/kırmızı renge bürünüyor ve işe yarıyor.
  • işe yaradığını dene ve yamul metoduyla kesinleştirdiğim zımbırtı...
    hep atıyordum makineye...
    bu sefer "amaaan" dedim "mendiller uzakta, kim uğraşacak"

    şu anda, önceden beyaz olup şu anda uçuk pempe (evet pempe) üç tane atletim bi tene de iş gömleğim var.

    yuppiii....

    alacalı bulacalı olmayalardı eyiydi...
    böhühüü...
  • her seyin evde yapılanı var. keske bunun da olsa da ucuza kapatsak dedigim urun.

    ben bu urunu kullanırken radikal anlamda bembeyaz seylerle renklileri bir araya atmiyorum ama acik renk olup da beyazlarla yikanmayan kiyafetlerde renklenmeyi engellemek icin kullanıyorum ve ayni mendili bir kac yikamada kullaniyorum.
    ozellikle acik mavi, pembe gibi yumusak tonlu kiyafetler pantolon vs ile yikaninca rengi fena oluyordu. hayat kurtarıyor.
hesabın var mı? giriş yap