• the return of the living dead adlı güzide filmin ne yazık ki aynı başarıdan uzak oldukça başarısız devam filmi. ilk filmdeki konuyu devam ettirmek ve askeriyeyi hikayeye dahil etmek yerine bu sefer 3 zibidi çocuğun olayları karıştırmasıyla kasabaya illet olan ölüleri izliyoruz. oyunculuklar rezalet, senaryo çok kötü, efektler ise başarısız. bitse de kurtulsak tadında seyredilen 90 dakikalık eziyet. sayelerinde serinin diğer filmlerini bile izlemekten vazgeçtim. o derece tiksindirdiler.
  • jesse wilson isimli çocuk karakterin başını çektiği devam filmi.

    ilk filmde yer alan james karen ve thom mathews'ı yine bir ikili olarak bu filmde de rol almıştır. bu sefer mezarlıklarda ölüleri soymaktadırlar.

    filmin yönetmen ve senaristi ken wiederhorn'dur.

    film bu sefer trioxin deneylerinde kullanılmış ölülerin bulunduğu varillerin askeri sevkiyat sırasında kamyondan düşmesiyle olaylar başlıyor.

    mahallenin serserisi olan iki çocuğun jesse adlı karakteri kovalarken varili bulması ve merakla varili açması sonucu trioxin gazı önce havaya karışır ve ilk filmdeki gibi akabinde yağmur yağarak gazı toprağa iner.
    sonrasında beyin sevdalısı zombiler bayramlıklarıyla toprak altından yine hevesle çıkarlar.

    olayla geliştikçe zombilerin elektrik ile öldürülebileceği anlaşılır ve zombiler şehrin elektriğini veren merkeze çekilir.
    hatta burada zombilerin elektrikle köz edildiği sahnelerin birinde michael jackson'un thriller klibindeki zombi haline benzer bir zombi sırtında kırmızı montuyla görülür.
    (thriller klibinin yapım tarihi 1984'tür, ilgli film ise 1988 yapımıdır)

    güzel bir devam filmi olabilecekken komedi unsurunun başarısız bir şekilde korku ögesinin önüne geçmesi ve pek de güldürmemesi, görece başarısız makyajlar, ilk filmin senaryosunun ufak değişiklerle pişirilip tekrar izleyicilere sunulması türün sevenlerini pek de tatmin etmemiştir.

    buna rağmen bir dönem (doksanlı yıllarda) show tv'de cuma geceleri yayınlanmış ve çocuk halimizle bizi korkutmayı başarmıştır.

    - braaaiiinnn.
hesabın var mı? giriş yap