• birleşik krallık başbakanı bir sosyal medya paylaşımı yapıyor. makam aracının arka koltuğunda kemersiz olduğunu farkeden polis, 100 gbp para cezası kesiyor.

    hatta polis teşkilatı basına yaptığı açıklamada başbakandan “a 42-year-old man from london” diye bahsedip ‘kim olduğu hiç umrumuzda olmaz’ demeye de getiriyor.

    sunak’ın tepkisi özür dilemek olmuş.

    kaynak

    edit: bu haberi bile getirip vatan hainliğine bağlamışlar. haberi okusalar, okuyabilselerdi keşke. kimse rte‘ye kemer cezası kesilsin istemiyor. daha küçük beklentileri var insanların. fikirlerini ifade edebilmek gibi…
  • vay aq ya..
  • madem oralarda normal bir şeyse o hâl de neden " buralarda kim olduğunuz umrumuzda olmaz " tarzı bir şeyler yazmanın gereğini hissetmişler. madem zaten normal bir şey o hâl de ceza kesilir geçer insanlar hayatına normal bir şekilde devam eder böyle bir şey söz konusu bile olmaz yani.

    edit : normal derken yani " başbakana bile ceza kesilmesi normalse " anlamında söyledim.
  • ben pantolonuna artık kemer takamayacak diye düşündüm. hep beli düşüp çatalı görünecek, rezil olacak diye de hayıflandım.
  • (#147940944)

    polisin yaptığı normal de, başbakanın yaptığı değil. kemer takma bile olsa kanuna uymamak siyasiler için hoş karşılanmıyor.

    polisin tavrı da ben başbakana bile ceza keserim tavrı değil (anlayacağınız üzere o marifet değil pek), siyasi kimliğine takılmıyorum, öyle bir motivasyonum yok tavrı. başbakan da zaten özür dilemiş geçmiş.

    ingiltere'de iktidardaki siyasetçilerin özel sağlık sigortası olması bile (paralarınî kendileri ödedikleri halde) kıyasıya eleştiriliyor çünkü bu sağlıkbsistemi nhs'in iflasını kabullenmek olarak görülüyor.

    ingiltere ekonomisi parlak değil, liz truss gibi, suella braverman gibi korkunç siyasetçileri var ama genel olarak siyasetteki kalite halen çok yüksek.
  • #121834592 burada anlatmak istediğim buydu.
    bir de bu ülke, cumhuriyet değil sözde krallık
  • yalova kaymakamı kadar hükmü olsa hintli secmezlerdi.
  • alkışladığım ceza. kimse kanunların üstünde değildir. yani, türkiye hariç.
  • bu şova hala inanan insanları görünce çok mutlu oluyorum. bu saflık, bu temizlik öyle güzel ki, hiç değişmeyin olur mu. bizim siyasilerin köprüde intihar eden adamı kurtarması gibi, trafik polisinin yolda hız yapan amirine ceza kesmesi gibi rutin pr haberi.
    bu habere inanan arkadaşlar lütfen köprü satan tiplere itibar etmeyiniz, üzerler.
  • o da bisey mi, kurtaj kliniginin karisinda icinden sessizce dua okuyan kadinin tutuklandigi ulke burasi.
    https://twitter.com/…wen/status/1606185603103543296
hesabın var mı? giriş yap