• eğer kurulsa gizli gizli binlerce üyeye ulaşacak dernektir. bir heves aldık biz de 3 ay önce falan. bu alet hiç de öyle vaat ettiği kadar kullanışlı değil maalesef.

    takılacak bir kablo buluyor, terlik buluyor bir bok buluyor. hiçbir şey bulmasa sıkışacak bir nokta bulup oraya takılıyor.

    kabloları kaldır diyebilirsiniz, başlarda hevesle baya buna uygun hale getiriyordum evi ama bir süre sonra evi buna uygun hale getirmek zaten temizlik yapmakla benzer efora dönüşüyor, biraz (bkz: temizlikçiye ayıp olmasın diye evi temizlemek) olayına dönüyor mevzu.

    ben o topa girdikten sonra zaten alırım elime süpürgeyi 10dk da süpürür geçerim.

    özellikle mop özelliği tam bir fiyasko. bence benim gibi pişman olmuş çok insan var ama işte bir kere masrafa girdiler diye kendilerine itiraf edemiyorlar.

    gelin sarılalım beraber.

    edit: bir arkadaş bimde satılan 1500 liralık süpürge bakınızı vermiş, bizimki 8k şu an mediamarkt'ta ama marka adı verip kimseye zarar vermek istemem. bence markada değil sorun, ürünün temel fikri kullanışlı değil.
  • benim bu. 6.000 tl olmus bir supurge. bir kac ay kullanip 5.000'e sattim. sonra cikardigim modellemesinden 3d printer ile bastim. biraz uzun surdu ama dortte biri fiyatina malettim. aslinda cok daha ucuza gelirdi, eldeki eski batarya pillerini kullanmak yerine gidip sanyo pil aldim. 4 pil 600 lira olmus. kalan parcalarin cogu hirdavatcida var zaten. uc bes sensor, biraz arduino kodu ile halloluyor. zor degil. oyle butun evi gezemiyor simdilik, hapsettigim salonda geziniyor iste. diger odalara da birakiyorum arada. kedi beyin pati saldirirlarina da dayaniyor. ustune oturunca durmasi icin agirlik sensoru bile ekledim. eskisi gibi gezemedigini gorunce sinirlenip daha cok dovdu supurgeyi sapsik.

    edit : ahlaki olarak rahatim, yaptigim adamlarin urununu kopyallamak degil ki zaten elektronik kismi onlarinki ile ilgili degil. oyle lidar, oda haritalama gibi ozellikleri olmayan, sensorler ile rastgele odada gezinen bir alet yaptigim. sadece bir supurgenin yapmasi gereken isi iyi yapiyor, iyi temizliyor yani. digeri bunu becerebilse ugrasmazdim. kullandigim parcalar : arduino nano, yakinlik sensorleri, elimde iki adet nema 14 35hy34 step motor ve bir adet dc 775 vardi. nema'lari yonlendirme ve hareket icin kullandim. 775 temeizleme icin. surucu l298n .775 icin voltaj yukseltici olarak xl6009 kullanildi. cogu elimde vardi, secilip alinan malzeme degil de varolanin degerlendirilmesi yani. lise ogrencisine proje olarak versen hic bilmeyen biri iki ay icinde yapar bunu. ben elektronik muhendisiyim. eglence icin yapilan bir sey yani, buyutmeyin.

    edit 2 : asıl yapma nedenim o manyak kedi zaten. üzerine oturuyor. adamlar oda haritalama koymuşlar ama "kedi oturunca durayım da pil bitmesin" gibi bir özelliği yoktu aletin. boş yere pili bitiyor kedi paşam gezecek diye. sonra şapşal şapşal oda ortasında duruyor.
  • 6 ay kullandım, geçen hafta sattım. bi saatten sonra içine su koymak bile yorucu geliyor bana. tankını boşalt vs hiç uğraşamam. 10 dakikada tüm evi süpürüyorum kendim artık.
  • asla üyesi olmadığım dernek
  • edit: çok soran olmuş. kullandığım ürün roborock s5 max. kendisiyle neredeyse 2 yıldır birlikteyiz.

    evine aman buyumuz eksik olmasın kocacım laflarına kanıp, adım atacak kadar yer kalmayana dek eşya doldurmuş bir köylüyseniz mutsuz olmanız çok doğal.

    artık sanayilerdeki marangozlar bile robot süpürgelerin altında gezebileceği mobilyalar üretiyor. evimi düzerken aldığım bütün eşyalar robot süpürgenin gezebileceği ve robot süpürgeye engel olmayacak şekildeydi.

    takılacak kabloyu dert ediyorsanız, üzgünüm, en başa dönebilirsiniz. n11'den 3-5 lira verip kablo bağı, cırt, kablo düzenleyici vs alamayacak biri olduğunuzu burda ilan etmeyin. oturduğum evi yaptıran müteahhit iki kuruş kar edecek diye malesef her odada tek priz olacak şekilde tasarlatmış. buna rağmen evimde aletin takılabileceği bir kablo yok.

    ayrıca, yeni çıkan üst segment modellerde, robot, sensör füzyon yöntemleri kullanılarak kablo, çorap, oyuncak vs gibi zeminde olması muhtemel nesnelere yaklaşmıyor. bu sayede vay takıldım da gel beni kurtar gibi sorunlarla yüzleşmiyorsunuz bile.

    bana kalırsa aletin pazarlanırken anlatılan ve çöp olan tek kısmı var. o da mop özelliği. önce tek tek halı olan yerleri seçmek gerekiyor ki mop varken oralara çıkmasın. sonra mopu tak, çıkar. suyum bitti, su doldur. ona rağmen tatmin edici bir mop temizliği yapmıyor. ben de bu yüzden kullanmıyorum. zaten alacağım modeli seçmemin nedeni mop özelliği değil, evin büyük olması nedeniyle toz haznesinin büyük, pil kapasitesinin yüksek, emiş gücünün de güçlü olmasıydı. aradığım modeli bulunca, mop da ekstrası oldu.

    aletin memnun olmadığım tek yanı var. dar yerleri ve kapı arkalarını süpürmemesi. keşke kendisi dur yeğenim kapının önünden çekil de bi kapatıp arkasını alayım, sonra açıcam diyebilse. ya da ucunu çıkarıp dar yerlere bir şeyler soksa da kenar köşe de temizlense *

    açık ve net söylüyorum. bu alete verdiğim para, hayatım boyunca harcadığım en iyi paradır.
  • aksine her gün varlığına şükrettiğim cağnım icat. günlük temizlik için gayet yeterli. kanepelerin altını,köşeleri mis gibi de temizliyor daha ne olsun? beklentiniz neydi ki tam olarak? :) takılacak şeyler için önlemi alıp haritalamayı sıkıntısız yaptığınız vakit hiç de takılacağını sanmıyorum. bir yıldır kullanıyorum bir an bile pişmanlık duyduğum olmadı. umarım da duymam. :')
  • dandik bir tane alıp çok para vermemek paha biçilemez.
  • tam anlamı ile sinir hastası etti beni. dümdüz parkede yok yan fircam sıkıştı yok sensörüm görmedi yok o yok bu tefal robot pişmanlıktır.
  • bir haftadır kullanıyorum. kendime çok kızıyorum şimdiye kadar niye almadım diye. ev sürekli derli toplu. yerde hiçbir şey yok. gündüz komut veriyorum süpürüp, siliyor akşam geliyorum ev tertemiz.

    edit: marka soran baya arkadaş olmuş. roborock s7 kullanıyorum.
    genel temizlik için dyson cinetic animal pro 2 kullanıyorum. dyson ile robot süpürge temizliğini karşılaştırmak çok saçma olur. evde köpek olduğu için normalde iki günde bir genel süpürme yapılıyorduk. şimdi bir hafta oldu süpürgeyi açmaya hiç ihtiyaç olmadı. koltuk ve yatakların ayakları yüksek çok rahat giriyor. yerlerde halı yok. kablo falan zaten onlar ortada değil. evde ıvır zıvır hiç eşya yok. robot süpürge ile hergün süpürme ve silme yapıldığı için kıyıda köşede toz birikimi olmuyor. akşam eve girince ortada köpeğin tüylerinin olmaması bile benim için büyük konfor.
hesabın var mı? giriş yap