• film festivalinin son gun filmlerindendi. 2.5 saat arasiz gosterimdeydi.
  • bunu alan bunu da aldı: de battre mon coeur s'est arreté
  • nora, guclu bir annedir, cocugunu tek basina yetistiren ve hayatini cocugunun uzerine oturtmus. bir sanat galerisinde calismaktadir. ucuncu evliliginin arifesinde babasini ziyarete gider. hikayesini anlatmaya baslarken dusundurur insani, ne siradan bir hayati var neler gelebilir ki basina? sonra babasinin olecegi haberiyle erimeye baslar duvarlari ve icinde sakladigi duygulari... iste sonra gercek kralice nora'yi ve krallari tanimaya baslariz.

    filmdeki karakterlere hah bu iyi biri, ben bunu sevdim, ya da bu kotu adam ben bu adami sevmiyorum diye baglanamiyosunuz. filmdeki antagonist ve protagonistler satranc oynuyo sanki, bi siyah bi beyaz karelerde.

    biraz dussel gercekcilik, biraz yalan ruzgari vari diyaloglar, kara mizah kipirtilari, ve bir kac guzel siir dizesi... siradanligin 3 saatlik psikolojik analizi.
  • 2004 yapımı bir arnaud desplechin filmi. ilgisiz gibi görünen iki karakterin hikayesinin paralel olarak anlatıldığı filmde tahminen otuzlu yaşlarının sonunda olan nora'nın hayatını ve kişiliğini şekillendiren beş erkekle olan ilişkisi üzerinden aile, eş ve aşk gibi konulara değiniliyor. freudyen yorumları daha yetkin birisine bırakayım fakat kızın babası ile olan ilişkisi özellikle ilginç.
  • bir deliye güzelleme mi ya da bir kadının yaşamındaki erkeklerin öyküsü mü denmeli bilinmez 2.5 saatlik gereğinden uzun bu film için. 2.5 saat harcayıp bişey diyememek kötü...
hesabın var mı? giriş yap