• 2018 sezonun ikinci slami. fransa açık olarak da bilinen turnuva 27 mayıs - 10 haziran tarihleri arasında paris'te oynanacak.
  • nadalın 11. zaferini kazanmak için katılacağı turnuva sakatlık veya çok ekstra bir durum olmadığı sürece nadalın en büyük favori olduğu turnuva
  • rafael nadal'ın 1. seri başı olarak katılacağı ve 11. kez kupayı kaldırmaya çalışacağı turnuva.
  • erkeklerde; nadal'ın 1.40 oranla banko favori gösterildiği organizasyon, tabii ki nadal favori ama o kadar da değill, dominic thiem'e dikkat. novak djokovic, alexander zverev, stan wawrinka ve kei nishikori de diğer şampiyonluk adaylarıı.

    kadınlardaysa; simona halep 6.50 oranla 1. favori, elina svitolina 2. ve tabii ki muguruza, şarapova, williams gibi klasik isimler öne çıkıyor. son şampiyon jelena ostapenko'dan da bir yarı final bekliyorum, kivitova da yanarak geliyor paris'e..
  • ve kuralar çekildi, erkeklerde olası çeyrek finaller:

    nadal v anderson
    cilic v del potro
    dimitrov v goffin
    zverev v thiem

    kadınlarda olası çeyrek finaller:

    halep - garcia
    muguruza - pliskova
    ostapenko - svitolina
    kvitova - wozniacki
  • geldik o güzel güne, bence grand slam'in belki de kendisi kadar heyecan verici olan şöyle kura listesi alıp, tahmin yürütmeye çalışmak, şimdi erkekler listesi önümde, sonra kadınları eklerim...

    erkeklerde bu turnuvanın kesin favorisini söylemeye bile gerek yok. rafael'i zorlayabilecek olan tüm isimler de kuranın diğer tarafına düşünce yarı final öncesi pek zaman harcamayacak gibi duruyor. yarı finalde ise, eğer çekilmez veya yenilmezse del potro ile karşılaşması muhtemel.

    ikinci bölümde en yüksek numaralı seri başı kevin anderson ama ilerlemesini beklemem. diego schwartzman'ın ilerlemesi muhtemel. ilk türün muhtemelen en heyecanlı eşleşmesi kohlscreiber-coric de burada.
    ---------
    sonraki bölüm, marin cilic'in çeyreği. cilic dördüncü tura rahat gelir gibi, orada da edmund/fognini ile eşleşir sanki...

    del potro bölümünde dördüncü tur eşleşmesi bekleniyor sanki. delpo-berdych maçı için yerimizi ayırtalım.
    -----------
    2 nolu seribaşı alex zverev de ilk günler itibariyle dişine göre bir kura çekti gibi. dördüncü turda pouille/wawrinka ile oynayabilir. geçen yılın finalisti stan the man şu anda ne durumda bilmiyorum ama sonuçta özledik kendisini.

    thiem ikinci turda, kendisini barcelona'da ağır bir yenilgiye uğratan tsitsipas ile eşleşecek muhtemelen. o maçın galibi, sonraki turu rahat geçebilir...bir tık altta ise en sevdiğim japon kei nishikori var.
    ------------
    4 no dimitrov, üçüncü turda verdasco'ya çarpabilir... tablonun bu bölümünün esas oğlanı ise novak djokovic. 20 nolu seribaşı , muhtemelen ispanyollarla uğraşacak. ferrer-agut-verdasco sıralaması var.

    son olarak da goffin'in bölümü. hiç ısınamadığım bu vatandaşın erkenden elenmesini dilerim, üçüncü turda monfils var... altta ise üçüncü turda busta-kyrgios çok muhtemel gibi
  • geldik kadınlar kuralarına, baştan diyeyim, kadınlar kuraları konusunda tutturmak pek mümkün değil, hiç beklenmedik isimlerin alıp götürmesi mümkün...

    ------
    en başta tabii ki simona halep. daha önce üç slam finali oynayan halep, üçünü de final setinde kaybetmişti, bakalım bu sefer ne olur?ilk turlar itibariyle dişine göre bir kura var gibi, üçüncü turda kristina mladenovic zorlu olabilir... dördüncü tur tarafında mertens/gavrilova var.

    ikinci bölümde sanki tüm kuralar dördüncü turda garcia-kerber eşleşsin diye oluşmuş. bunu engelleyebilecek en büyük aday kiki bertens, üçüncü turda kerber'e düşüyor.

    ---------
    3 no muguruza, ilk turda kuznetsova'yı çekerek şanssızlık yaşadı, muhtemelen uzun bir maç olacaktır. dördüncü tur tarafında ise coco/siegemund/rybarikova var.

    pliskova'nın seri başı olduğu bölüm, çok karışık. kim yok ki? sharapova var, serena var, cibulkova var... üçüncü tur pliskova-sharapova gibi gözüküyor, alt taraf belirsiz, seribaşı gorges-barty ama vanuytvanck-serena bile olabilir.
    -------------
    wozniacki ikinci turda muhtemelen buraların tecrübeli ismi timea bacsinszky ile oynayacak. dördüncü tur tarafında kasatkina/navarro var.

    kvitova ilk günleri rahat geçer ama üçüncü turda kontaveit ile yapacağı maçı sabırsızlıkla bekliyorum. aşağıda sevastova var.
    ----------
    bu turnuvaya formda gelen svitolina, ilk haftayı rahat geçebilir. dördüncü turda keys/osaka rakibi olabilir ama bence pek zorlanmaz.

    son şampiyon ostapenko ikinci turda muhtemelen vika azarenka ile karşılaşacak. dördüncü tur taraflarında ise venus var, belki konta
  • roma da oynadıkları final maçında zverev ve nadal ın sağlam geldiği grand slam . bakalım novak djokovic neler yapacak.27 mayıs ta philippe chatrier deyiz.
  • dünya 2 numarasının* katılmadığı, ancak yine de rafael nadal'ın performansını heyecanla beklediğim turnuva.

    edit: federer'in dünya sıralamasında 2.'liğe gerilediğini kaçırmışım.
  • bir sakatlık vs. yaşanmadığı sürece roland garros motivasyonu diğer toprak kort turnuvalarından çok farklı olan nadal'ın büyük ihtimalle yine set vermeden kazanacağı grand slam.

    zverev hele bir slam'lerde 4. turun ötesine geçsin. thiem beş set oynamayı ve oyun zekasını geliştirip, enerjisini verimli kullanmayı öğrensin. rg yarın başlayacak ama thiem bugün hala cenevre'de 250'lik turnuva kovalıyor.

    şu anda nadal için en büyük tehdit yine cokoviç ve/veya mucizevi bir şekilde formunu bulabilirse wawrinka gibi duruyor; tehditten kastım "belki set alabilirler" gibi bir anlama geliyor bu arada
hesabın var mı? giriş yap