• 2 gün çiviyle gezdikten sonra 30 euro ya bmw servisinde tamir edilip tekrar takilan teker.
    fiyati 320 euro. dört tekerleri degistirmeye kalkissan kredi çekmek zorunda kalacaksin.
  • patladığı zaman bile (düşük hızda) 50-100 kilometre yol yapılabilmeyi sağlayan lastik türü.

    kayda değer güvenlik avantajları var ve yedek lastik taşımayı gereksiz kılıyor.

    diğer yandan bu güvenliği sağlayan kalın yanak duvarı nedeniyle artan ağırlık ve sertlik sürüş konforunu, kimi zaman yol tutuşu, ve yakıt ekonomisini negatif etkiliyor; fren mesafesini artırıyor.

    not: burada aynı araç üzerinde ve diğer koşulları sabit tutarak normal radyal lastik ile karşılaştırıyorum, yoksa standart olarak runflat ile gelen bir bmw ile başka bir markayı değil.
  • su an piyasada bulunan cinsleri konfor ve performans olarak normal lastiklerin altinda kalan lastik turu.
    ayrica fiyat olarak diger lastiklerden daha pahalilar. sorunlarin farkinda olan lastik ureticileri yeni nesil runlat lastiklerde
    bu sorunlari gidermek icin caba harciyorlar.

    http://bit.ly/2l62zt
    http://bit.ly/4ftqin
  • 2. el araba piyasasındaki karşılığı ranflettir.

    http://www.sahibinden.com/…-arabasi-30683523/detay?
  • rezalet bir lastik türüdür.

    abilerim ablalarım ben yandım siz yanmayın, sözlerime kulak verin; bir buçuk sene boyunca arabamda stepne olmadığından bu run flat nanesini kullanmak zorunda kaldım (iki tanesini hala da kullanıyorum malesef). yaşadıklarımı anlatsam sefillere yeni bir cilt olur.

    her şeyden önce lastik 20-25 derece sıcaklığın altındaki havalarda yol tutmuyor, tartışmasız. kışı yağmuru falan bırak 10 derecelik normal bir havada araba yolda durmuyor arkadaş. hava biraz daha serinledi mi haşırt lastik taş gibi oluyor ve arabanın bildiğin götü başı oynamaya başlıyor. yani kışları uzun, yaz akşamları da serin geçen bir şehirde (örnek ankara) yaşıyorsanız bu lastiği yılın maksimum 3 ayı, o da gündüzleri ancak adam gibi kullanabilirsiniz. geri kalan 9 ay lastiği denize girerken kullanın.

    bitti mi bitmedi, jantınız biraz büyükse, ki runflat kullanıyorsanız genelde öyledir, ufacık bir çukurdan biraz hızlı geçin lastikler hemen jant kenarlarından hava kaçırmaya başlar. zaten yol tutmayan lastikleriniz bir de hava kaçırmayla birleşti mi tadından yenmez. bu tür durumlar için arabada şu küçük kuranlardan falan bulundurun, bir ihtimal bulabilirsiniz evin yolunu. lastikçilerle kanki olup omuzlarında ağlayacak konuma gelir, resmen paranızla rezil olursunuz. (tanesi 450 tl civarıydı en son)

    kısacası, bombok bir lastik türüdür arkadaşlar, tek kelimeyle uzak durun. "stepnem yok mecburum" demeyin, yemin ederim normal lastiğiniz olur da patlarsa servis gelsin yeni bir lastikle sizi kurtarsın. hem son tahlilde daha ucuza mal olur hem de siniriniz yıpranmamış olur.
  • fabrika çıkışı runflat gelmeyen araçlara runflat lastik takıp kayıyor, hava kaçırıyor, yol tutmuyor demek biraz saçma. tam performans için aracın süspansiyon sisteminin bu lastiğe uygun şekilde üretilmiş olması gerekir. kışın kullanımında da bir sıkıntı vs. yoktur. öyle olsa bmw arabalarına default olarak bu lastikleri takmazdı herhalde. aynı şekilde fabrika çıkışı rf gelen bir aracın lastiklerini de normal lastiklerle değiştirirken süspansiyon ayarlarını değiştirmek gerekir. bunu da yapmıyorsanız sert yanaklı lastikler seçmelisiniz ki aracınız virajlarda lastiğin üzerine yatmasın. bunun yanında runflat'i beğendiğimi söyleyemem. çukurları normal araçlara göre daha sert hissettiriyor. lastik patladığında 100 km gidicem diye binlerce km'yi bu şekilde gitmemizi sağlayan almanlara şükranlarımı iletiyorum buradan.
  • yolda değil, götte patlayan tekerlek.
  • çok pahalı ve konforsuzdurlar. çapı arttıkça fiyatı katlanır. 15" 16" te 400 450 liraya idare edebilecek gibi bulunabilirken. 18" lerde fiyatlar 750 tl civarına çıkmaya başlıyor.
  • muhtemelen üreticilerinin bile denemediği hız şartlarında vereceği tepki türkler tarafından tespit ve tescil edilmiştir:

    260 km/h ile giderken bile ölmenize imkan yoktur.
  • genellikle beğenilmeyen lastiktir.
hesabın var mı? giriş yap