• soru hatali.

    "saate bu kadar para verilir mi?" diye değil,

    "ben bu saate bu kadar para verebilir miyim?" diye soracaksın. onu da buradaki aç köpeklere değil, kendine soracaksın..
  • 50 bin buna vereceğine fiyat performans ürünü tissot prx’e 7 bin tl vermeni öneririm dicektim ama o da 12 bin tl olmuş :) uzak kaldık bi süre saat piyasasından

    orient star

    bendeki en pahalı saat şimdilik bu :) in house f6f44 mekanizma japon otomatik bi saat. orient'in 70. yıla özel ürettiği 1400 adet saatten oluşmakta.17 bin tl iken üç tane ayrı indirim koduyla 11 bin tl ye almıştım sırf limited edition olduğu için. swiss bi in house mekanizma olsa başlangıç fiyatı direk 9-10 bin eurolar olurdu bu saati almamda ki ikinci sebepte bu idi. ayrıca bu fiyatlardan sonra bi saat kutusu alıp içinde saklamak lazım. günlük aktivitelerde g shock yeter :)
  • soruyu şöyle sor bir de dünyaya bir kez geliyorum. yarın toprak, böcek çiçek olup gideceğim, 50 bin tl senden daha mı değerli?

    benimde 8 aydır kovaladığım bir umut indirime girer dediğim saat carl f. bucherer 7 bin dolar civarında. bunun eski versiyonu zaten var bende, ancak şimdi bunun peşindeyim.
  • (bkz: reputation)

    ayrıca editi;
    saat, sıradan bir nesne olmayıp, kültürü ve bilgiyi simgeler.
  • ayrıca bir numarası olmayan şık saattir. "şıklık için bu bedel ödenir mi?" diye sormalısın.
  • saate 50 bin de verilir, 100 bin de hatta milyon da. ama bir saati nakit alabilecek paraniz varsa satin almalisiniz. yani bir saate 50 bin verip bir sure yasantinizdan kisacaksaniz o para verilmez.

    simdi soyleyecegim yazar icin daha kritik olabilir, bu saate 50 bin verilmez.

    hayirli forumlar.
  • ya biz bunu alsak bunun 50 bin tl olduğunu anlayacak arkadaşımız da yok. kime hava atacağız...
  • saate 50 bin tl verilir de, bunun hesabini kitabini yapiyosan muhtemelen saate 50 bin tl vermemesi gereken birisindir.
  • ben mekanizmaya bağlı olarak değişecek şekilde bir saate iki haneli her rakamın verilebileceğini düşünüyorum. ama standart 38 saatlik power reserve komplikasyonsuz eski bir model için bu rakam kesinlikle fazla. yukarıda bir yazarın bahsettiği tissot prx bu modele çok iyi bir alternatif ve fiyatı dörtte birinden az. bu saatin prx'ten bu kadar daha pahalı olması için en azından bir iki artısı olması lazım ama tam aksine prx powermatic'te bunun 2 katından fazla reserve var (80 saat). tüm markalar yeni makineler geliştiriyor rolex'inden tissot'una, oris'inden longines'ine kadar hepsi 72 saatin üzerinde reserve olacak şekilde güncelledi makinelerini. bu saatinki çok eski kalıyor. muhtemelen yakında bu modelin mekanizması da güncellenecektir. dizaynı çok beğendiyseniz ve olmazsa olmaz diyorsanız güncellemeyi bekleyin bence.

    ben yakın bir zamanda bir inhouse oris modeline (calibre 114) çok düşündükten sonra alternatif aramaktan illalah edip bahsettiğiniz rakamında da bir miktar üzerinde bir para verdim. ama model elle kurmalı, günlük 2-3 saniye sapma değeriyle (ki bendeki 1 sn'nin altında) 10 gün güç rezervi sunuyor. bu düzeyde reserve sunan alternatifleri panerai ve iwc sırasıyla 2 ve 3 katı fiyata sahip. yani aldığım saat mekanizmaya göre uygun fiyatlı kalıyor. bunları düşünerek, tartarak aldım. 50 bin lira böyle bir saat için fazla derken de benzer bir mantık yürütüyorum. yoksa herşey tabi ki zevk meselesi.
hesabın var mı? giriş yap