• sürekli hareket halinde olmak ve adım atmak zorunda olunduğu için ritmi duyabilen kulağı ve kıvraklığı olmayanların bir garip gözüktüğü dans türü. bir yerde hata veriyor. kursuna gittim ben bunun. ilk ders herkes başlangıç seviyesinde olduğu için göze batmadım. tüm olanlar zaten pratik dersinde oldu. ya insanlar çalışıp gelmişlerdi ya da ben yeteneksiz olarak doğmuştum. bunu test etmek için evde deneme yaptım ve acı gerçeği istemeden kabul ettim. çok zevkliydi oysa.
  • genellikle dans ederken ortaya konulan dans stillerini erkek partner belirler.kadın erkeğin kollarında kah döner kah sağdan sola kalça sallayarak savrulur erkeğe kalmıştır bu ama bu dansı öğrenirken ilk zamanlarda yalnız pratik yapmak daha verimlidir. mesela ben bu dansa başladığımda partnerim yoktu. bu sayede salsa ve halayı karıştırıp halsa dans akımını başlatan ilk türküm
  • kursta eşimin dönüşlerden sonra adımları şaşırdığı dans türü.
  • daha sadece 4 derse gitmiş olmama rağmen bu gece katıldığım dans gecesinde işi bilen bir partnerle daldan dala savrulup etrafımızda kimse yokmuş gibi dansın rüzgarıyla kendimden geçtiğim ve acayip mutlu olduğum danstır. bittikten sonra bile bir süre suratımda hafif bir tebessümle dolaştım. salsa yaptığım (daha doğrusu partnerime emanet bir şekilde çırpındığım) o kısacık zaman diliminde; şimdi nerden dönüyoruz, aman dur şu adımı atıyım, önce solu basayım filan diye düşünmeye zaman bulamadım, öyle olunca aktı gitti saniyeler ve gerçekten müthişti!
  • öğrendikten sonra tango yapamadığım dans türü. hemen götüm başım oynamaya başlıyor tango yapmaya çalışırken, salsayla bitiriyorum performansı.
  • çoşkulu bir ruh, kıvraklık ve zerafet gerektiren dans...eğleniyorsun ve kafadandaki tüm düşüncelerden uzaklaşıyorsun yani dans ettiğin o bir saat içinde yaşadığını hissediyorsun.

    güzeller güzeli sandra bullock bacım da "rüyalarımın erkeği salsa yapabilmeli, yoksa beni rüyasında görür" demiş vakt i zamanında, pek güzel söylemiş.
  • icra edilmesi tango dan daha kolay olduğu için latin danslarına ilgi duyanların tercih ettiği dans.
  • tecrübelerime dayanarak kendisine küçük gelen bir bornozla göbeğini kurulamaya çalışan bir amca tarafından bulunduğuna inandığım dans türü.
  • temelleri bornozun icadından önceye dayanan dans türü.

    youtube'da showlarını bulabileceğiniz bazı ünlü salsa dansçıları:

    juan matos
    magna gopal
    eddie torres (bu adam göbeklidir, amcadır bakın)
    özlem sevimkan
    oliver pineda
    ısabel freiberger
    adolfo indacochea
    burju perez
    yağız bankoğlu
hesabın var mı? giriş yap