• inşaat mühendisi, mimar, makine mühendisi, elektrik ve elektronik mühendisi gibi mesleklerin bir projeye şantiye şefi olarak imza attıkları yetkidir. toplam 30000 metrekareye kadar 5 imza hakkı verilen bu imza yetkisi, projeye iskan alınana kadar geçerlidir ve sonradan imza yetkisi hakkı tekrardan doğmaktadır. yapıdan 15 yıl süre ile herhangi bir sorun olmasından şantiye şefinin sorumlu olmasını sağlayan bir yetkidir.

    ülkemizde bu imza yetkisi 1600 lira gibi düşük fiyatlarla mühendis ve mimarlarımız tarafından kullanılmaktadır. 1200 liraya imza atılmasını isteyen kişiler mevcuttur. insanlar nasıl bu kadar büyük bir sorumluluğu bu kadar düşük ücretlere alırlar anlaşılamamaktadır. arz- talep dengesi içerisinde bu fiyatlara imza atan insanlar bulunmakta ve devran dönmektedir.
  • imzanızı satıp birde paranın azlığından şikayet mi ediyorsunuz? şantiye şefliği imza atıp para almak mı? öyleleri varki üzerindeki şantiyenin adresini bile bilmiyor böyle saçma bir durum var mı o para bile çok size satılık imzaya para veren de alanda ahmaktır açık ve net. gidip baktın mı betonuna demirine imalatını gidip kontrol ettin mi???? o para neyin parası o zaman neyin şefliği ne emek verdin imza attığın yapıya hangi bilgini kullanarak bir şeyler kattın. birde parası azmış papucumun şefleri! zaten şu memleket bugün bu haldeyse sizin gibi işini görevini sorumluluğunu doğru düzgün yerine getirmeyen getiremeyen insanlar yüzündendir.
  • bence su ürünleri bölümü mezunlarına ya da et ve balık kurumu çalışanlarına verilsin. yazık hiç bir imza yetkileri yok. hem harçlığını çıkarmak için inşaatta falan çalıştıysa inşaat mühendislerinin çoğundan daha iyi iş görür.
hesabın var mı? giriş yap