• sas yani iskandinav hava yollarının bildiğin 5 yıldızlı otel menüsü gibidir, gerçi ona ikram demek biraz ayıp olur ama bildiğin uçakta restaurant açmışlar adamlar zamanında, yanılmıyorsam tarih 1960'lı yıllar civarı.

    ilgili link

    aradan neredeyse 60 yıl geçti, 2020'li yıllara geleceğiz, insanlığın geldiği son nokta ne yazıkk ki topkek.

    buyrun burada da 2018 yılında bir hava yolu şirketimizin ikramları

    ilgili link
  • napsınlar adamlar, 45 dklık yolculukta 300 kişiye bonfile mi servis etsinler.

    kek çay dağıtımı bile zor yetişiyor inişe. bırakınız bu kadar duyar kasmayı.
  • eskiden yollar kötüydü tabi, yolculuklar uzun sürdüğü için güzellikler yapmışlar yolculara.

    işin esprisi bir yana, ikramlardaki zenginliği de bir tarafa bırakalım insanların yüzlerindeki güzelliğe ne demeli, çok huzur verici bir tablo çizmişler.

    düzeltme: imla
  • allah’ın suyunu çok gören pegasus’un görüp ibret alması gereken görüntülerdir.
  • (bkz: bırak bu işleri)

    şu anda da parasını veriyorsun adamlar sana ördek taşağı veriyorlar.

    bak o fotoğraflardaki abilerin tiplerine, onlara benziyor musun? yok, topkeke devam o zaman beybi.

    ayrıca yolculuk süresi de ayrı mesele.

    not: sadece 4 numaradaki tipler biraz ezik, onlara da üçgen peynirle üzüm getirmişler zaten.
  • eskiden o uçaklara her 150-200 lira veren adamlar binemiyordu. binenlerin çoğu zengin insanlardı. 1960'lı yıllarda chicago'dan phoneix'e uçmak bugünün parasıyla bin yüz dolara mâl oluyordu. eğer roma'ya falan gidecekseniz bu üç bin dolara kadar çıkıyordu. düşünün bir yolcu size üç bin dolar ödüyor ve ona böyle bi yemek veriyorsunuz. ee normal amk.
  • okyanus aşırı uçuşlarsa first class menusu olmalı. uçak nerdeyse a 380 boyutunda. jumbo jet filan sanırım. herşey tamam da kuşet li fotoğraflara şaşırdım. uçakta kuşet görmemiştim daha önce ki o kadar da meraklıyımdır havacılığa.
  • zengin bir menüdür. premium kabin'de uzun yol uçarsanız, aynı şekilde bugün de ikramlar bol çeşitli, lezzetli ve güzel gorünümlüdür. porselen tabak, cam bardak/kadeh, metal çatal/bıçak ile servis edilir.

    ekonomi ile kısa mesafe uçuyorsanız sandviç bile vermezler.
  • menunun guzelligi zenginligi bir yana iskandinavlarin bundan 60 yil onceki halinin, turk insaninin su andaki halinden daha modern ve egitimli gorunmesi ne peki? gel de elitist olma gel de kuzey avrupa medeniyetine hayran kalma.
  • farkındaysanız fotoğraflar uçağın ön tarafında çekilmiş. yani first ya da business class. okyanus ötesine first classda thy ile uçarsanız uçan şef koltuğunuzun yanına gelip aynı şovu yapıyor. yani 50 sene önce de şimdi de paran varsa nusret’e saltbea yaptırabiliyorsun. hiç birşey değişmemiş. tabi biz hep 50 liralık ist-izm uçtuğumuz için göremiyoruz bunları. gereksiz duyara lüzum yok.
hesabın var mı? giriş yap