• there gibi sanal bir hayatınızın olduğu, aylık bir ödeme ile katılabileceğiniz bir şey, ortam.
    illa ödemeli bişeyler yapmak isteyenler anarchy online oynasın bence.
  • linden lab tarafından geliştirilen ve üyelerine, ucretsiz ve zaman sinirlamasi olmadan, önceden düzenlenmiş bir sanal ortamda, diledikleri gibi yaşama imkanı veren program
    (bkz: avatar). eger premium uye olmak isterseniz aylik 10$ odemeniz gerekiyor.

    yillardan sonra gelen edit ile ilgili aciklama: isbu edit arzarch'in uyarisi uzerine entry'yi dogru bilgi icerir sekle getirmek amaciyla yapilmistir...
  • second life katılımcıları, 18 mb'lik bir yazılımı indirdikten sonra second life dünyasına giriş yapabilir hale geliyorlar. girdikleri sanal dünyanın gerekli tüm verileri ise yaklaşık 320gb'lik büyüklükte ve linden lab'ın
    san fransisco'daki sunucularında tutuluyor.
  • oyunda kazandığın parayı ciddi meblağlar olarak gerçek paraya dönüştürebiliyormuşsunuz.
    şu anda 250 oyun parasına 1.17$ verenler var.
  • sozluge add-on olsa ne guzel olurdu hayalleri kurduran bir garip surrealite.
  • second life’ın kendine göre bir ekonomisi, linden dolar adlı para birimi, hatta borsası var. 1 amerikan doları, 300 linden dolar ediyor.
    oyuna, kredi kartınızdan gerçek olarak 9 dolar ödemenize karşın, size başlangıç olarak sadece 50 linden dolar veriyorlar. tabii bu, hiçbir şeye yetmiyor. çünkü kıyafetler, ev yapmak için gereken malzemeler, bu evi üstüne kuracağınız toprak, gazeteler, yemekler, evlenmek, grup kurmak, her şey parayla.

    oyunda linden dolar olarak kazandığınız her kuruşu, daha sonra buradaki döviz ofisinden amerikan dolarına çevirip, paypal aracılığıyla gerçek hayattaki banka hesabınıza aktarabiliyorsunuz. second life’ın bu özelliğinden yararlanan, hatta sadece para kazanmak için bile buraya katılanlar var.

    mesela, second life’taki adı anshe chung olan, emlakçı çinli, bu dünyada insanlara ev satarak tam 250 bin amerikan dolar kazanmış. hatta işi o kadar büyütmüş ki, artık second life’taki talebi karşılamak için çin’de 10 kişilik bir ekip kurmuş...

    http://www.businessweek.com/…ent/06_18/b3982001.htm
  • türkiye'de pek ilgi görmese de yurt dışında ortalığı yıkan ve oyun kavramına yeni bir tanım getiren sıradışı oyun. second life, bugüne kadar fantezi düzeyinde yaşadığımız hayat simülasyonu kavramını gerçeğe taşımış oldu.
  • emlakçılıktan sadece bir çinli para kazanmıyor bu oyunda. ankara'da yazılım işiyle uğraşan biri arsa ve ev yapıp satarak dört ayda 20.000 dolar gerçek para kazanmış..
  • reuters haber ajansi da bu oyunda kendine bir bina almis, sanal ortamdaki gelismeleri, yatirim kararlarini vs. gercek dunyada da duyurmak ve abonelerini bilgilendirmek niyetindeymis.

    http://teknoloji.milliyet.com.tr/detay.asp?id=1915
  • kanal d ana haber bülteninde mehmet ali birandamca tarafından bolca reklamı yapılan oyun.
hesabın var mı? giriş yap