• medyascope ekibinin genç seslerinden yeni medya muhabiri, basın mensubu. özellikle son haftalarda yalçın karatepe güzel programlar yapıyor. medyascope'ta ilk çıkmaya başladığı zamanlara göre de kendisini oldukça geliştirmiş görünüyor, ilk izlediğim bazı yayınlardaki hazırlıksız görüntüsünü aşmış durumda. umarım ileride daha da güzel işlere imza atar.
  • diksiyonu o kadar kötü ki, ne sorduğunu anlamak için birkaç kez dinlemek gerekiyor.
  • hızlı konuştuğu zaman maalesef güç anlaşılıyor. ayrıca ''r'' leri söyleyememesi de zaman zaman kulağa hoş gelmiyor. bunu düzeltebilir mi bilmiyorum, medyascope'un videolarını takip ediyorum ama kendisini sadece değer verdiğim bir konuk varsa dinliyorum.
  • r leri söyleyememesini geçtim adam cümle kuramıyor. bir cümle söylerken beş kere duraksıyor, cümlenin başı ayrı sonu ayrı gidiyor. kamera önündeki kariyerinin uzun süreli olacağını sanmıyorum.
  • lan sadece "r"leri değil; "l"leri de söyleyemiyor.
    bu ayıp ya da günah değil elbette.
    hatta sempatik bile.
    ama spikerlik için değil!
  • medyascope'tan mesele ekonomi'ye geçmiş.

    https://www.youtube.com/…l/ucw4y4bpuafxwves0oly5vdw

    kanaldaki tüm programları ilgi ile takip ediyorum ve semih bey'i de beğeniyor, başarılı buluyorum. özellikle güldem atabay ile yaptığı programlarında enerjisi ile göz dolduruyor. tek handikapı ise diksiyonu... sunuculuk işi için diksiyonu hiç uygun değil diye düşünüyorum, şahsen izleyici olarak dikkatim çok dağılıyor.

    finans bilgisine diyecek yok; programına konuk olarak katılanları anlayıp, doğru soruları sorabildiğini de görüyoruz ziyadesiyle. ama bu altyapısını sunucu olarak görev yaptığı için pek kullanmıyor gibi.

    bu diksiyon ile kamera arkasında, prodüksiyon ekibinde çalışması sanki daha iyi olur. bi' düşün derim semih reyiz.

    ek: aydınlıymış aaa ne güzel.
  • dalga geçmek ya da eleştirmek için söylemiyorum ama bu şekilde ciddi diksiyon, fonetik sorunları olan ve hatta cümlelerinde anlam bütünlüğü olmayan bir kişinin kesinlikle soru sormaması ya da programda sesinin duyulmaması gerekiyor.
    bu alanda farklı noktalarda da iş yapabilir, yazı yazsın, yapımcı olsun , işin mutfağına geçsin vs.
  • sempatik yakışıklı çekici birine örnek olarak verilebilecek bir şahsiyettir. çekiyor durduramıyoruz
  • hem r'leri hem de l'leri telaffuz etmekte ciddi sıkıntı yaşadığı halde nasıl sunucu olmayı başarmış, çözemediğim isimdir. dinlerken çok dikkat dağıtıyor ve sürekli "konuşmaya çalışıp beceremeyen arkadaş da kim böyle" diyorsunuz ister istemez.

    yanlış anlaşılmasın dalga geçmiyorum, kimsenin haddine de değil zaten. fakat kendisinin bu haliyle sunuculuk işi için uygun olmadığı aşikar.
hesabın var mı? giriş yap