• ilginç bir kız isteme mevzusunda yer alan istek. kanımca bu "kızı vermek istemiyoruz" anlamına geliyor zira adam 5 kilo altın alsa "şunlar 10 kilo almış sizin şerefiniz bu kadar mı?" diye söylenecekler.
    durumdan, "bizde altın alacak şeref var ama sizde o altını hak edecek şeref yokmuş" denilerek sıyrılma imkanı var ama böyle pazarlıkların hâlâ yapılıyor olması bile bir garip.

    link
  • iyi de seref altinda degil ki !
  • saniniza yakışanı kadar, biz sizi bilmeden, zorlayacak kadar bir şey talep etmiyoruz ama sizinde elinizden gelenin en iyisini yapacağınızı, kızımızı uzmeyeceginizi biliyoruz, yani size güveniyoruz demek.adabı muaşeret kuralıdır zaten.
    bir şey ödünç degilse miktarla istenmez, hangi miktarda olacagini verecek olanın kendi belirler ve bu onun şanina(eli bol,bonkör ya da cimri, pinti tarzinda) yazılır demektir.

    lan oğlum siz uzayda mi yetistiniz ya da hep mi çevreniz çingene tiplerle dolu.
    hep mi x gram isterim, y gram alırsan yüzüğü atarız diyen mağaradan çıkma ailelerle karşılaştınız.

    not:her neyse kızı vermedilerse adres verde bizim sulalede eli yüzü temiz bekâr bir oğlumuz var onunla bir tanistiralim.
    zira bu zaman da bu kalitede bir ailenin yetiştirdiği kizi bulmak zor artık malesef her yer mağaralarılar ile dolu malesef.
  • kadını mal olarak gören tipik ortadoğulu primat yaklaşımı. hiç kelam etmeden sessizce uzaklaşılmalı
  • "dünyada o kadar altın rezervi yok" denerek savuşturulabilecek bir istek... karşı taraf saçmalayabilir, siz yine de terbiyenizi bozmayın... sonuçta kızla evlenmek istiyorsunuz... yoksa yardırın...
  • terbiyenizi baştan bozun sonra evlendikten sonra değiştin tripleri yapar..
  • birileri şunlara söylesin şerefsizliği altın ile kaplayamazsınız, örtemezsiniz. öncesinde de şerefsizdir, altını aldıktan sonra şerefsizliği de katmerlenmiş olur. yani eşşeğe altın semer de vursan eşşek yine eşşektir meselesi sonuçta.
  • aç gözlü kız tarafının, erkek tarafını daha evlenmeden silkelemek için uydurduğu söz öbeği.

    memati baş'tan cevabı gelsin:

    https://www.youtube.com/watch?v=zmcusudf1ik
  • "şerefimi satın alacak kadar altın henüz üretilemedi" dedi ekşi ekşiviç. sonrasında paltosunu aldığı gibi dışarı çıktı. petersburg, geceleri ayrı soğuktu.

    ne lan bu 19. yüzyıl rus edebiyatı cümlesi gibi.
hesabın var mı? giriş yap