• makaronu, şöhretini kesinlikle hak eden pastane.

    daha önce farklı pastanelerde*** denediğim makaronları seval'inki kadar beğenmemiştim. bütün pastanelerde makaron tam bir renk cümbüşü ve bademli kurabiye kısmı iyi. buraya kadar herhangi bir sorun yok. gel gelelim diğer pastanede makaronların renkleri farklı olsa da kremanın tat ve aromaları birbirine çok yakındı, hatta nereyse aynıydı. mesela frambuazlı ile vanilyalı arasında çok büyük lezzet ve aroma farkı yoktu. (özellikle beyaz fırın'ınkinde kremanın tadı ve dokusu sanki kremalı bisküvi kreması gibiydi ve pek hoşuma gitmedi.)

    seval'in makaronlarında ise hem bademli kurabiyenin lezzeti hem de her farklı kremanın kendine özgü doku, tat ve aroması müthiş uyumlu biçimde bir araya gelmiş. yeme de yanında yat!
  • istanbulda şu ana kadar yediğim yerler içerisinde* en iyi makaronları üreten mekan.ayrıca acıbadem kurabiyesi ve dondurması da çok güzel...

    http://www.sevalpastanesi.com/
  • hemşinli pastacı geleneğinin kadim ailelerinden pelitlerin çengelköy efsanesi.

    yetmiş yıla yakın tevellüdü var, aynı yerde. çengelköy iskelesi'ne bir adım, ana cadde üzerinde. boğaziçi'nin anadolu kıyısının en iyisi, istanbul'un en iyi pastanelerinden biri.

    dıştan sıradan görünür. doğma büyüme, tam 40 yıllık istanbullu arkadaşım buraya burun kıvırdı sırf iddiasız görüntüsünden, ikna edemedim. seval'in en birinci ürünü, katkısız dondurması ve sorbesidir. kaymaklı dondurmaya gerçek krema ve kastamonu sahlebi koyarlar. bildiğim kadarıyla bir de üsküdar'daki kanaat lokantası böyle yapar kaymaklı dondurmayı. bostancı'daki yaşar usta'nın bile sahlep kullandığını zannetmiyorum. sorbeleri arasında yabani kırmızı erik benim en sevdiğim ama siz sıradan hepsini deneyin, bana hak vereceksiniz. ilaveten, kışın da bu nişastasız mis gibi sahlebi, tarçınla sımsıcak içersiniz.

    sadece ramazan'da nefis güllaç yaparlar. eski usulde bol bademli keşkülleri, istanbul'da yediğim en iyisi. meraklısına revani de var, ben çok severim. eğer ki, çengelköy çay bahçesi'nde oturmak niyetindeyseniz, buradan parmesanlı grissini alıp öyle gidin bahçeye. acıbadem'deki mucitlerinin yaptığına yakın düzeyde bir acıbadem kurabiyesi, hatta onun alafrangası çeşit çeşit, renk renk makaron da burada gayet başarılı sunulur.

    bir istanbullu olarak burayı bilmeyen arkadaşım, benim gibi damak tadı gelişmiş iyi bir arkadaşının tavsiyesine hürmet etmemekle o gün çok şey kaybetti. umarım yanlışından dönecektir. siz bu yanlışa düşmeyin, seval pastanesi'ni keşfedin.
  • osmanlı usulü keşküllerinde kaşık kaşık badem tadına ulaşabileceğiniz pastanedir. özellikle sade dondurmalarının üzerine yoktur. sütlü tatlılarının yanına sade dondurma almanızı hararetle öneririm. ne yerseniz yiyin yanına mutlaka limonatalarından isteyin. çikolatalar kendi imalatlarıdır. şimdi adını aklıma düşüremedim ama şemsiye şeklinde o küçüklüğümüzden kalma çikolatalardan da bulunur burada.

    adamlar işinin sahibi ve erbabı... ailecek dükkandalar ya, bu daha bir güzel.
  • soyadı pelit olan bir sahibi var. sordum ilgileri yokmuş
  • ukalalık yapmak için söylemiyorum ama avrupa'da özellikle de paris'te makaron yemiş birisi, buranın makaronunun standardın çok ama çok altında olduğunu bilir.
    türkiye'deki gıda boyasından mütevellit makaronlarla kıyaslandığında tabiki daha iyi olabilir, ama damakta herhangi bir iz bırakmayan bu makaronların tanesi de 16 lira etmez.
    keşküle gelince; evet oldukça yoğun bir badem aroması var, ama özellikle badem merakı olmayan birisi olarak buna da gidip 40 tl vermem.
  • gittim, gördüm ve tattım dediğim bir mekan daha benim için seval pastanesi.

    bir defa müşteriye karşı son derece saygılır bir işletme.

    ürünlere gelecek olursak; makaronları abartmak gibi olması laduree'da yoktur.
    keşkülü yediğim en iyi keşküldü.
    muzlu pastası (malaga) tarzım olmadığından olabilir vasat buldum.

    dondurmasını mevsimden ötürü denemedim.

    hayır yıllardır gider gelirim. her defasında gözüme çarpar denemek ister ama ertelerim. neyseki daha fazka ertelemedim.
  • kavala kurabiyesi de mutlaka denenesi, çengelköy lezzetlerinden. herşey taze burada.
  • kilosu 1.500 lira ile 3.000 lira arasında değişen saleple yapılan içecek için normal bence.

    kilosu * 100 lira olan çaya, * 200 lira olan kahveye kaç lira kaç lira ödeniyor ki? ??
  • çengelköyün en eski* ve meşhur pastanesi. ürünlerinde, özellikle dondurmalarında, hiç katkı maddesi olmamasıyla övünürler.
    (bkz: seval dondurması)
hesabın var mı? giriş yap