• şu an bana çok değişik duygular yaşatan efsane dizidir. ulan hem sinirliyim hem sevinçliyim! hani sevgiliniz terk eder de uzun süre hasret kalırsınız sonra da gelip beni affet der ya o an hem deli gibi özlemişsinizdir hem de nasıl terk edip gittin diye içten içe isyan edersiniz, aynen o durumdayım! şerefsizler iki yıl lan nasıl hasret kaldık haberiniz var mı! akşam biramı alıp izleyeceğim anı iple çekiyorum resmen zaman bir an önce geçsin diyorum! ve entryimi güzel bir dize ile bitirmek istiyorum;

    ne hasta bekler sabahı,
    ne taze ölüyü mezar.
    ne de şeytan, bir günahı,
    seni beklediğim kadar.

    edit: ulan ne diziymiş arkadaş yolunda deli divane ettiler bizi, ibneler nasıl naza çektilerse kendilerini köpek olduk çıktık!
  • --- 3x01 spoiler ---

    terörist saldırısı biraz gümbürtüye gitmiş olsa da efsane bir dönüş yaptı dizi. watson'un yavuklusu rolündeki mary karakteri diziye müthiş oturmuş. anderson da bölüm boyunca tumblr'a dönüştü resmen.

    bölümde bir de süper conan doyle referansı vardı o da şöyle: watson'ın kliniğine yaşlı holmes kılığında kitap kolektörü olarak bir adam gelir ve yanında 3 kitap getirmiştir. biri tree worship, biri british birds diğeri de cattalus ve the holy war.

    ayrıca: (bkz: the adventure of the empty house)

    bölümün eleştirisi için

    --- 3x01 spoiler ---
  • aksiyonu, sherlock'un sahte ölümü bir yana, oldukça fanservice sağlamış dizi.

    --- spoiler ---

    moriarty ile sherlock'un neredeyse öpüşmesi (hayal), insanların hala sherlock'la john'u çift sanması, bütün bölüm boyunca aralarındaki tension, sherlock'un john için "hayatına devam mı etti? ama ben yoktum" demesi, sherlock'un john'dan iyi şeyler duyma ihtiyacı... canon ya da değil, son bölümde aşklarını dile getirseler de rahatlasak be sözlük. mutlu olsunlar.

    --- spoiler ---

    ayrıca; (spoiler değil)
    https://31.media.tumblr.com/…cx1s8kxvlo1_r1_500.gif
    https://31.media.tumblr.com/…kunrd1s8kxvlo1_400.gif
  • ağustos 2010 da 1. sezonunu izledikten sonra ben nasıl 1,5 yıl beklerim diye sızlanıp durmuştum uzun zaman sonra ise unutmuştum. dizi sitesinde geldiğini görünce hemen izledim. 2012 yılının sürpriz ilk hediyesi olmuştu benim için. 2x3 o kadar şaşırtıcı bir sezon finaliydi ki yine 2 yıl bekleyeceğimizi unutup öteki haftaya kadar beklemiştim ki yayınlanan resmi açıklamalara kadar. ilk tepkim 2014 mü oha daha 2013 e 1 yıl var allasızlar!! dı 2 koca yıl yahu! neyse o uzun 2 koca yıl bugün geldi çattı. kısa yorumum tek kelime ile muhteşem bir 3x1 izledik!! bu ilk haftalar çok güzel, dolu dolu 1,5 saatlik sherlockcuklu enfes bölümlerle geçecek de sonra yine bekleyeceğiz ocak 2016 a kadar. evet kadar.

    norma jeane den bbc sherlock direktörlerine;

    ama siz böyle yapınca biz çok üzülüyoruz.
  • --- sherlocklives ---

    nasıl başlasam, neyi anlatsam bilemiyorum, yüzümde aptal bir tebessüm var, mrs hudson gibi neşeliyim bugün.
    ne bileyim abim askerden dönmüş, ablam, yeğenim annem, babam oturmuş çay içiyoruz gibi. sherlock'ta oradan bir şeker uzatır mısın diyor bize.
    öyle böyle değil çok özlemişim, o hasretle beklediğimiz 2 yıl, 2 günmüş gibi, hiç bir şey olmamış gibi izledim.
    bölüme gelirsek anlatacak çok şey var ama belli ki izlemeyen daha birçok insan var, anlatmayayım büyüsü bozulmasın, 2. bölüme kadar tekrar tekrar izlenmeli.

    --- sherlocklives ---
  • 3. sezonun 1. bölümünde yine kahkahalar attırmış, hayran bırakmış dizidir. mükemmel, mükemmel...

    --- spoiler ---

    mary: oh no, you're...
    sherlock: oh yes
    mary:oh my god!
    sherlock: not quite.

    --- spoiler ---

    not: bölümle/diziyle ilgili bir şeyler okumak isteyen, ingilizcesi olan arkadaşlara sherlock'un reddit sayfasını önerebilirim. gerçekten güzel oluyor bölümden sonra buradakileri okumak. diğer dizilerin reddit sayfalarında da geçerli bu.
  • s03e01 ile dönüşü muhteşem olmuştur.

    --- spoiler ---
    sondaki anlatımda çok güzel tezgahlanmış akıllıca bir sherlock ölümü imiş gibi gözüküyor ya da bize öyle geliyor. gerçek tezgah 3.bölümde ortaya çıkacak durumu var sanki.gerçi çoğu kısmını herkes tahmin etmişti ceset değiştirme bisikletli adam molly oyunu vs vs ama tüm hepimiz ters köşe olacağız gibi bir koku var. yine de harika bir başlangıç yaptı ilk bölümle. 5 november vendetta göndermesi harikaydı.
    --- spoiler ---
  • altyazısını bulamadığım canım dizim. yana yakıla arıyorum sözlük, 720p uyarlı varsa yeşillendirin. edit: aranan kan bulundu.
  • -- sezon 3 bölüm 1 spoiler--

    sherlock bu sefer kendine çizdiği bıyıkla ve fransız aksanlı ingilizcesiyle yardırmıştır. aklıma house geldi direk, tam onluk hareketlerdi. house reyiz'i özlettin lan sherlock, gerçi house, sherlock çakması ama olsun kalbimde yeri apayrıdır house'un.

    -- sezon 3 bölüm 1 spoiler--
  • sezonun ilk bölümünü 1 ocakta yayımlayarak bizlere yılbaşı hediyesi vermiş harika dizi.
hesabın var mı? giriş yap