• karekök yayınları matematik 0 kitabı bunun için güzel bir adımdır. tüm konulara ait soru çeşitleri tek tek gösterilir. örneğin uslu sayılardan 18 tarzda soru çeşiti varsa, 18 ayrı sayfada anlatır. 1.ci soru çeşitini sayfanın başında çözümüyle gösterir sayfanın devamında bu sorunun örneklerini barındıran 5- 6 örnek soru da sizin çözmeniz için bulunur. 18. soru çeşitine kadar bu böyle devam eder. böylece bir konuda onlarca farklı soru çeşiti görmüş olursunuz ve bağlantıları daha rahat kurarsınız.
  • ön not: *bu kaynaklar sıfırdan başlayacak içindir.

    bunu eminim çoğu kişi duymuştur. kademe kademe ilerleyerek çözün. tüm kitaplar bittiğinde kendinizi matematik konusunda iyi hissedeceğinize garanti verebilirim ama yemin edemem. *

    kaynaklar bittikten sonra kendinize o kadar güveneceksiniz ki... şunlara bakmaya karar vereceksiniz. sonra moraliniz bozulacak. * şaka şaka öyle bir şey olmayacak, her şey çok güzel olacak. güvenin :)

    ekstraaa: üstüne bir de üniversite sınavına girmeye karar verirseniz veya daha güzel sonuçlar almak isterseniz burada güzel şeyler bekliyor.
  • herkes matematik dahisi olamayabilir ama herkes matematik çözebilir. yeter ki matematik ile inatlaşın
  • antrenmanlarla matematik kitabı sayesinde mümkündür. bundan 3-4 sene önce çocuklarla derste kitap okurken en önde oturan öğrencimin masasında bu kitabı görüp inceledim. kitap dili klasik ders kitapları dilinden farklıydı çünkü yazarı sizinle konuşuyormuş gibi bir anlatımı vardı. müsaade isteyerek birkaç soru çözdüm ve çok hoşuma gitti. kitapta en basitten karmaşık ve en zora doğru bir yol izlenmiş. ilk başta kendinizi garip hissediyorsunuz tabi. sonra sorular zorlaştıkça ve siz zor soruları çözebildikçe öz güveniniz artıyor. kitabın sahibi olan öğrencim okul ikincisiydi ve kız, bu kitabın kendi matematiğine olan katkısını öve öve bitiremiyordu.

    eşim de kpss’ye hazırlanırken yine bu kitaptan yararlandı ve oldukça faydasını gördü. her sorunun videolu çözümü de mevcut. kesinlikle tavsiye ediyorum.
  • bir ingilizce öğretmenliği öğrencisi olarak yapmaya karar verdiğim eylem. şimdiye kadar matematiği hep öteledim. üniversitemi 3-5 matematik netine rağmen 75 ydt netiyle kazandım. ancak akademik kariyer için ales'e girmem şart olduğundan matematik kaçınılmaz oldu. 3 yıl içerisinde dört işlem düzeyinde olan matematiğimi iyi düzeye getirmem gerekiyor. aşamalarımı da burada paylaşacağım.
  • çok zor, çok… nasıl zorlandığımı bir ben bir de beraber çalıştığım arkadaşım görüyor. nasıl halledeceğimi bilemiyorum

    disiplinle çalışmaya devam ediyorum bakalım neler olacak
  • youtube'da kolaydan zora doğru tonguç akademi, şenol hoca, matakademi ve hocalara geldik'in videolarını elinizde kalem kağıtla izleyebilirsiniz. tek yapmanız gereken her videoyu defalarca dinlemek, not almak, durdurup çözmeye gayret etmek... zamanla yerleşir. bir de sıfırdan matematik derken işin sıfır kısmı belli de üst limit? buna mat 2 dahil mi? tüm matematik mi? 50 ayt sorusunun tamamını yapmak mı üst limit? yoksa sıfır matematikle başlayıp anlama, çözme, yapabilme sürecinden mi bahsediliyor?
  • 24 yasinda basladigim hede. zaten dort islemden sonrasini hic ogrenmedigim icin direkt 5. sinifa indim ve uslu sayilar, kesirlerden basladim. umuyorum 1 sene icerisinde lise duzeyine gelirim. yap-boz gibi ve kurallari olan bir ugras; bunca yil yok sayip ogrenmemek ciddi anlamda agir gerizekalilik ornegi.
  • temelim yok hiç bilmiyorum diyenler için matematik antrenörü kitabıyla kolayca üstesinden gelebileceğinizi düşündüğüm eylem.

    dört işlemden kare köklere kadar anlatıyordu sanırsam. matematik öğrenmek isteyenler için çok faydalı olacaktır.
  • girizgahı, sıfır yutan eleman, şeklindedir.

    (bkz: birden matematik öğrenmek)
hesabın var mı? giriş yap