• ugandali. ajax taraftari. futbol asla sadece futbol degildir kitabinin yazari. kitabi okuduktan sonra futbola bakisi degistiren adam.
    super zevk veren futbol yazilarinin sahibi.
  • (bkz: hector cuper)
  • su siralar ntv de murat kosova, ayhan bermek ve can bartu nun sorularini yanitlamaktadir.
  • simon kuper, dünyanın en kaliteli futbol yazarlarından biri. uganda doğumlu ingiliz vatandaşı olan kuper, almanya, amerika ve ingiltere'de yaşadı.
    bu ülkelerde futbol oynarken, çeşitli dergilere ve gazetelere futbolla ilgili makaleler yazdı. bir gün aklına futbolla ilgili kitap yazmak geldi ve bunun için 22 ülkeyi dolaştı. dokuz ay süren bu seyahatte farklı ülkelerden onlarca teknik adam ve futbolcuyla yüz yüze görüştü. bunları ilginç hikayelere dönüştüren ve "futbol asla sadece futbol değildir" kitabını yazan kuper, bu eseriyle dünya futbol kamuoyunda büyük bir yankı uyandırdı. edebiyat eleştirmenlerinin "yüzyılın en iyi futbol kitabı" olarak değerlendirdiği bu çalışma ülkemizde de büyük ilgi gördü ve ikinci kez basıldı. iyi bir ajax taraftarı olan ünlü yazar ile paris'in bastil semtinde görüştük.
    http://www.zaman.com.tr/?hn=112349&bl=spor
  • uganda'da güney afrikalı musevi bir ailenin oğlu olarak 1969 yılında dünyaya gelmiştir. hollanda'da büyümüş, ingiltere'de gençlik yıllarını yaşamıştır. şu anda paris'te yeni evlendiği amerikalı eşiyle birlikte yaşamaktadır. financial times'taki yazıları ve kitapları dışında boş vakitlerinde paris'te irlandalılar'ın oluşturduğu bir takımda forma giymektedir. büyük britanya pasaportu taşımaktadır.
  • ilk kitabı türkçe'ye geç ve az kazandırılan, sonra ithaki sayesinde ilk kitabı ve ilkinin rüzgarıyla ikincisi yayımlanan "başka bir futbolun" yazarı
  • dunya kupasi hakkinda yazdigi super bi yazi icin (bkz:http://www.ft.com/…0642-11db-9dde-0000779e2340.html)
  • 2003 yılı ekim ayında beşiktaş kitap fuarına konuk olarak katılıp meşhur kitabını imzalatma şansı bulduğumuz futbol aleminin en önemli şahıslarından biri.
  • iyi yazardır ancak gözünü football against the enemy ile açıp, türkiye'de 4-5 yıldır başka mecralardan arakladıkları "endüstriyel futbola hayır'ı" dert edinenlerin ve radikal gazetesi spor servisinin peygamberidir de. sıradan fikirleri bile hadis kabul edilir, getirdiği en basit yorumlar bile "vay anasını satim herif çözmüş" hayranlığında açık ağızla dinlenip, okunması evlere şenliktir.
hesabın var mı? giriş yap