• sabahın beşbuçuk altısında kalkıp yollara düşen,servisi bile olmayan köyüne gitmek için dakikalarca araba beklemek,kırık dökük bir okulda doğru dürüst türkçe bilmeyen çocuklara hayatı öğretmeye çabalamak,okulda odun bile bulamadan soğuktan titreyerek ders yapmaya çalışmak,dönüşte eve dönmek için otostop çekmek ve yine de hayata gülümseyebilmektir..sınıf öğretmenliği budur...
  • gittiğin yer başka bir dünya olsa da, dünyanın en tatlı mesleğidir. küçücük çocukların bilmedikleri dünyası sensindir. her sorunun cevabı, her cevabın ödülüsündür.
  • mezunlarının kpss ile herhangi bir okula atanamaması sonucu işsiz kalacağı ya da market falan açıp ticarete atılacağı, eğitim fakültelerinin en çok tercih edilenen bölümlerinden biri... 2000'lerin başında öss'ye giren çoğu kişi, kpss'de sınıf öğretmenliği braşında büyük çapta kontenjan boşluğu olmasından dolayı, mezun olduğunda açıkta kalmamak adına bu bölümü tercih etmişti ve bu sebeple bir yığılma oldu.
  • 2012 kpss tercih kılavuzu açıklandıktan sonra hayal kırıklığı yaşayan meslek dalı. afyon kocatepe üniversitesi kitap kulübü olarak, sözlük yazarlarımızdan doğu illerinde bir okula atanan öğretmenimize okul kütüphanesi için yardım edeceğimizi duyuruyoruz. kütüphane ihtiyacı olan bir okula atanacak sınıf öğretmenlerimize yardım etmeye hazırız.
  • 2012 ağustos ataması öncesi gelen süpriz açıklamalarla öldürülmüş bölümdür, arkadan gelen arkadaşlar yazmayın yazdırmayın bu devletin öğretmene ihtiyacı yok kolay ucuz işgücüne ihtiyacı var herhangi dört yıllık bölümü bitirin ücretli öğretmenlğe başvurun batıda azıcık aşım kaygısız başım diye yaşar gidersiniz ama eğer okursanız 4 yıl öğretmen olma aşkıyla yanar idealist bir yapıya bürünür hakkariyi bile göze alır eşek gibi çalışırsınız sonra devlet baba der ki 324 kişi alacağız. kalırsınız 88 alan arkadaslarınız hakkariye gider. neyse her yer doludur ya(!) 1 hafta sonra bursada antalyada yok manisada ücretli öğretmenler alınır olmayan boşluğa. ha bu arada ücretli öğretmenlik için bile torpil gerekiyor artık bu bölümde. "sınıf öğretmenliği"ismini duyunca kaçın.
  • önümüzdeki yıl atamaların ne olacağını merak ettiğim bölüm...
  • birleştirilmiş sınıf öğretmenliği diye bir şey vardır,bir de okulda tek öğretmen olmak vardır...
  • türkiye'de özellikle dogu ve guneydogu bolgelerinde yapilmasi en zor ogretmenlik alanı. birinci sinifa tek tuk turkce kelime ogrenerek gelen cocuklara once turkce ogretilir. birinci sinif boyunca hem dil ogrenimi, hem mudurluk, hademelik ve ogretmenlik islerini ayni anda yurutmeye calisirlar. bu kadar cekilen sikintilara, dertlere, verilen emeklere ragmen tayinlerde, akp ve yalaka sendikalarının bu konuyla ilgili hiçbir çalışma yapmamasından dolayı resmen kaderlerine terk edilmislerdir. batıda görev yapan ogretmenlere rotasyon affı, tayin bekleyen dogudaki sinif ogretmenlerini depresyona varacak hallere dusurmustur.

    bir hafta boyunca tum derslere girmelerine ragmen ek dersleri bir brans ogretmeni kadar degildir. bir sinif ogretmeninin maas karsiligi 18 ders iken, bir brans ogretmenin maas karsiligi 15 saat. tum aya vurdugumuzda 100 tl ye yakın bir kayıpları da burdan vardır.

    sinif ogretmeni demek ; koy demek , emek demek, sabir demek. en onemlisi ise bu meslegi digerlerinin aksine para icin yapmamak demek. elleri opulesi demek...
  • eşimin mesleği.

    özetlersek;

    -günde yarım gün çalışma
    -her türlü resmi tatil (istanbul'un ingiliz işgalinden kurtuluşu dahil)
    -yazın 3 ay tatil (şimdi seminer diye bir meret çıktı 30 gün falan ama önemli değil günde bir kaç saat)
    -kışın 15 gün sömestr tatili.
    -bazı günler çocuk sesinden kaynaklanan baş ağrısı
    -yaklaşık 2400 tl maaş.

    özellikle bayan için daha iyisi var diyen beri gelsin.
  • bir ülkenin geleceğine etki eden en büyük iş kolu.
    doğru bir denetim olmadan icra edilmesi ülkenin geleceğini içler acısı bir duruma getirecektir. malesef ki ülkemizde bu denetim inanılmaz kötü işlemektedir. senin ülkende 24-30 yaş aralığında zehir gibi, genç, dinamik, kendini insan eğitimine adamış adaylar duruken sen tutup 45 yaş üstü, eski düzen eğitim sistemini benimsemiş dinozor kişilere el kadar çocukları teslim edemezsin.
    böylesine ülke açısından önemli bir konuda denetimi o kadar sıkı tutmalısın ki sadece ve sadece bu işi yapabileceklere yer kalmalı sektör içerisinde. hatta bana kalırsa memuriyet bile olmamalı bu iş kolu. işini yapamayana "kapı orada" denmeli. yapamıyorsan yapmayacaksın kardeşim. yapabilecek zehir gibi insanlar var. sen bu ülkenin geleceğini karartamazsın denilmeli.
    bu iş kolunun garanti iş kapsamında olmasından rahatsızım ve tamamen özelleştirilmesi taraftarıyım. ya da devlet tarafından çok katı ve taviz verilmeden denetimin yapılması gerektiğini düşünmekteyim.
hesabın var mı? giriş yap