• sisteme göre caddelerde bulunan tüm sokak hayvanları toplanıyor, üç hafta kadar hayvan barınağında sahiplendirilmeyi bekliyorlar. sahiplendirilemeyen hayvanlar üç hafta sonunda uyutuluyor.
    türkiye için uyutulma içermeyen, tamamının toplanıp kısırlaştırılarak barınaklarda bakıldığı bir sistem, acaba mümkün olabilir mi diye insan düşünmeden edemiyor. ya da tam olarak doğrusu nedir? hem hayvanları çok seven, hem de sabahın bir köründe eve dönerken defalarca köpek çetelerinin arasında kalarak, çok kere yusuf yusuf olmuş biri olarak merak ediyorum bunu.

    abd sokak hayvanlarının durumu için link burada.
  • bizde şöyle birşey var ama işine yarar mı bilmem

    https://www.icisleri.gov.tr/…mardinde-gorev-basinda
  • "hem hayvanları çok seven, hem de sabahın bir köründe eve dönerken defalarca köpek çetelerinin arasında kalarak, çok kere yusuf yusuf olmuş biri olarak"

    "uyutulma içermeyen, tamamının toplanıp kısırlaştırılarak barınaklarda bakıldığı bir sistem"

    çok sevdiğin hayvanlar senin oyuncağın mı onların yetkisi/rızası olmadan cinsel hayatlarını bitiriyorsun?
  • bizi bozacak bir modelin uygulanması olur.

    bize uymaz.

    bize uyan, sokak hayvanlarının kısırlaştırılıp, aşılanıp tekrar sokağa bırakılmasıdır.
  • seni uyutalım.
  • amerikalıların aksine, türkler tanrı rolüne girip kimin ölüp kimin ölmeyeceğine karar vermezler.
  • (bkz: eyalet sistemi) de gelecekse olabilir. yoksa olmaz.
  • bize uymaz kardeşim. biz türk modelini uyguluyoruz.

    kısır olmayan ve her defasında 10 yavru doğuran köpeklerin önüne tonlarca mama döküyoruz. böylece her yıl sayılarını ikiye katlıyoruz. en nihayetinde sayıları 100 milyona ulaştığında ülkenin anahtarını köpeklere teslim edip ülkeden siktir olup gidiyoruz!

    nasıl model ama?!

    edit: imla
  • abd sistemini bilmiyorum ama sonsuza kadar barınaklarda bakılmadığını söylüyorsunuz.. 3 hafta sonucunda da bu hayvanlar sahiplendirilmeyince uyutuluyor diyip hafife alıyorsunuz.. uyutuluyor nedir abi, öldürülüyorlar desene şuna.. iğne ile öldürüyorlar hayvanları..

    bu arada biz de bu sistem tutmaz.. ilk olarak öldürülmesine herkes karşı çıkar. azılı hayvan düşmanları hariç, barınaklardan kamyonlarla çıkan ölü hayvana mutlaka birileri ses çıkarır bizde.. zira biz amerika vatandaşı kadar bencil değiliz, sistemimiz de ben merkezli değil.

    hadi öldürmediler, topladılar koca koca çiftliklerde bu hayvanlar bakılıyor. devlet istese bunu yapamaz mı? yapar.. ama senin başındaki çalıyor lan, barınakta ki düz memur mu çalmayacak, en alt memur, gelen mamayı çalar satar, en üst memur mama alınacak diye harcırah alır mercedes çeker. türkiye lan burası..

    ki daha hayvanları eşya hükmünden çıkarıp koruyan bir yasa yok, önce bunu becerelim sonra barınaklara bakarız.
  • bir sokak kopegi ile yasanilan olay yuzunden butun kopekleri barinaga yollayip canlarini almak nedir? insandan daha beter daha kotu bir varlik mi hayvan? hayir. binlerce tecavuzcu, sapik, katil aramizda kaliyor onlar uyutulmuyorken bence hayvanlara bu kadar sallamayin. hadi baska konularla ilgilenin. beyninizi baska seylere yorun.
hesabın var mı? giriş yap