• üst edit: başlığın ilk hali (bkz: sokak iti sorununun çığrından çıkması) şeklindeydi. moderasyon böyle bir değişiklik uygun görmüş. ilgilileri bu gereksiz ve popülist davranışlarından dolayı kınıyorum.

    bugün artık iyice tiksindirmiş olandır. izmirin en merkezi semtlerinden birinde -kentsel olarak bilinen ve kırsallıktan uzak bir yerde bile olan durumu aktarmak için yaşadığım yeri belirtme ihtiyacı duydum.- bugün 2 farklı sokakta sokak itleri tarafından saldırıya uğrayıp canımı zor kurtardım. işin kötüsü sadece ben değil herhangi bir insan bu canavarlara karşı refleks olarak kendini yollara atıyor. köpeklerden kurtulacağız derken arabalara ezileceğiz. bütün bunlar olmasa bile en basitinden bir kalp hastası insan için bu canavarların havlayıp kovalaması bile çok ciddi problemler yaratabilir. ve maalesef bu vahim durum karşısında yetkili merciiler, herhangi bir aksiyon almıyor. almaya çalışsa bile sözlükte (bkz: köpektapar) olarak isimlendirilen kesim tarafından engelleniyor. artık toplumun sağlıklı düşünen fertleri olarak kamuya, lehimize somut bir adım atılması ve buna engel olmaya çalışanların saçma tepkilerinin dikkate alınmaması gerekliliğini iletmek için yüce sözlüğün gücüne inanıyorum.

    son olarak geçmişten iki adet ders çıkarılmış olması gereken trajik olaylar:

    (bkz: köpekten korkan gence kamyon çarpması)
    (bkz: köpekten kaçarken hayatını kaybeden öğrenci)
  • dün çıkmış olduğum yarım saatlik yürüyüş sonucunda tam üç kez sokak köpekleri tarafından taciz edildim. habitatımızda bizi tehdit eden bu hayvan türüne karşı gerekli tedbirlerin alınması türümüzün istikbalini korumamız adına elzem ve gerekli bir hareket olacaktır.
  • çılgınca hyavansever arkadaşlarımın , köpek saldırılarılarını görmüşlüğüm var. noolur başı boş sokak köpeklerinin bizi tehdit ettiğini söylemeyin. sokakta köpek olmasın ve bu köpekler öldürülmesin iyi bakılsın. bu konunun muhattabı biz deiliz.
  • okula giderken arada yanımıza gelen küçük bir çocuk, 2014 yılında paten sürerken köpeklerin havlamasıyla korkup yola fırlayıp, araba çarpması sonucunda yaşı henüz 11 iken vefat etmişti. bu başlığı görünce o aklıma geldi içime bir burukluk çöktü. bunun bir çok örneği de var, internet böyle haberler ile dolu.
  • abi tam olarak sizin hayatınızın onlarınkinden daha kutsal olduğuna inanmanızı sağlayan şey ne? içgüdüsel davranan köpekler çokça kez insan hayatına doğrudan veya dolaylı olarak mal olmuştur. bunu inkar etmek olmaz. bunu baz alıp tüm köpeklerin katlini veya katliamdan beter barınaklarda yaşamalarını da isteyelim. okay. peki, köpekten daha üstün ve zeki ırk olan insanların sırf keyif olsun diye tüm canlılara yaptığı işkenceleri nereye koyalım? daha dün edremit'te sikko bir kavgadan ötürü adam pompalıyla iki kişiyi biçti. bu haberden yola çıkarak insan sorununun çığırından çıkması diye başlık açsam mantıklı mı?
    edit: mesaj kutum hakaretler ve tek haneli iq gerektiren sorularla doldu. varsayım üzerinden köpeklere amk iti diyen adam bana ittapar diyor. gerçekten de ekşi çomarı bir başkaymış be. hadi köpeklerden daha kıymetli hayatlarınız olduğuna inanmanızı geçtim. gerçekten de yazdığınız beyinsiz ötesi mesajlarınızın cevaplanmaya değer olacağına inanmanızı sağlayan tam olarak nedir? bütün köpek düşmanları bir araya gelin. köpeklere it diyerek ortak bir günlük tutun. sırayla ağlayarak yazın
  • başlık altında yazılan kelimelere bak yahu hahahahahah sokak iti, canavar! amk sanarsın zindana görev yapmaya gitmiş de ejderhalar troller kovalamış herifi. kıyamam sana.

    burada köpekler sebebiyle ağlamanın sonu "dünyada açık alanda sadece insanlar yaşasın, biz canımız isterse hayvanları kafeslerinde görmeye gideriz"e kadar varır. sorunun çözümü basit, bin kere söyledik: sistemli kısırlaştırma, sahipli hayvanın sokağa atılmasının önüne geçme, rehabilitasyon, şefkat. ömrü 13 sene olan bir hayvandan bahsesiyoruz. kısırlaştırıldığı takdirde zaten bu iş düzgün yapılırsa 13-14 senede çözülecek iş. sorumlulara bu çerçevede işini yaptırmak için vatandaş bilinciyle baskı oluşturmak yerine burada kudurmuş gibi hayvan düşmanlığı yapmak bir boka yaramaz, hiçbir çözüm de getirmez. insandan daha tehlikeli bir hayvan da ayrıca yeryüzünde bulunmamaktadır.

    sokaklar sokak hayvanları için de dram doludur. "sistemli kısırlaştırma, sahipli hayvanın sokağa atılmasının önüne geçme, rehabilitasyon, şefkat."
  • izmir'e hangi hücra köşeden iltica! ettiğini merek ettiğim user.

    geldiği yerde kelebeklerle dans eden şahsın serzenişi.
  • hayvanları sokaklardan toplayalım yerine kimliksiz suriyelileri salalım. %100 güvenli temiz sokaklar!
hesabın var mı? giriş yap