• ifistanbul 2006'da gösterilecek olan gökkuşağı filmlerinden bir tanesi. almanya ve avusturalya 'da ödüller almış. ilk 15 dakikasını bir sohbet esnasında seyrettiğimiz; iki ergenlik dönemindeki gencin yerlerde uzanarak konuşmaları, spor yapmalarının konu edildiğini görüp sohbete devam etmemize neden olan film, başını, ortasını, sonunu halen bilmiyorumç iif!'in web sitesindeki tanıtım yazısı ise;

    kaynak: http://www.ifistanbul.com/

    yaz fırtınası

    almanya

    yönetmen
    marco kreuzpaintner

    senaryo
    thomas bahmann, marco kreuzpaintner

    görüntü yönetmeni
    daniel gottschalk

    kurgu
    hansjörg wieibrich

    oyuncular
    robert stadlober, kostja ullmann, alicja bachleda-curus, jürgen tonkel, tristano casanova, miriam morgenstern, marlon kittel, hanno koffler

    müzik
    matthew caws, niki reiser

    yapımcı
    jakob claussen, ulrike putz, thomas wöbke

    prodüksiyon şirketi
    claussen & wöbke filmproduktion gmbh

    almanca, ingilizce altyazılı

    2004 munich gay and lesbian film festival, en iyi film dalında izleyici ödülü
    2005 melbourne gay and lesbian film festival, en iyi erkek oyuncu

    "film, benim kendi dolaptan çıkışımdan esinlendi. birçok detay otobiyografik: örneğin tobi'nin en yakın arkadaşının ismi achim, benim de aşık olduğum en yakın arkadaşımın ismiydi. ben de kürek takımındaydım. ama yaz fırtınası'nı gerçekten otobiyografik yapan şey, filmi yaparken duyduğum hisler."

    marco kreuzpaintner (yönetmen)
    film hakkında
    tobi gizliden gizliye en yakın arkadaşına aşıktır; ancak 15 yaşın o körpe hallerinde bunu kabul etmek hiç de kolay değildir. ufak tefek ittirmelerle yaşanan keyifli anlar ise bir tehdit unsuru oluşturmamaktadır; her şey gizli ve kontrol altında ilerlemektedir. ama büyük yarışa hazırlanmak için kürek takımıyla kampa gidildiğinde, doğanın ve hormonların çağrısına yanıt vermemek güçleşir ve kamp günleri achim'in kız arkadaşının iki oğlanın arasına girmesiyle gerginleşir. en yakın arkadaşından ne istediğini tam olarak kestiremeyen tobi'nin kafası, kampa eşcinsellerden oluşan bir kürek takımının gelişiyle iyice karışır. cinsel gerilim artar ve tobi, achim ve diğer takım arkadaşları yaklaşmakta olan yaz fırtınası kadar şiddetli, ancak bir o kadar da özgürleştirici yüzleşmeler yaşamak zorunda kalırlar. seksi delikanlıların, gerçekçi diyalogların ve çarpıcı bir sinematografinin öne çıktığı bu cesur film, izleyiciler arasında birçok kalp kıracak ve seyirciyi kendisine bağlayacaktır.
  • (bkz: summerslam)
  • queer bir film izlemek isteyenler için dokunaklı bir gökkusağı filmi.
    tobi: yanlış olan nedir?..... hiç bi kızı öpemeyecek miyim, bir gey olduğum için?....
  • yönetmenin otobiyografik anılarından oluşmaktadır.
    izlenmesi gereken bir film olduğuna inaıyorum, eşcinsel olmanız yada olmamanız ile bir alakası yok gerçekten insani düşündürebilen, duygulandırabilen bir film.
  • türk senaristlerin 5 sezonluk dizide anlatacaklarını
    yaklaşık 30 dk da anlatan film.
    tabi "toplum hazır değil" o ayrı mesele.
  • guzel bir film ve izlediginize deger. belki oyuncular daha iyi secilebilirmis, filmde bir seyler eksik ama ne oldugunu adlandiramiyorum. yine de izlediginize degecek bir film.
hesabın var mı? giriş yap