• transatlantik lounging 4de bulunan bi parça. orjinal ismi last tangodur*.
  • alpayın başarısız bir tango çalışması. tango havasını bulamamış, birşeyler eksik dedirten bir parçadır. daha çok 30ların amerikan şarkılarına benzer.
  • (bkz: gotan project)
  • bir operasyon adı. sozkonusu operasyon çerçevesinde istanbul devlet güvenlik mahkemesi'ne sevk edilen 15 kişiden, urfi çetinkaya'nın da aralarında bulunduğu 12 sanık tutuklandı.
  • milonganin bittigini anlatan cumle. gecenin sonunda dj bagirir, 'son tangooo...'
  • 505 kilogram eroinin ele eçtiği temmuz 2003 tarihli operasyon. emniyet müdürlüğü tarafından verilen beyana göre:

    "ilk olarak ele geçirilen araçta yapılan aramada 495 paket halinde daralı ağırlığı 505 kg. gelen eroin maddesi ele geçirilmiştir.
    ilimiz silivri ilçesi sinekli köyündeki çiftlik evinde yapılan aramada 2. kg. eroin, pres makinesi ve eroin imalatında kullanılan malzemeler ile 2 adet ruhsatsız tabanca ele geçirilerek zapt edilmiştir.
    operasyon kapsamında rize iline gönderilen narkotik şube ekiplerimizce rize ili çayeli ilçesi seslidere köyündeki ikinci laboratuarda yapılan aramada; 139 kg. işlenmemiş halde baz morfin, 165. kg. afyon sakızı, 18 çuval 50 kg.'lık sodyum karbonat ve eroin imalatında kullanılan çok sayıda leğen, ısıtma kapları, kullanılmış hammadde kapları ve diğer malzemeler ile 2 adet ruhsatsız tabanca ele geçirilmiştir."

    operasyonla ilgili narkotik açıklaması şu linktedir:

    http://narkotik.iem.gov.tr/konuno.asp?metinno=604
  • istanbul devlet tiyatrosu 2013-2014 sezonunda yerli yeni oyunların ağırlıkta olduğu bir dönemde, konusu itibariyle dans ve aşkın sanatsal gösterimi tiyatroda buluşmasıyla içlerinde ilgimi çekmeyi başarmış devlet tiyatrosunun yeni yerli oyunu.
  • bugün itibariyle prömiyerini cevahirde seyrettiğim istanbul devlet tiyatrosu oyunu. izlenimlere gelirsek eğer; dekor iyi, kostüm iyi, oyuncular yerli yerinde, danslar fena sayılmaz, şarkılar da tango severleri tatmin edecektir ancak metin klişe.

    --- spoiler ---

    arjantin'de geçmesi ve sadece tango kokması itibariyle özel olabilecekse de, varoş kızın fakir sevgilisi ve zengin talip arasında gidip gelmesi, sonunda kötü yola düşmesi itibariyle çok da şaşırtıcı bir metine sahip değildi. belki de konudan ziyade repliklerin çok duyulduk lafları yinelemesinden rahatsız oldum bilemiyorum.

    --- spoiler ---

    gitmeyin diyeceğim bir oyun değil tabii ki. tango figürü görün, oyun sırasında canlı çalınan akordeon, kontrbas ve piyano triosunu dinleyin. 2 saatiniz çöpe gitmez emin olun.
hesabın var mı? giriş yap