• (bkz: toplum mühendisliği)

    imamhatiplere ek puan var imiş.
  • eskiden bilimle uğraşan bir insan bunun teorisiyle de pratiğiyle de ilgilenirdi. bir konuda uzmanlaşmaktansa, her tarakta bir bezi olurdu. ama zamanla bilim ve teknoloji ilerledikçe uzmanlaşma da gerekli hale dönüştü.

    ne oldu mesela? sanayi devrimi oldu, fabrikalar kuruldu, makineleşme başladı ve makine mühendisliği, kimya mühendisliği gibi dallar ortaya çıktı. yine aynı dönemde, daha önceden nüvesi bulunan elektrik mühendisliği gelişti. 20. yüzyılın başında havacılık denemeleriyle uçak mühendisliği çıktı. bir sonraki adım uzay mühendisliği oldu.

    insanlık gelişme kaydettikçe, hesaplama ve uzmanlık demek olan mühendislik de dallana budaklana büyüdü gelişti, yeni alanlara açıldı.

    günümüze geldiğimizde tıp mühendisi diye bir şey çıktı ortaya. çünkü yüksek teknolojili tıbbi aygıtlar şu anda bir hastanenin olmazsa olmazı haline geldi. entry'nin başında andığım da vinci'nin adını taşıyan ve cerrah kontrolüyle ameliyat gerçekleştirebilen bir robot var örneğin.

    yani mühendislik dallarının çeşitlenmesi, bilim ve teknolojinin ilerlemesiyle koşut. şu anda aklımıza hayalimize gelmeyecek mühendislik dallarının ileride doğmayacağını söyleyemeyiz. her işi uzmanına bırakalım ve keyfimize bakalım diyorum ben.
  • bütün mühendislikler sonradan türedi. en başta kabilede demirci vardı bir tane. demir ok uçları, mızraklar vs üretirdi. ondan da önce taş yontan mühendisler vardı esasında. dur bakayım adem de çocuklarını batın batın birbiriyle evlendirirken bir mühendislik yaklaşımı uyguluyordu. herkes mühendistir esasında. ileride de organik madde ışınlama indikatörü icat edilecekken orada şimdi ünvanını bilmediğimiz yeni model mühendisler olacak. yani olur öyle, sonradan mühendislik dalları hep türür. türer.
  • mekanik + elektronik

    (bkz: mekatronik mühendisliği)
  • (bkz: gündem mühendisliği)
    (bkz: toplum mühendisliği)
    en tuhafı bunlar. fakat yerlerine de bir şey bulunamıyor galiba.
  • (bkz: #17188617)
    (bkz: #17197337)
  • hayatında fabrikada çalışmayı bırak, fabrikaya girmemiş adama dert olmuş dallar. kontrol mühendisiymiş, kaynak mühendisiymiş, proses planlama mühendisiymiş. bunlar uydurma geliyor olabilir ama spesifik işlere yönelik eğitimlerle ve tecrübe ile insanların ünvanları değişiyor.

    kimse gelip de merhaba ben planlamadan ahmet, kimya mühendisiyim, makina mühendisiyim diyerek tanışmıyor. cahilseniz sorun, öğrenin. zaten bu tarz mühendisliklerin bölümleri yok okullarda çoğunlukla. adam makina mühendisliği, endüstri mühendisliği gibi bir bölüm sonrasında, çalıştığı koşula bölüme göre belirliyor ne olduğunu. gerekiyorsa master yapıyor ya da diploma programını spesifik bir şey üzerine belirliyor da uzmanlığını alıyor eline. iş başkadır, işin mühendisliği başkadır.

    sonra bu tip şaka topları başvuru yapıyorlar, alınmayınca da neden alınmadım diyorlar.

    neden acaba?

    - ne mezunusun
    + makina
    - uzmanlığınız nedir?
    + e işte mühendisim
    - teşekkürler biz sizi ararız
  • şimdi sana dinler tarihi anlatır gibi mühendislik tarihi anlatırdım ama mesaideyim o kadar çetrefilli yazamayacam. seramik mühendisi ney lan yazmışsın.yuh artık kardeşim.dünyanın en eski mesleklerinden biridir seramik ve metalurji.hayır bir de kedili seksi erkek yazmış oraya 4 mühendislik vardır gerisi hikaye diye.allah akıl fikir versin.tüm mühendislikler temel bilimlerden türemişlerdir.fizik kimya biyoloji.bu 3 temel bilimi de kendine referans edinen tek mühendislik dalı malzeme bilimidir(metalurji,seramik,polimer,kompozit,yarı iletken,nanotek.) anasını satayım kıytırk mal 201 mal 202 dersi görüyorsunuz bi billur zannediyosunuz kendinizi. malzeme bilimi isteseniz de istemeseniz de o saydığınız tüm mühendislik dallarından daha eskidir.sonradan türememiştir.türemenize yardımcı olmuştur.
  • kitapçık 2002 basımı olduğu için şimdi bu liste en az 2 kat artmıştır. 10 sene sonra bütün alt dalların mühendislik adı altında lisans eğitimi vereceğini gösteren durum.
    (bkz: optik ve akustik mühendisliği)
    (bkz: imalat mühendisliği)
    (bkz: matematik mühendisliği)
    (bkz: malzeme bilimi ve nanoteknoloji mühendisliği)
    (bkz: ulaştırma mühendisliği)
    (bkz: cevher hazırlama mühendisliği)
    (bkz: polimer mühendisliği)
    (bkz: adli bilişim mühendisliği)
    (bkz: tarımsal genetik mühendisliği)
  • (bkz: işletme mühendisi)

    yok artık ebesinin amı.
hesabın var mı? giriş yap