*

  • orhun yazitlarinda sondan ikinci satirda yer alan cümle..

    onun ötesinde; $ahsen ben muhalif kisvesi altinda oligar$ik iktidar özentilerinin su yüzüne cikmasindan bunaldim.. makinanin en gürbüz di$lilerinin zaman zaman yagsizliktan dolayi gicirdamasina benzeyen bu sürecte, çözüm yolu bir parca pamuk ve bir parca zeytinyagidir.. sizma olmasi tercih edilir..
    sol frame'deki anlamsiz ba$liklari $ikayet etmenin tek gecerli metodunun sol frame'de anlamsiz bir ba$lik acmak oldugu mevcut platformda, dünyayi kurtaran adam edalari ile dolanmanin manasizligini vurgulamak istemekle birlikte bu popülaritenin arka planini çözememenin verdigi yorgunluguda eklemek isterim..
  • (bkz: quo vadis)
  • - abi, mizah anlayi$im kutup ayilariyla ayni seviyede..
    - olsun canim..
    - abi, düzelt beni, ceketini at üstüme, hamile kalayim!
    - oha lan..
    - o derecede muhtacim popülerlige, hastasiyim, anla beni..
    - yardimci olamam, uzmanlik alanim degil..
    - ye$il ceket abi, cok komik bak, ye$il abi, son derece mesaj kaygili, ibrahim abi?
    - ya sirna$ma bi be..
    - tesbih dedim abi, arabesk bi tandans entry'de, en azindan bi polemik be'abi..
    - la git..
  • bilen bilir, eugene ıonesco adında baba bir yazar vardır. benzersiz tiyatro oyunlarının yazarı olmasının dışında bu güzel herif, yüksek algılama yeteneklerinin sahibi olduğu kabul gören ve şeffaf kimlik anlayışı içinde sahte tevazuya meyletmeyen bir dürüstlüğün de taşıyıcısıdır; bunu cümlelerinden, röpörtajlarından ya da onun hakkında elinize geçen/geçecek türlü türlü dökümanlardan anlayabilirsiniz.

    ionesco, avangard bir akımın* neredeyse teorisyeni -ki kendisi bunu kabul etmemiştir- de olduğundan, zaman zaman kendi oyunlarının yönetmenliğini de üstlenmiş, hatta "alma doğaçlaması" şeklinde türkçe'ye çevrilen eserinde (l'impromtu de l'alma) dönemin ünlü ve etkin üç adet eleştirmenini canlandıran karakterlere hayat vermiş, üstüne üstlük kendisi de metnin içine oradan da sahneye girerek ateşin içine kendini atmaktan çekinmediğini de göstermiştir. demek istediğim, gerçek bir insandır; kanıyla canıyla, sözüyle gözüyle saftaki yerini alır. neyse yalakalığa girip konudan sapmayayım (tabi o zaman sözlük yok, internet de yok. ulan cep telefonu bile yok cancağızım).

    işte bu adama bir gün bu ateşli tutumundan ötürü şu soruyu soruyorlar:

    peki ya siz, kendinizi gerçekten çok mu ciddiye alıyorsunuz?

    ---alıntı---
    utanarak, kendi tuzağına düştüğünü ve kendisinin de ders vermeye kalkıştığını ayrımsar. bunun, onun durumunda kural değil ayrıcalık olduğunu söyleyerek `-`bertolt brecht'in "the exception and the rule" (kuraldışı ve kural) isimli oyununa dokundurmadır bu`-` özür diler.
    ---verinti---

    işte bu içlenme de (başlığa bir bkz pls ltf t$k) kendini fazla ciddiye alma mevcut eğiliminin alevlendirilmesinden başka bir şey değildir.

    (alıntı martin esslin'in "the theatre of the absurd" isimli yüce kaynak eserinden. ısbn 975-7501-33-06/türkçe'si: güler siper/dost kitabevi yayınları ağustos 1999, ankara, 376 sayfa. tiyatro-absürd tiyatro-anti-tiyatro-absürd-tarih-inceleme-saçma şiir-saçma edebiyat.
    anlaşılacağı üzere verinti diye bir şey yoktur; tamamiyle götümün elementidir. aynı şekilde saçmalanamaz, götten uydurulamaz. copy right samborasi----yuvarlak içinde "c")
  • köyün delisi formatini benimsemi$, ve bu sistematigi her türlü absürd söylemlerini savunma mekanizmasi olarak kullanmaya ali$mi$ yazar takimina atilan ta$tir. cok konu$mak metoduyla hicbir$ey söylememeye ali$mi$ bunyelerin, ciddiye alinmamanin verdigi rahatlik icerisinde akillarina geleni geldigi $ekliyle yazmayi muhalefet etmek sananlarin pe$ine takilan köyün topal köpeginin havlamasidir.

    "deger yargilariniza saldiriyorum" söylemi; en genel $ekliyle toplumsal deger yargilarina olan bagimliligini kirmi$ insan davrani$idir. bunu ifade edememi$ ve bazi kavramlara ve onlarin kamu üzerindeki etkisini ele$tirmek amaciyla, "deli" formatinda bir karakter yarattigini beyan etmi$ yazarlarin, zaman gectikce sistematigi unutup kendilerini "dünyayi kurtaran adam" olarak satmalarina kar$i duyulan hayretin ifadesidir. hayret uyandiran $ey; kendilerine bu kaftani bicen yazar takiminin ruh hali degil, ciddiye alip kar$i pozisyon alan "deger yargilarina saldirilan kalabalik"tir.

    bütün bu absürd komedi denemelerininin toplaminda eger muhalif bir manifesto cikacaksa eyvallah, el birligiyle, ama yok sikime ta$$agima sürerim ben bu interneti deniyorsa; (bkz: ucunu toplasan bir bruker etmez)
hesabın var mı? giriş yap