• alzheimer belirtilerinden biri. (bkz: sozluk sifresi namustur)
  • insanı bunalıma sokabilecek, kendine güvenini sarsacak olay...
  • sozluge uye oldugunu unutup "aha basvurular acilmis bi basvurayim" hemen demekten cok daha dogal olan durum

    (bkz: hakki kotek)
    (bkz: nosferatu)
  • bi an sozlukten ucuruldugunu zannetikten sonra farkina varilabilen durum.
  • bundan üç buçuk (7/2) yıl önce başıma gelen olay şimdi buldum şifremi hıyarım ben. erken bunadım.
  • bundan yakla$ık olarak 5 yıl oncesinde ba$ıma gelen talihsiz bir olaydır..
    benim sozluge ilk giri$im 17 agustos 1999 depreminden dolayı oturdugumuz yerinde degi$mesinden ötürü olmu$tur..deprem sonrasında psikolojimin bozulmaması icin onume bir bilgisayar konmu$ ve "al oyna" denmi$tir..yani bu olay takriben 2000 yılına denk gelir.2000 yılında tabi ki elektronik postalar,internet baglantıları bu $ekilde degildi..insanların o donemde 1 gb lık ,5 gb lık mailları yoktu..zaten harddiskler 3.2 gb gibi bi$eydi..oyle ki 6 gb harddiski olanlara gıpta ile bakılır,"abi sen nasıl dolduruyorsun bu harddiski" denirdi..
    i$te o yıllarda bende her insan gibi bir tane "hotmail"'dan elektronik posta almı$tım ve ilk zamanlar bunu kullanıyordum.."hotmail" oyle bir elektronik posta servisiydi ki 2 mb dan buyuk dosya yollanmaz,toplam posta kutusu kapasitesi 5 mb mı 10 mb mı neydi..gel zaman git zaman elektronik posta servisleri geli$ti,14.400 ,33.600 modemler tarihin tozlu raflarına kaldırıldı..tabi ki bende yeni caga ayak uydurmak maksadı ile hotmail'dan olan e-mailımı degi$tirerek ba$ka bir posta servis saglayıcı sectim kendime..bunu elbette sozluktekiyle degi$tirmem gerekirdi..fakat burada bahsini acamayacagım bir takım teknik sebeplerden dolayı internetten ve bilgisayardan sogudum..1-2 yıl bilgisayar ba$ına hic oturmadım..bu surecten sonra bilgisayar ba$ına oturdugumda ise her $ey bamba$kaydı..benim zamanımdaki icq,mırc gibi chat programları popularitesini yitirmi$ yerine msn gibi programlar gelmi$ti..
    gunun birinde internet cafe'de bir kullanıcının monitorunde ek$i sozluk logosunu gordum..bir anda ek$i sozlugu hatırladım..hemen bir masaya oturup zihnimde kalan $ifreyi denedim,olmadı..bir kac $ifre daha denedim olmadı..zira $ifreyi copy/paste $eklinde kullandıgımdan akılda kalması guc,uzun bir $ifreydi..$ifre hatırlatma servisini kullanmadım bile..cunku zamanında "hotmail" dan aldıgım mail adresi zaman a$ımından dolayı unregister olmu$ ve bir ba$ka ki$i tarafından alınmı$tı..
    bu durum uzerine bende benimle beraber o yıllarda sozluk buyesinde bulunan moderatorlere mail yoluyla ve $ikayet fasilitesi yoluyla ula$maya calı$tım..onlarda sagolsunlar,5 yıl boyunca yazmı$ oldugum 20 mail'a bir kere dahi cevap vermediler..
    bir ak$am bizzat ssg'ye mail yazarak durumu anlattım,kendisi ki$isel bilgilerimi kar$ıla$tırmak suretiyle bana yardımcı oldu..bilgiler kar$ıla$tırıldı ve sozluk account'um yeni mail'ıma set edildi..
    bunun öteden beri sozluk bunyesinde bulunan birinci,ikinci,ucuncu nesil den bir cok ki$inin ba$ına geldiginden eminim..ve yine herkesin birilerine ula$maya calı$tıgından da eminim..nacizane onerim ise bu eski yazarların attıkları mesajları,umursamamak yerine,biraz daha duyarlı olunması yonundedir..

    saygılar..
  • balik hafizasina sahip olmakla esdeger durum.
    ayrıca (bkz: entry ve nick uyumu)
  • bunu yapamamaktır.
  • kendi telefon numarasını bile lazım olduğunda eşe dosta soran birisi için normal bir unutkanlıktır.

    efem bu hafıza dediğiniz alet çok garip bir işleyişe sahiptir. 20 yıl önce ne yediğinizi bile hatırlarken, veya geçen bir konuşmayı noktasına virgülüne kadar yeniden böyle öyle demiştin diye aksettirirken, gündelik hayatta sık kullandığınız bir şeyi unutabilmeniz gayet normaldir. yada anormaldir ne bileyim ben...

    sözlük şifresi ve internet bankacılığında kullanılan şifreyi akılda tutmak bazen benim gibi garip alıklar için oldukça zordur. bir de bu işin mail şifresi var tabi. şahsen banka zamazingosunda sayısını unuttuğum bloklama işini uyguladılar. kanka oldum artık çağrı merkeziyle.

    diyelim unuttunuz ve aklınıza gelen her numarayı yazdınız, giremediniz. hasstiiiiirrrr diyip şifre hatırlatma zımbırtısına yaradana kuvvet sığındınız.

    şifrenizi belirttiğiniz adrese yolladık gibi bişi belirdi ekranda. yuppiieeehhhhhhh diyerek mail adresinize girmek için adres kutusuna yazdınız, sonrasında şu gelir

    "lan benim mail şifrem neydi yaaaaaaaa" ya ya, mail şifresini de unutmuşsun işte man kafa. neyse sakin sakin gizli soru bölümüne girersin, ahanda gizli soru " ilkokul öğretmeninizin adı"dır.

    süper hafıza var ya sende, hemen adını yazarsın öğretmenin, "anaaaa yok abi kabul etmedi kapı duvar oldu" ibaresinin ardından ehehe diğer öğretmeni yazayım dersin, "cıkkk gene kapı duvar"

    derken 3-5 deneme ve hebele dakikaya kadar giriş yapamazsınız...

    üstte yazılanların asıl nedeni aslında bir panik duygusuyla şaşırmanız ve unutmanız değil de, başka şeyleri düşünmeniz hadisesinden ileri gelmektedir. 1 saat sonra felan tekrar denersiniz; el çabukluğuyla şifreyi anında girersiniz, fakat garip ama gerçektir; girerken bile bazen yeniden hafızanızda canlandırmak istediğiniz şifre yerine sadece siyah bir düşünce baloncuğu geçer tepenizden.
hesabın var mı? giriş yap