• herhangi bi spor dalinda bir birimin/takimin/kisinin basarili* olmasini veya olacagini gorup icine sindiremeyenlerin basarinin arkasinda siyasi bi guc aramalari sonucunda ortaya attiklari tartismanin doguracagi olaya verilen isim.
  • rakiplerinin* sportif basarilarini kiskananlarin, onu durdurmak, kendisini on plana cikarmak, kendisini basarili kilmak icin her turlu numarayi yapmalari ve bir takim siyasi gucleri kullanma isteklerine verilen ad.
  • sandıkta görüşürüz mesut bey lafını unutanların, bilmeyenlerin olduğunu gösteren bir olaydır.
  • gundemimiz siyasi corba oldugundan dogrusu "siyasete spor karistirmak"'tir. tuzu biberi...
  • futbol federasyonu başkanlarının hükümet tarafından atanması buna en güzel örneklerdendir.
  • trabzonspor başkanı tarafından alelen gerçekleştirilen bu eylem,

    karşılığını etik kuruldan almalıdır.
  • cemaat cemaat diye ağlayıp, cemaatten olduğu bilinen adamları yönetimine almaktır.
  • lan ben bütün parti başkanlarına bakıyorum, hangi şehre gitseler o şehrin takımının atkısını takıyorlar boyunlarına.
    hani mumya diye bir film vardı.
    orada mumya zombi formatında hortlayınca, kötü adam boynundan sırayla bütün dinlerin kutsal objelerine ait kolye çıkarıp mumya'ya gösteriyordu ya tutarsa hesabı..
    spor hep siyasete alet edildi..ama geri tepmesi hesaplanmadı..
  • her zaman spora siyaset karistirmayin denir ama hiçbir zaman olmamıştır. bütün siyasiler yıllarca sporla iç içe olmuştur. bu yüzden siyasetin sporun dışında kalması gibi bir durum söz konusu olamaz.

    şu an ki farkı ise hiçbir hükümet statlardaki pankartlara, sloganlara, davullara karışmamıştı.zaten hakaret içeren hiçbir pankart statlara sokulmaz. hükümetin istediği statlarda siyaseti tamamen yok etmek ama bunun için gene siyaseti kullanıyor. protestolardan korktuğu için en iyi bildiği şey olan yasakları çıkarıyor ama benim merak ettiğim hükümeti destekleyen sloganlar atıldığında tepkileri ne olacak. sonuçta onlarda siyasi içerikli olacak. şu an yaşadığımız durum altında çok saçma bir soru ama herhangi bir ceza alacaklar mı?

    yıldırım demirören sözde futbol patronu ama hükümet istediği için maçlar gündüz oynansın diyor. bununla ilgili de çok mantıklı bir sebebi var. taraftarlar gece alkol tüketip statlara geliyor ve şiddet olayları da bu yüzden çıkıyormuş. bence de mantıklı!

    alakası yok ama bir de babası var bunun can dündar’ı kovan. demirören ailesi güzel çalışıyor.
  • ikiyüzlülüğü ortaya çıkarmıştır. gezi direnişi için yapılan herşeyde spora siyaset karıştırılmış demektir, kombineler iptal edilir, yaka paça gözaltına alınılır lakin; iktidarla hem fikir olup bunu da alenen beyan etmek spora siyaset karıştırmamaktır.

    https://www.google.com.tr/…tosu-1146612%3b650%3b292

    atkı şovunun parçası olan şahıs akp milletvekili mustafa akış'tır bu arada.
hesabın var mı? giriş yap