• yıkılmış ve yeniden inşa edilmekte olan bir ülkeyi gösteren fotoğraflardır.

    kadınların eşit ve özgür bir şekilde yaşamın içindeki yerlerini gözlemlemek için ideal foto arşividir.

    çocuk işçi olmaması (fabrika eğitimi fotosunda bir çocuk görür gibi oldum ama?), çocukların eğitimine verilen değer gözlemlenebilir.

    sağlıklı erkek, kadın ve çocuklar.

    kurgu meselesinde elbette poz vermişler belli. ama geniş meydanlar, ağaçlı şehirler, fabrikalar, çiftlikler vb fotoları var. adamlar bize buğday satıyor o zamandan belliymiş.

    (bkz: sosyalist türkiye'de ilk yapılacaklar)
  • dünya düzenine kendi yorumunu, kendi bakışını getirmiş milletlere her zaman saygı duyulmalıdır. rusya ve sovyetler de bu topluluklardan biri bence. sonunda belki kapitalist sisteme yenik düşmüş olabilirler ama medeniyetlerini kalkındırmak, daha iyiye gitmek icin başkalarının yolundan gitmek yerine kendi yöntemlerini denemişlerdir. birçok alanda da aslında başarılı olmuslardir kanımca
  • manza modeli ilk 2009 yilinda piyasaya ciktigindan cok inandirici bulmadigim durum

    tata manza

    basligin ilk acildigi hali: sscb'den insan manzaları
  • kadınların inşaatta duvar örme işinde çalışması haricinde çok bir numarasını göremediğim fotoğraf albümü. işçiler var çalışıyorlar, mal taşıyan / aktaran insanlar, okulda çalışan öğrenciler, vs. olaya sığ falan da bakmıyorum. güneşli günde gülümseyen işçi fotoğraflarından mı etkileneceğim? o fotoğrafı herhangi bir yerde çekebilirsin zaten.

    tek kayda değer analizim; geçmişte erkeklerin çok daha kaliteli giyiniyor olmaları, ve günümüzdekilere kıyasla, daha bir erkeğe benziyor olmaları.

    https://youshouldseeit.com/…ploads/2017/11/73-1.jpg
    https://youshouldseeit.com/…ploads/2017/11/71-1.jpg
    https://youshouldseeit.com/…ploads/2017/11/6-63.jpg
  • sscb marşı'nın 1984 klibinde de görülebilecek manzaralar.
  • barışın, kardeşliğin, azimin fotoğrafları bunlar. ne güzel günlermiş be. bu muazzam resimlerden bile bir siyasi parça çıkarıp eleştirmeye çalışan mahluklar önce bir kendi ülkesindeki rezilliğe baksınlar!
  • bir kısmı bir şekilde kalbimde yer etmiş manzaralardır

    .......işte tam bu andan itibaren hissettiklerim birden bire değişti. polisin avucundan çıkan para 450 tengeydi. yani üç dolar. ülkedeki rezil gelir dağılımını, bunun sebep olduğu fakirliği, ahlaki çöküntüyü biliyordum...............iyi kötü yürüyen sosyal düzenin de çökmesiyle tamamen kaybolmuşlardı.

    sovyet hayalinin bizdekinin fersah fersah ilerisinde bilim, sanat, teknoloji ve eğitim altyapısının hedefsiz, idealsiz kalmış, ...kayıp insanları. kazakistan'nın, evlerinde mutlaka piyano ve kitaplık bulunan kazakları ve rusları. kendi onurlarını .........üç kişiyle paylaşılacak 3 dolar için, değişen üç adam. hepsi kaybolmuş insanlar.

    insan onuruna değişilebilen o üç doların sahibi ve güya hakkımı ararken bu durumu o üçünün yüzüne vuran kişi olmaktan utandım....
  • güzel fotolardır ama kesinlikle kurgudur. kanımca propaganda amaçlı olarak kullanılmışlardır. yoksa ağır sanayi'de döküm yaparken ortama gülücük dağıtan birini hiç görmedim.
  • 1930'lu yıllarda henüz yeni kurulmuş olan türkiye cumhuriyeti'ni hatırlatan fotoğraflardır.

    https://i.hizliresim.com/pgk1gm.jpg

    (bkz: önce buğdayı bile dışardan alırdık)
hesabın var mı? giriş yap