• 25 yaşında azimli "sanat genci"..

    sen kalk motor meslek lisesi'ni bitir,
    azmet, sinema oku..
    azmet dgs ile 4 yıllığına geç bitir..
    azmet hiç durmadan oku, üret..
    kimin ne dediğine aldırmadan
    hep daha ileriye, daha güzele azmet..

    düşülke yayınevinden şiir kitabı çıkartmış azmedip.
    ruanda kırsalı
  • ruanda kırsalı'nın müellifi, çağdaş şâir. hayattaki tek amacı okumak, bir şeyler öğrenmek ve sonra da şiir yazmak gibi geliyor bana. aşkla meşkle de işi yok lâkin şiirleri iyidir. aşkla işi olmayan adam nasıl bu kadar şiire tutkun o da ayrı bir konu.
  • 01.05.1991 istanbul doğumlu şair. radyo, televizyon ve sinema bölümünden mezun. basın çalışanı, produktör. kurgu yapıyor; kısa film, şiir ve mizahla uğraşıyor. 2016 yılında düşülke yayınları’ndan çıkan ‘’ruanda kırsalı’’ ve 2022 yılında imgenin çocukları yayınlarından çıkan ‘’ölük havhav’’ isimli iki şiir kitabı var. şiirleri insancıl, berfin bahar, akatalpa, şehir, yelkensiz, dergâh, mavi yeşil, ıhlamur, lirik, babylon, eliz, edebiyat nöbeti, buzdokuz, kurgan, hayal gibi dergilerde; void-zine, meskalin, barbarları beklerken, mevzular derin, petroleus, pelerin, şiir sarnıcı gibi fanzin ve internet platformlarında yayımlanmıştır.

    güzel şair, güzel insan. muhabbeti yanık, ama karamel tatlı. somut yazıp lirik yaşayan. isyan eden ama nisyan edemeyen. kızgın ama küskün değil, ara bulan ama arada kalmayan. kanon 2010'un yayın ekibinden.
  • twitter'da şöyle bi röportajına rast geldim, link
    burada
  • şiire sahip çıkan insanlardan. ben kitabını çok beğendim. kesinlikle tavsiye ederim.

    (bkz: şekerlenme)
  • ruanda kırsalı ile başlayan basılı şiir yolculuğunu önce ölük havhav sonrasında ise şekerlenme kitaplarıyla devam ettiren ve yüksek ihtimal kitaplarını okumaya devam edeceğimiz şair. kendisiyle tanışma fırsatı da buldum. insanın şair tanıdığı olması duygusunu yaşattı. hayata daha derin ve daha incelikli bakabiliyorum sohbetleri sayesinde. şairliğini de zaten hayatı iyi gözlemleyebildiği ve güzel aktarabildiği için başarılı buluyorum. şiirin ve hatta edebi metinlerin artık popüler kültüre pek hizmet etmediği günümüzde hala ısrarla şiir yazması bu işe olan tutkusunu açıkça gösteriyor. bu tutku ve kafa yorma da haliyle iyi şiirlerin çıkmasına sebep oluyor. karamsar üzücü şiirleri olsa da esprili dilini de şiirlerine aktardığı oluyor. beni keyiflendiren iki şiiri de şunlar mesela:

    ve şölenlerı başlatıyorum
    esprilerimizi açıklamak gibi
    bir zorunluluğumuz
    olmasa da;
    bana böyle bir say oldu
    allah bize level atlattı
    o kadar
    o kader
    kaderabek*
    ve bunun nasıl olduğunu ben de bilmiyorum...
    ama tek
    söyleyebileceğim
    demek ki koşmanın gereği çokmuş...

    küçük yesıl bezelyem*
    onlar cani, onlar beni öldürüyor
    bunlar cani, bunlar beni öldürüyor
    onlar cani, bunlar cani küçük yeşil bezelyem
    bezelye beni öldürüyor
hesabın var mı? giriş yap