• istanbul gaziosmanpa$a'da.
    ilçe olacakmı$.
  • gaziosmanpaşa'ya bağlı sultançiftliği ve gazi mahallesi'nin birleştirilmesi ile oluşan ilçedir.
  • istanbul gaziosmanpaşa dan ayrılan birçok mahalle ile eyüpten ayrılan birkaç mahallenin idari anlamda birleştirilmesi ile kurulmuş yeni bir ilçe. ağırlıkta sultançiftliği mahallelerini kapsadığı için ve içinde gazi mahallesi gibi büyük bir mahalleyi kapladığından yada gaziosmanpaşadan koptuğu için olsa gerek sultangazi ismini almıştır. 29 mart 2009 yerel secimlerinde ilk belediye başkanını seçecek olan ilçe chp nin kara carsaf acilimi tartışmalarının başladığı yer olmuştur.
  • buranın cebimi sms'lere boğan ak parti belediye başkan adayına sesleniyorum: cahit bey ben sultangazi'de oturmuyorum, hiç de oturmadım. lütfen peşimi bırakın muhitime gelmek üzereyiz.
  • götünden isim uydurmanın en nadide örneğidir.
    600 küsür yıllık imparatorluk döneminde bile akla gelmemiştir heralde.
  • gaziosmanpasa'ya kambur olan (!) butun semtleri toplayan ama nedense muthis bir gelisme icinde olan ilce. son olarak belediye geri donusumlu atiklar icin her eve ozel poset verip haftada bir bunlari toplamaya basladi.
  • dağıttığı ileri sürülen geri dönüşümlü poşetlerden bizim eve uğramamıştır ancak sosyal yardımlar ve ilçe gelişimi konusunda iyi işler yapmakta olan bir belediyecilik anlayışı vardır. örneğin ihtiyacı olan üniversite öğrencilerine tek bir dönemlik de olsa 300 tl gibi eğitim yardımında bulunmuştur. sultangazi belediye olmadan önce bu tür yardımlar yoktu buna da şükür,düşünenleri tebrik ediyorum. gaziosmanpaşa çok geniş bir ilçe olduğu için bazı mahalleler unutuluyordu. ilerleyen zamanlarda sultangazi de daha güzel şeyler olacağına inanıyorum.
  • insanlarının mesafe ayrımı yapamadığı (güya) istanbul semti.
    iş için araçsız gittiğim bu semtte "belediye nerde?", akabinde de "yürüyüş mesafesinde mi?" diye sorduğum rahat 15 kişi, tarifi vererek, evet yakın canım diye yanıtladı sorularımı. gel gör ki ben ilk sorduğum kişiden sonra taşlı çakıllı yollardan tam 45 dk. yürümek zorunda kaldım.
    belediyeden çıkınca da bari taksiyle gidiyim diye düşünüp ortalıkta hiç sarı görmediğimden yine birine taksi nerden bulabilirim acaba diye sorduğumda taksi yok buralarda yanıtını aldım. pes vallahi pes, orası da mı istanbul şimdi...
    *imla.
  • çarpık kentleşmenin olduğu ve kentsel dönüşüm teorilerinin uygulamasının gözle görüldüğü bir semttir. tekstil sektörünün apartmanların bodrum katlarında ya da katlarında üretim yaptığı bir istanbul semtidir. bu semtte, sömürünün adı ise hemşericilik olmuştur. işyeri kuran birisi memleketinden önce akrabalarını, sonrasında ise, köylülerini çağırarak istanbul'un bu semtine göç ettirir ve bu kişileri ucuz işgücü olarak kullanır.
  • an itibariyle sultangazi spor kulübü taraftarlarının caddelerde küfürlü tezahüratlarla yürüyüş yaptığı semt. resmen ilçe ama semt bile değil. köyden hallice.
hesabın var mı? giriş yap