• dün netflix'te denk geldiğim, gırgırına izlemeye başladığım ve aynı gün 8 bölümünü de bitirdiğim belgesel.

    ingiltere'ye taşındıktan sonra hemen farketmistim futbolun burada çok farklı bir şey olduğunu. tanıdığım ingilizlerin hemen hemen tamamı farklı farklı ve genellikle daha küçük takımları destekliyor. mahalle ya da şehir takımı kavramı burada çok güçlü.

    edit nisan 2020:
    belgesel baya popüler olmuş yahu. moderatör arkadaşlar başlığı düzeltebilirse memnun oluruz.

    --- spoiler ---

    they pitched a fairytale and then filmed a horror show.

    sezon başında premier leage'e çıkma umuduyla başlayan belgesel, sezon sonu takımın küme düşmesiyle sonuçlanıyor.
    --- spoiler ---
  • şahsıma football manager ‘de sunderland kariyeri açtıran netflix belgeseli.
  • müthiş bir belgesel olmuş. insanlar futbolu neden seviyorlar, bir takıma bağlılık nedir, bir takımın bir şehir ve insanları için önemi nedir, bir kulüp nasıl işletilir gibi soruları olan kişiler bu soruların ve benim şu anda yazamadığım daha fazlalarının cevaplarını bu belgeselde bulabilirler. emeği geçen herkesin eline sağlık. izleyin, izlettirin.
  • az önce bitirdiğim harika belgesel. taraftarlığın ne olduğunu bana hatırlatmıştır. biz hala senede 70 puandan az almayan istanbul kulüplerini tutalım. bir taraftarın takımına ihanet etmemek için radyoyu kapatmadığı zaman gözlerim yaşardı. birkaç damla döktüm yalan olmasın. *
  • asıl güzel olan klübün her şeye her türlü sonuca rağmen belgeseli yayına sokmaya karar vermesi olmuş.premier lige dönüş olarak düşünülen belgesel lig1'e düşmeyle sonuçlanıyor daha kötüsü olamazdı
  • (bkz: durduk yere fm kariyeri açtıran belgeseller)

    arkadaş tavsiyesi ile başladım ve bende direkt the damned united etkisi yaptı. yanlış bilmiyorsam ilk kurulan futbol klüplerinden birisi sunderland(1879), belki de ilkidir üşendim bakmaya. böyle köklü bir şehir takımının iki sezon üst üste küme düşmesini anlatıyor. umarım ileride de bir yeniden doğuş belgeseli çekerler.

    an itibariyle son bölüm olan 8. bölümü izliyorum, bitirmeden entry girdim dayanamadım. bu arada belgeselin müthiş bir introsu var.

    edit: imla
  • yönetim,teknik kadro,oyuncular ve kulüp çalışanları üzerindeki baskıyı;taraftarların kulübüne olan bağlılığını çok iyi işleyen netflix belgeseli.bugüne kadar izlediğim en iyi futbol belgeselidir.
  • nihayet bitirdiğim ve anlatımına hayran kaldığım futbol belgeselidir. futbolu seven herkesin izlemesi gerekir. umarım 2. sezonu da çekilir ve sunderland'in yeniden championship'e yükselişini izleriz.
  • 3. bölümdeki teknik direktör, başkan ve oyuncuların taraftar derneği ile yaptığı toplantı beni vurmuştur adeta. medeniyetin, fikir alışverişinin ve eleştiri ile nasıl yüzleşebildiklerinin yüzümüze vurulduğu sahne. çok mu uzağız acaba bu kavramlardan olgulardan. .
hesabın var mı? giriş yap