• ateistin sünnisi şiisi olacağını zanneden edip yüksel saçmalaması.

    adam dinleri mezhepleri toptan reddediyor olm. inanmıyor. sizin ve benzerlerinizin alayını siklemiyor. daha ne "gelsin önce bizi sorgulasın" tribine giriyorsun?
  • islam denilen öğreti yüzyıllardır sünni ve şii kaynaklar tarafından tahrip edilmiş, adeta tanınamaz hale gelmiştir. muhammed peygamberin tebliğ ettiği din ile şu anki islam denilen dinin hiçbir alakası kalmamıştır.

    sünni ateist nedir? haklı olarak sünni dininin öğretilerine karşı çıkan insandır. fakat bu karşı çıkmayı direkt olarak islamı reddederek yapar. ya kardeşim bu kadar olmaz, bunun üzerine neler eklenmiş asıl kaynak olan kuranda neler deniliyor ve insanlar ne uyguluyor şunu bir düşüneyim demez.

    derse de çok fazla sağlıklı kaynağa ulaşması pek mümkün değil. hoş, insanın aklı ve iyi niyeti yetse de...

    işbu sebeplerden ötürü, (bkz: edip yüksel) bu tip, ki türkiye'deki ateistlerin %99'u bu kategori içerisindedir, insanlara sünni ateist demektedir.

    sünni dinine karşı olanlar, sünnilikte müslümanlık olarak kabul edildiğinden, bingo.

    edip yüksel'in sünni ateistler videosunu izleyebilirsiniz, birçok soruya cevap vermiştir.
  • dünyanın en kötü gülüşüne sahip olan edip yüksel'in çakma müslümanlara taktığı severek kullandığım bir lakap.
  • sünnilik ile islamı birbirinden ayıramayan organizma türü.
  • gerçek islam o değil, bu değil, şu değilcilerin yeni yumurtlaması.
    adamların kapasitesi, 1400 yıllık islam tarihindeki her şeyi mezheplerin üzerine atarak islamı aklayabileceğini sanacak kadar çünkü.

    size bir sır vereyim, sizin allahınız da sunni.
    kuran ne der? allaha peygambere itaat eder gibi ulu'l-emr'e de itaat edin der.
    kim bu ulu'l-emr? aralıksız 1400 yıl boyunca sünniler.
    sizin allahınız bin küsür yıl boyunca sunnilerin islamın patronu olacağını bilememiş mi? biliyorduysa ve buna rağmen ulu'l-emr'e uyun diyorsa artık sünnilerin islam adına yaptığı her şeyden allahınız sorumludur demektir. (zaten sünni şii ayrımının temelinde ali-ayşe çatışması yatar, bu çatışmanın da merkezinde ifk hadisesi vardır ve allahınız bu çatışmada ayşe'nin tarafını tutmuştur, yani evet allahınız kesin olarak sünnidir.)

    bir din 1400 yıl boyunca yanlış bir şekilde yaşanmışsa, 1400 yıl sonra çıkıp da "ben bunun doğrusunu çözdüm, 1400 yıl boyunca bu din yanlış yaşanmış ben doğrusunu keşfettim, onlar kaka ben süperim, dinim süper" diyemezsin. o tren kaçar.

    bir din baştan sona dosdoğru olmalıdır. o din adına yapılan ve yaşanan (yapılacak ve yaşanacak) her şeyin sorumluluğunu almalıdır. hani allahınız gaibi de bilirmiş ve her şeye gücü yetermiş ya, öyle iddia ediyorsunuz ya, ona istinaden.

    sunnisini şiisini bilmem ben, karşımda 1400 yıllık islam var, ben de onu eleştiriyorum.
    hayır sanki kuranda her şey çok nizami çelişkisiz de tek sorun mezhepler kalmış gibi o dala tutunmuşsunuz. ama bu dal çürük, islamın tüm yükünü kaldıramaz.

    sünnilik diye bir şey varsa ve 1400 yıl boyunca islamı bunlar idare etmiş yönlendirmiş ve şekil vermişse, islamın bu konularda eksikleri vardır demektir. bilirsiniz doğa boşluk sevmez, bir şekilde doldurmaya çalışır. islamda o kadar eksik var ki bunlar bir şekilde dolduruluyor, bunun adı da mezhep oluyor. mesela kuran açık seçik bir şekilde orucun zamanını tarif eder. peki o tarife uymayacak zamanların yaşandığı yerler ne olacak? al sana kocaman boşluk. herkes kafasından bir çözüm üretmeye çalışarak o boşluğu doldurmaya çalışıyor. sonra sizin gibiler geliyor bu boşluk doldurucu çözümlere bok atıp aklınızca dininizi temiz çıkarmaya çalışıyorsunuz. halbuki sorunun temelinde islamın boşluksuz eksiksiz tastamam olmaması var.

    islam mükemmel olsaydı 1400 yıl boyunca bir mezhebin elinde bir çocuğun elindeki oyun hamuru gibi şekillenmezdi, siz de şimdi sünniler kaka islam süper diye takla atmak zorunda kalmazdınız.

    1400 yıl boyunca sünnilerin elinde oyuncak olmuş islam teorisi islamı aklamaz tam tersi yerin dibine sokar. ateistler de sünnisiymiş şiisiymiş ona bakmaz, sizin var olduğunu iddia ettiğiniz allahınız din diye neyin karşımıza çıkmasına izin vermiş ona bakar. ben de bakıyorum ve karşımda nerden tutsan elinde kalan bir şey görüyorum. bunun faili sünnilerse bile onlara bu fırsatı veren dinin mükemmel olmaktan çok uzak olmasıdır. mükemmel din önce kendisine dosdoğru bir yol çizebilsin ki sonra insanlara doğru yolu göstersin. islamiyetin kat ettiği 1400 yıllık yolu görüyoruz, ben demiyorum siz diyorsunuz 1400 yıllık islam tarihinin gerçek dinle alakası yok sünnilerin eseridir diye. 1400 yıl boyunca
  • darwin'in sünnetlerine bağlı olarak yaşayanlardır. onun gibi sakal bırakırlar.

    örnek olarak,
    daniel dennett

    bu da darwin'in sünnet sakalı.
  • ateist olan insanlar her ne kadar bu olayı inkar etseler de bal gibi olan bir durum. sünniler, dinin tek kaynağı olan kuran dışındaki peygamberin ölümünden sonra insanların uydurduğu hadis,hurafe,hikaye var ise bunların hepsini sünniler gibi dinin kaynağı olarak görür,sonra bunların dinin kaynağı olamayacağını düşünüp toptan inkar eder. ateist olan insanlar ile konuştuğum zaman dini eleştirirken hep bu kaynakları gösteriyorlar. oysa bu kaynakların hiçbiri dinin kaynağı olamaz.kuran söylüyor. insanların geçmişte dinin kaynağı olarak bunlara yer vermiş olsa bile. kurandan eleştiri getirdikleri zaman ise sünni din adamlarının yaptığı bazı ayetlerin tefsirlerini gösteriyorlar.oysa bu insanlar tefsirleri yaparken bile peygamberin ölümünden yüzyıllar sonra uydurulan hadisler ile yola çıkıp ve kendi fikirleri ile bu tefsirleri yapmışlardır.yani yapılan tefsirin kaynağı baştan güvenilmez.bu tefsirleri yapan kişiler akıllarını kullanarak değil hadisleri kullanarak tefsirleri yapmışlardır. eğer kuranı anlamak istiyor iseniz kuranı yalnızca kuran ile anlayabilirsiniz,aklınızı kullanarak. eğer araya peygamberin ölümünden en erken 250-300 yıl sonra yazılan dönemin siyasi,ideolojik,kuran ile taban tabana ters fikirlerin olduğu hadisleri koyarsanız kuranı zaten anlamanız zorlaşır.ki zaten kaç tane güvenilir hadis dahi olduğu bilinmez.kuranda hadis (söz) cümlesi nerede kullanıldı ise hep kötü anlamda kullanılmıştır. kuran için kullanımı hariç.kuran için en güzel söz(hadis) denilmiştir.

    bu kadar din adamı yüzyıllardır yanlış bildi de sen mi doğru biliyorsun diyen çoğunluğa iman eden sünnilere ve sünni ateistlere kurandan bir ayet göstermek istiyorum.

    yer yüzündekilerin çoğuna uyarsan seni allah'ın yolundan saptırırlar. onlar ancak zanna uyuyorlar ve onlar sadece tahminde bulunup saçmalıyorlar.(enam-116)

    bunlarda kuranın dinin tek kaynağı olması gerektiğini gösteren bir çok ayetten yalnızca iki tanesi

    biz bu kitabı sana, her şeyin ayrıntılı açıklayıcısı, bir doğruya iletici, bir rahmet, müslümanlara bir müjde olarak indirdik. (nahl-89)

    kendilerine okunmakta olan kitab’ı sana indirmemiz onlara yetmiyor mu? (ankebut-51)
  • tarihte yazılmış işine gelen ne kadar dedikodu varsa iman eder. kuran'da aksi olsa bile sünni gibi kuranı bypass ederek sünniliği "islam" diye kakalamaya çalışır.
  • en az sünni müslüman kadar düşük zekalı olan yaşam formu. tıpkı anti maddesi gibi* o da rasyonel sebeplerle değil duygusal sebeplerle inkar eder.
hesabın var mı? giriş yap