• kimse siginmaciyi geri gonderin istemiyor. ama siginmaciysa, devlet olarak kontrolunu yap, kamplarda tut, yemek ver, saglik hizmeti sun, hijyen kosullarini sagla vs.

    peki sen ne yapiyorsun devlet olarak?
    daha sayilarini dahi bilmiyorsun,
    sokaklarda dilenmelerine gozyumuyorsun,
    universitelere sinavsiz alinmalarini garanti ediyorsun,
    sigortasiz calistirilarak somurulmelerine gozyumuyorsun... vs.

    sana devlet denmez, mafyalasmis sistemin ortagi denir.
  • ne olacığıdı?
    daha oy kullanıcıııklar hemen göndermezük.
  • bir anda hümanist kesilen tescilli sevicilerin yine küfür kıyamet saydırdıkları başlık.

    (bkz: chainard)

    göndermeniz mümkün değil çünkü oy sayınız o kadar azaldı ki suriyeli sığınmacıları "eğer bize oy vermezseniz sizi sınır dışı ederiz" tehdidi ile kendinize bağlayarak iktidarınızı korumaya çalışacak kadar alçaldınız.
  • değil, çünkü onlar resmi olarak "sığınmacı" kategorisine konulamıyor. onlar bizim misafirlerimiz.
  • bizim türkler de almanya'dan 60 yıldır dönmüyor, suriyeliler neden dönsün ?
    hayata sıfırdan bir kez daha başlamak düzen kurmak kolay mı? adamlar gidebilirse avrupa'ya gider zaten , geri dönmezler...
  • birçok çocuk türkiye'de doğdu büyüdü suriye ile alakası yok. burada yaşam kurdular ki yaşam kurduğun yerden kolay kolay gitmezsin.

    kim olsa gitmez gidemez.
  • insan gibi çözeceğiz. mesela yolda bir arap, afgan, paki, suriyeli mi gördük? hemen kardeşim gel buraya bir çay ısmarlayayım sana diyeceğiz. tabi bunu söylemek için ilk önce hepimiz arapça öğreneceğiz. hem ne güzel fazladan bir dil öğrenmiş olacağız. sonuçta onlar bizim müslüman kardeşlerimiz ve türkçe öğrenmek zorunda değiller. hem biz faşist bir millet miyiz ki dilimizi dayatacağız. ardından çayımızı yudumlarken bu kardeşlerimize neden gitmeleri gerektiğini bir güzel anlatacağız. tatlı tatlı ikna edeceğiz. bakın çay bitmeden bu şeker arkadaşlar çoktan bavulunu çantasını hazırlamış olacaklar göreceksiniz. bu kadar basit bu iş. abartmaya gerek yok. sonuçta onlarda insan ve bizi anlayacaklardır. hadi bugünden itibaren bunu yapıyoruz.
  • almanya'ya çalışma izni alarak giden türkler ile türkiye'deki sığınmacıları bir tutan radikal sol gericiler mümkün değil diyorsa kolaylıkla gönderilebilir.

    son 20 yılda radikal sol gericilerin ne dediyse yanlış çıkması, yaptıkları her propagandanın türkiye'ye ve türklere karşı olması en azından eğitimli türkleri artık uyandırmalı.

    suriye'de pyd devleti kurulsun diye suriyelileri zorla türkiye'de tutmaya çalışan bu radikal sol gerici propagandalarına karşı sığınmacıları kesin bir dille göndereceğini vaadetmeyen hiçbir partiye oy vermeyiniz.
hesabın var mı? giriş yap