• romanzo criminale'yi çağrıştırdı bana. aralarındaki en büyük fark birinin soğuk ülke filmi, diğerinin akdeniz ülkesi filmi olması sanırım.

    tanım: türü sevenin hoşuna gidecek, sex-drugs-complications filmi.
  • aslında pek bir 'nane'si olmayan film, daha önceden işlenen, bilinen şeyler var bu filmde. tek bir farkı belki de ilk defa izlandaca(?) izlemeyeşimiz oldu bunları.
  • hiçte hafife alınmaması geereken suç-gerilim filmi. (evet tür sı.tım az önce) hatta sırf çene sakallı toti için bile izlenir bence.

    --- düşük doz spoiler ---

    bu filmi diğer klasik(?) filmlerden farklı kılan şey gerçeğe daha yakın oluşu. elinde atom bombasıyla karakol basan uyuşturucu taciri filmlerden bıktık artık gerçek hayat gibi; daha basit, daha keskin daha mide bulandırıcı bi film.

    ha bide filmin finali resmen saçmalık ötesi. zaten bruno yüklendiği en büyük şerefsiz rolünün altında ezilmiş, üstüne bide bu finali çek? son 5 dk olmasaydı, öle aniden pat diye bitseydi emin ol daha iyi olurdu. final bu; vezirde eder rezilde...

    --- düşük doz spoiler ---
  • black's game olarak da bilinen 2012 izlanda yapımı suç/gerilim filmi.

    imdb'de 1090 kişinin verdiği oylar baz alınarak 7.0/10 gibi -görece- yüksek bir oy'a sahip an itibarıyla.
    gelgelelim bu oy sizi aldatmasın. oylayanlar tahminimce ya izlandalı, ya set çalışanları ya da oyuncuların kankaları, akrabaları falan olmalı, çünkü bu film yarrak gibi.
    değil sinema, değil download, izlemek için ayırdığınız zamana bile değmez. ben hiç beğenmedim.
    meraklısı izleyebilir, ne hali varsa görebilir. hem bana ne yaa...

    imdb: http://www.imdb.com/title/tt1860181/
    trailer: http://www.youtube.com/watch?v=n4uuz0e7hii
    afiş: http://www.movieposterdb.com/poster/ea28e004

    --- spoiler ---
    kara oyun çılgın teknikleri, yüksek temposu, amansız şiddeti ve çarpıcı müzik kullanımıyla trainspotting ve koş lola koş gibi filmlerin tükenmez enerjisini örnek alıyor. yapımcılığını drive / sürücü filminin yönetmeni nicolas winding refnin üstlendiği film izlanda suç dünyasının ufak tefek işlerden örgütlü ve vahşi, devasa bir sanayiye dönüştüğü 199ların sonundaki büyüme çağını mercek altına yatırıyor. her şey toplumu derinden sarsan birkaç olayla başlıyor: iki silahlı banka soygunu, büyük bir sigorta yolsuzluğu ve ülke tarihinin en büyük uyuşturucu baskını.
    --- spoiler ---

    not: spoiler ibaresi içindeki metin divxplanet.com dan alınmıştır.
  • biraz önce izlediğim film. konu olarak standart bir çizgide gözükse de, bir çok antin kuntin türk filminden iyi. gerçekçi bir senaryosu var. izlanda vatandaşlığına hazırlandığım şu günlerde ülkenin suç tarihini de öğrendik, onu da aradan çıkardık amk. yalnız şu dil diye konuştukları şeyin almanca'nın hafif yunan aksanlı ve boğazlı yapısından başka bir boka benzemediğinin altını çizerim.
  • süpersonik senoryosu olmasa da hakiki film.

    --- spoiler ---

    patronun manitasını siken sikilir

    --- spoiler ---
  • --- spoiler ---

    stebbi psycho

    --- spoiler ---
hesabın var mı? giriş yap