• tahsin mayatepek : atatürk zamanında yaşamış türk diplomat. malum atatürk okumayı, araştırmayı, düşünmeyi seven biriydi. son zamanlarda ilgilendiği konulardan bazıları "islam dini, maya uygarlığı ve türk dili'ydi.

    atatürk, tahsin mayatepek'i, meksika'ya büyükelçi olarak gönderir. tahsin bey'den maya uygarlığı, bu uygarlığın konuştuğu dil ile türkçe dili arasındaki ilişkiyi ve bu uygarlıktaki insanların tapınma biçimlerini araştırmasını ister.

    tahsin bey tüm bu konuları araştırır ve atatürk'e edindiği bilgileri rapor olarak gönderir. hatta bu raporlar bugün hala türk dil kurumu sitesinde mevcuttur.

    güneş kültü: tahsin bey'in yukarıda bahsettiğim raporlarından birisin adı güneş kültü'dür. islam dini hakkında bilgiler içerir. islam'daki tapınma, ibadet biçimleri ile meksika yerlilerinin tapınma, ibadet biçimlerinin benzerliğine dikkat çeker.

    1.) meksika yerlilileri çok çok öncesinde yaşamışlar ve kendilerince bir medeniyet kurmuşlardır.

    2.) bu yerlilerin ibadet etme ve tapınma biçimleri, "güneş" odaklıdır.

    3.)yani her şey güneşe endekslenmiştir.

    4.)güneşin gökteki 5 zaman dilimine göre ibadet biçimi getirilmiştir.
    bu zaman durumu şöyledir:

    - güneşin doğmaya yakın durumu,
    - öğle durumu,
    -öğleden sonraki durumu,
    - akşam olmadan önceki durumu,
    - akşam olduktan sonraki durumu.

    5.) bu da islamiyetteki 5 vakit namazı andırmaktadır. çünkü 5 vakit namaz da güneşin gökteki durumlarına göredir.

    6.) meksika yerlileri güneşten başka aya da tapmışlardır. kısaca onlarda bir doğa tapımı vardır.

    mayatepek iddialarını birtakım resimlerle de destekler. resimlerde, yerlilerin ibadet ve tapınma biçimlerinin güneş merkezli olduğu; güneşe durulan secdenin, el ayak durumunun islamiyet'te de olduğu dile getirilir.

    yerlilerin tapınma ve ibadet biçimlerinin, aynı zamanda eski türk geleneği ve inanış biçimi olan şamanizm ile de örtüştüğü raporda belirtilir.

    ***raporda bir kişinin şamanizm'de olduğu gibi ayinleri elinde davula benzer bir aletle yönettiği,

    *** raporda yerlilerin islamiyet'teki gibi bir kapalı kutuyu andıran bir yapının etrafında döndükleri,

    resimlerle açık açık aktarılır.

    mayatepek raporun en sonunda, "tüm bu gözlemlerimden ve edindiğim bilgilerden anlaşılıyor ki, islam'ın ibadet kaynağı güneş kültü'dür." değerlendirmesinde bulunur.

    bu güneş kültü konusuna vakti zamanında turan dursun da değinmişti. turan dursun ki islam ile ilgili iddiaları bugün dahi çürütülememiş kişidir. aldığı onca tehdit içerikli mektuplara şöyle cevap vermişti:

    "kardeşim beni tehdit etmeyin. ben yılmam. gerçek neyse onu aktarırım. benim iddialarımı çürütecek biri varsa onu çıkarın karşıma. hatta diyanet işleri başkanı'na da sesleniyorum.o gelsin karşıma. varsa bir bilginiz, çürütün iddialarımı. hodri meydan size!"

    en sonunda turan dursun'a cevap veren birileri çıkmıştı. iddialarını çürütmüşlerdi turan dursun'un. arkasından silahla birkaç kez ateş edip, oracıkta öldürerek...

    sahi yahu, bu güneş kültü raporuna tdk'nın sitesinden erişilebiliyordu. sonra hükümet değişti ya hani, en son ben ulaşamamıştım bu rapora siteden.

    sebebi neydi ki acep?
hesabın var mı? giriş yap