• yabancıların sweet cravings ya da kısaca craving dediği olaydır. tatlı yemek için kıvranmak diyorlar yani.

    çoğu insana yemek yedikten sonra gelir. hormonal bir şey ve eğer alışkanlığınız varsa oldukça güçlüdür. bunu hissedip de tatlıya para vermek istemeyenler*, işte ne bileyim kilo vermek için kalori azaltmak isteyenler falan varsa* bir süredir fit vücudum* üzerinde bazı deneyler yapıyorum ve işe yaradığından emin olduğum bir taktiği sizlerle paylaşacağım. tabi ki hastalığınız varsa vereceğim taktik işe yaramayabilir. o durumda doktora gidiniz. ayrıca taktiğim aşırı şeker tüketimi içerdiğinden baklavayla, kalburabastıyla falan denemeyin ölürsünüz. ayrıca neyle denerseniz deneyin ölürseniz beni ilgilendirmez:

    şimdi tatlı isteğinizde kendinizi o istediğiniz tatlıya boğun. canın gofret mi çekti, seni 2 tanesi mi kesiyor. o zaman arka arkaya 5 tane ye. üçüncüden sonra hani bi iğrenme hissi geliyo ama azalarak da olsa zevk de devam ediyo. bırakma devam et. 4 ve 5'i muhtemelen ilk ısırıktan sonra istemeden yiyeceksin.

    beşinciyi bitirince "ya ben ne yaptım iğrenç lan bu. bu da para kazanmak için satılan uyduruk formüllü bi ürün aslında. mesela bunun üreticisi bunu yemiyodur" havasında bişey hissedeceksin. işte bu hisse iyice aşina ol. bi daha ne zaman canın tatlı isterse dolaptaki çikolatayı bitirsem ne olacak sonu yine aynı yere çıkıyor tatminsizlik diyorsun. ben eskiden her gün mutlaka yerdim. buzdolabı çikolata dolu olmasına rağmen artık midem kalkıyor canım da çekmiyor. arada canım tatlı çekince yemek istemiyorsam bekliyorum. en fazla 5 dakikaya geçer.

    bi de yemekten sonra gelen sigara içme isteği var bunun gibi. o pek haksız da bi istek değil hani ama zararlı diye içmiyoz. sigara hiç bağımlısı olmadım ama bırakmak isteyenlere önerim azaltarak bırakmaları.
  • evrimsel açıdan sağlam temellere dayanan istektir.

    atalarımız avcı-toplayıcı dönemlerinde tatlıya çok uzaktı. meyve ağaçları oldukça az olduğundan sürekli et-ot ile besleniyorlardı. meyve ağacı buldukları zaman da ağaçlara tırmanmak sorundu. bu yüzden çözümü ağaca tırmandıklarında olabildiğince fazla meyve yemekte buldular. her meyve ağacı onlar için bulunmaz nimetti. bari zahmet verdik, yiyelim diyorlardı. yanlarında meyve de taşımıyorlardı zira et taşımak varken hem küçük, hem doyurmayan hem de ağır (mesela elma) meyveleri taşımak mantıksızdı. her meyve ağacına rastgeldiklerinde etlerini bir yere koyar tırmanır ve doyasıya yerlerdi. işte bu yüzden bir gofret yediğinizde ikinciyi yemek istiyorsunuz, beyninize giden en ufak tatlı uyarısı; daha fazla! diye cevap veriyor. tamamen atalarımızdan kalmış bir özellik. siz modern insan olduğunuzu hatırlayıp kendinizi sınırlamalısınız.
  • tatlı yiyenin kendisine saygısı yoktur düşüncesini ölene dek savunacağım

    bakın bana mesela
    yerken kafamı sallayarak, senin kendine saygın yok diye diye tabağı bitiririm hatta yalarım (bkz: swh)
  • 1 haftadır peşimi bırakmayan şerefsiz istek. şekerle-tatlıyla arası olmayan biri olarak ne yiyeceğim ben şimdi?
  • tuzlu bir seyler yedikten sonra gelir.
    tualu bir sey yeme istegi de tatli yedikten sonra gelir. bu kisir donguyle kisa surede kilolar alabilirsiniz.
hesabın var mı? giriş yap