• değerli arkadaşlar merhabalar,

    çok uzun olmayacak ama biraz detaylı bir beyin fırtınası belki komplo teorisi olacak. tüm arkadaşların yorumlarını bekliyorum.

    ön edit : kendimi bildim bileli chp'ye oy vermiş vermeye devam edecek bir yurttaşım.

    hipotez : akp ile chp ortak paydada buluşacak

    osmanlı sonu ve erken cumhuriyet
    öncelikle şunu belirtmekte fayda var. devlet 2. abdülhamit'ten itibaren çok ama çok net bir şekilde yüzünü batıya döndü. aslında 2. mahmut işle başlayan bir süreç ancak abdülhamit zamanında bu iş siyasallaştı ve dönemin osmanlı entelejansiyesini kutuplaştırdı. 2. abdülhamit bazı uygulamalarıyla sanki batıyı örnek alıyormuş gibi gözükse de despot ve dikta düşünceleri sebebiyle günün sonunda tam bir doğucu olduğunu söyleyebiliriz. (bkz: jön türkler) (bkz: turancılık) (bkz: ilk milliyetçilik akımları) (bkz: islamcılık) (bkz: türkçülük)

    bu bölümü çok uzun tutmayacağım. hepimizin bildiği meşrutiyet, 31 mart vb süreçleri yaşandı ve ulu önder gazi mustafa kemal atatürk ile cumhuriyet kuruldu. ve bu çalkantılı süreç nihayete erdi. ve devlet kendi resmi ideolojisine son şeklini verdi, ismini de kemalizm koydu.

    günümüz
    hemen günümüze geliyorum. tayyip bey siyasi hayatı boyunca hep kemalist devletle kemalist zihniyet ile savaştı, mücadele etti. (haklı haksız tartışmasına girmeden direkt durum tespiti yapıyorum). hatırlarsınız belki tayyip bey'in başbakan olduğu ilk zamanlarda makam aracı içinde mahsur kalmıştı. bana kalırsa bu olay resmen bir suikasttir. azmettirici kimler bilmiyorum şundan eminim ya bu olayı kemalistler yaptı ya da tayyip bey'i kemalistler kurtardı. (bkz: balyoz davası) (bkz: ergenekon davası)

    bu savaşta kemalistleri bir çok alandan tasviye etti. askeriyeden, hukuktan, basından, üniversitelerden, bir yönü ile sermayeden. ve yeni müttefikler oluşturdu. liberaller, islamcılar, merkez sağcılar, eski solcular, fetö, pkk, öso hatta ışid. genel anlamda kemalistler kaybettikleri cepheleri yeni müttefiklere de yar etmedi. kemalistler tasfiye oldukça yeni müttefikleri de tasfiye ettiler. (bkz: fethullah terör örgütü)

    hepimiz zaten biliyoruz ki 15 temmuzdan sonra askeriyedeki kemalistler tayyip bey'i kurtarmıştır. ve şuan sadece iki temel yapı kaldı tayyip bey ve kemalistler. ya tayyip bey kemalistleri ya da kemalistler tayyip bey’i tasfiye edecektir.

    31 mart seçimleri, chp ve mhp
    hem chpli hem de chp'yi yerden yere vuran biri olarak söylüyorum ki benim de tahminimi aşacak şekilde chp hala çok güçlü bir partidir. yani bu ülke var olduğu sürece chp de hep baki kalacaktır. 31 mart seçimlerinin en büyük galibi de chp'dir.

    mhp, kemalistleri temsilen akp ortaklığında bulunduğunu iddia etse de kemalist reflex hâla siyasi örgüt olarak chp'yi görmektedir. mhp akp'nin gücünü daha doğrusu tayyip bey'in gücünü kullanarak devlet'e daha çok yerleşmiştir. belediyeler dahil.

    ve kimse bana tayyip bey'den habersiz matbata verileceğini söylemesin. pelikancılara rağmen mazbata verilmiştir.

    akp bir koalisyondur - pelikan mevzusu
    akp'yi tek bir ideoloji değil bir koalisyon olarak görmeliyiz. şuan sosyal medyada pelikan diye isimlendirilen terör örgütü esasen rant ve rüşvet örgütüdür. tayyip bey'i tamamen sarmış, tutsak etmiş bir örgüttür. 31 mart seçimlerinden sonra da zaten tayyip bey'in açıklamalarıyla diğer kanadın açıklamaları arasındaki ciddi fark hemen göze çarpıyor.

    tayyip bey'in ikili oynadığını zannedilmesin. evet çıkarcıdır evet yalancıdır evet pragmatisttir ama ikili oynamaz. imralı canisiyle görüştüğünde bile evet ben görüşüyorum ne var diyebilecek bir karakterdedir.

    ancak pelikancılar ülkenin rantını chp'ye ve kemalistlere bırakma niyetinde değiller. tayyip bey'i bile dinlemiyorlar. ortada milyar liraları bulan bir rant var. kimsenin gözünün yaşına bakmayacaklar.

    tayyip bey'in tutsaklığı ve kemal bey'e saldırı
    tayyip bey adeta tutsaktır ciddi anlamda tehdit edildiğini düşünüyorum. şuan kemalistler ve chp tayyip bey ile ortaklığa mesafeliler çünkü güvenemiyorlar. ancak tayyip bey'in tek çıkış yolu kemalistler ve chp. mhp'den hiç bir halt olmayacağını anlamış durumda. kemal bey' yapılan saldırı türkiye'nin ve cumhuriyetin 100. yılının aydın kişisi ve genç lideri ekrem imamaoğlu'nun mitingine denk gelmesi planlıdır. ve dikkat edin akp'den daha çok pelikancılar ve maalesef mhp bu işi savunmaktadır. tayyip bey'e açıklama bile yaptırmadılar.

    ysk kararı
    seçim iptal olmayacaktır. tayyip bey pelikancılara karşı galip gelecektir.

    sonuç-ekrem imamoğlu liderliği
    bu kadar tespitten sonra #89078975 nolu yazımda da bahsettiğim üzere:
    akp için sonun başlangıcı, çözülme süreci başlamıştır. tayyip bey büyük affedilemez ihanet ve hatalarına rağmen yaptığı hizmetler dolayısıyla kendini bu süreçten kurtaracaktır.

    kötü hatırlanmayacak ancak iktidarını da kaybedecektir.

    son ön görüm şudur. akp içinde ve küskünlerden (abdullah gül, ali babacan vb) kişiler yeni parti kuracaklar zaten herkes farkında. onlara karşı kemalist devletin siyasetteki karşılığı chp olacaktır. chp kazanacaktır. ve artık chp çok parçalı, kendi içinde koalisyonu olan yapısıyla ve bu başkanlık sistemi ile iktidarı tekrar ele geçirecektir.

    aslında işin özü şu: günün sonunda kazanan kemalist devletttir.

    not: iş bu entry daha ysk'nın seçim iptali ile ilgili kararını vermeden önce yazılmıştır.
  • katildigim tespitlerdir.

    bir kurumda ne kadar eski iseniz baglantilariniz o kadar gucludur normal sartlarda. chp de turkiye siyasi tarihinin en eski partisi ve her kurumda derin baglantilari olmamasi imkansiz. akp kurulusunun icinde olan hatta kurucularindan biri olan partidir chp.
    daha sonra kaset mevzuu cikip akpnin kurulma yillari olan 2002'de ilk olarak chp'ye katilan kilicdaroglu ne hikmetse genel baskan yapiliyor ve akp'nin her basi sikistiginda stepne gorevi goruyor.

    kendilerine kemalist diyen tayfanin bir cogu derin devleti yoneten kisiler. ergenekon ve balyoz davalari kumpas degil bu ulkenin gercekleridir. bahceli de derin devlet destegiyle su an tayyip erdogan'in kanini emmektedir ve akp'yi bitirecek baslica kisilerden biridir. son genel ve yerel secimin ise chp'den daha fazla kazananidir.

    yillardir dedigim tek bir sey var bu konuda: chp, atatürk'ün ölümünden sonra bu ülkenin basindaki en büyük beladir. atatürk'ü ve bu ülkenin kanini emen bir sülüktür adeta.
    akp kendi kendini rant ile bitirmiyor olsaydi asla ve asla gitmeyecegi konusunda emin olabilirdim. ve bunun nedeni de akp'yi alttan alta destekleyen chp'dir. chp bitmeden akp bitmez. akp gider baskasi gelir.
    iktidari istemeyen, sorumluluk almayan ama hep varligini surdurmeye calisan bir siyaset hukum suruyor cunku. bazilariniz buna alinabilir ama siyasi tarihi acip okumalarini ve iyi analiz etmelerini tavsiye ederim.

    baraj altinda kalan bir chp genel baskani sonraki yillarda hep iktidar olacak ve kendilerini de hep ana muhalefet partisi olarak sabitleyecek bir yol haritasi izledi ve bunda da basarili oldu. belirlenen parti lideri icin secim tekrarlatti ve kesin olarak secilecegi bir yeri secti bunun icin. tabii bunlari deniz baykal kendi basina planlamadi. derinlerdeki ust akil sahibi kisiler ilmek ilmek ordu. simdi de iktidara getirdikleri adami kendileri bitirmis gibi yapip chp'yi en tepeye cikartacaklar. yillardir bu millete zulum eden bir partinin(akp) zerre zulmunu engelleyememis bir parti(chp) iktidar nasil olur akil kari degil ama sagolsun ulke vatandaslarimiz cok akilli. kotu bir huylari da unutkanlik.
  • bu meseleyi biraz önce ruşen çakır yorumlamış ama daha dinlemedim.
    (bkz: https://twitter.com/…sen/status/1120326881004244992)
hesabın var mı? giriş yap