• tedin istanbul şubesi. organizasyon olarak bağımsız fakat fikir olarak ted konferanslarını baz alan etkinlik.

    http://www.tedxistanbul.com/

    ayrıca;

    tedxamsterdam
    tedxarabia
    tedxbejing
    tedxbrussels
    tedxcopenhagen
    tedxsaopaolo
    tedxtelaviv
    tedxvancouver
    tedxvienna
    tedxwarsaw
  • 2017 etkinliği umudun fakirin ekmeği olmadığı sloganına sahipti. sloganla ironik uyumlu bilet fiyatlarıyla umut üzerine konuşmaların döndüğü etkinlik ayrıca. umut sattılar. en ucuz bilet 150 liraydı.
    başka ülkelerde yapılıyor mu ? yapılıyorsa ulusal marş, saygı duruşu hatta seyirciye milli hitabe okutarak mı başlatıyorlar bilemedim. *10 kasım'ın ertesi günü diye mi böyleydi ?
    neyse ne. hafta sonu katılımı zorunlu resmi kutlama töreni havasında başladı. sunucu da zaten resmi tören sunucusu ile sabah kuşağı programı sunucusu arasında bir yerde kaldı. olabildiğince yapay ve yapmacık.
    ted in sitesinden konuşma izleyin buna para vermeyin diye yazıyorum.
    hele atanamamış bir adet metin hara vardı ki felaket. farkındalık yolcusu ne arkadaşlar ?

    ha hiç mi iyi bir şey yoktu.
    vardı. kalben diye bir sanatçı var mesela. zeki, yetenekli, samimi.
    van'ın inci kefalleri için mücadelesini paylaşan ve günün en iyi konuşmasını yapan bir prof. dr. mustafa sarı var mesela.
    keşke daha çok saadet öğretmenlerimiz, kanber amcalarımız olsa.
  • oldukça başarısız bir 2015 organizasyonu olmuştur. ülkede kötü bir şey olduğunda "bakın şu ülkede olsa istifa ederlerdi" diye örnek gösterenler umarım bu organizasyondan sonra kendilerini bir değerlendirip bir daha bu etkinliği düzenleme görevini başkalarına bırakırlar belli ki yetenekleri yok bu yönde. zaten konusunu belirledikten sonra bu konuda anlatabilecekleri olan insanları değil gönüllülüke dayandığı için "kim gelirse gelsin biz konuyu söyleriz onlarda konuşmasının bir yerinde noktaları birleştirmek der sonrada istediklerini anlatırlar" gibi bir yaklaşım benimsediklerine eminim. konuşmacıların bir kısmının tedtalks a dair en ufak fikrinin olmadığına eminim ki organizatörlerin de farklı olduğunu düşünmüyorum.
    konuşmalara gelecek olursak öncelikle "ideas worth spreading" gibi spreading ideasa sahip olan max 4 idi konuşmacı vardı
    yeni nesil öğretmen ahmet naç çıkıp atatürk'ü kullanarak bir şeyler denedi ama o kadar başarısızdı ki konuşması tamamen fatih terim tarzı ülkenin duygularına hitap eden içi boş bir konuşmaydı ki süreyi epey bir aştı ekstra saçmalamak için.

    avukat beyefendi elinden geleni yaptı ama geçişleri birbirine bağlayamadı ve hikayede gerçekten bilmemize hiç gerek olmayan bir sürü parça vardı.

    ece temelkuran zaten hazırlıksız gelmiş belli ki sabah bir şeyler karalamış not kağıdına kağıda baktıkça bir şeyler söyledi çok sama bir şekilde bitirdi

    emin çapa klasikti konuşmasını planlamıştı en azından süre içerisinde anlatmayı hedeflediği şeyler vardı ama 3 video izletmek nedir abi sen gelmeseydin bize videoları atsaydın zaten konuşacak pek vaktin kalmadı video izletmekten.

    ezel akaydan bahsetmiyorum bile seyircilere çok saygı göstermediğini hissettim ki kendine hikaye anlatıcısı diyor anlatacak hikayesi varsa bile anlatamadı eğer hikaye anlatmak ses tonunu iyi kullanmaksa o zaman eyvallah.

    azra kohen gerçekten bilgisizlik akıyordu hatta konuşmasının bir yerinde "bunla ilgili ekonomik teoriler var ki hepsi kesin doğru" şeklinde altı boş bir iddia salladı ortaya o an çıkmak istedim dedim "etkinliğin dip noktası budur"

    diğerleri zaten oldukça hazırlıksız gelmişti hepsine değinemiyorum şu an.

    iyilere gelecek olursak

    judith liberman konuşması en başarılı olan kişiydi anlatmak istediği netti en iyisiydi.

    capital turkish connections adına 92 öneriyi anlatan beyefendi de oldukça iyiydi.

    karsu dönmezbu ismi de not etmek gerek gelecekte gerçekten başarılı olacağını düşünüyorum konuşması da oldukça iyiydi

    dinleyemediklerim

    son 2 konuşmayı dinleyemedim çünkü azra kohen gerçekten etkinliğin daha fazla çekilemeyeceğini gösterdi.
    benim merakla beklediğim iki konuşmacı kalmıştı aslında etkinliğinde diğer oturumlarında olsalar belki kötülükleri daha az görürdük kalamadım bu konuşmacılara çünkü otopark sırası ve çıkış kaosuna kalmak istemedim. yine de dinlemek isterdim

    sonuç
    eğer gerçekten ülkede başarısızlık olduğunda "istifa etmeliler" gerekçesini kullanan organizasyon ekibinden herhangi biri varsa şu an bu durumun içinde olanlar kendileri umarım kendilerine de bunu söyleyebilirler
  • programın belli olduğu ve kısmet olursa katılacağım etkinlik.

    12:30 kapı açılış.
    13:00 - 15:00 ı. oturum (yeni bir anlam) moderatör: aslı şafak (gazeteci ve televizyoncu)

    ilker canikligil (yönetmen)
    cem say (akademisyen)
    şirin payzın (gazeteci)
    ece güner toprak (avukat)
    murat karahan (opera sanatçısı)
    emrah ablak (karikatürist)

    15:00 - 16:00 mola

    16:00 - 18:00 ıı. oturum (yeni bir dünya) moderatör: emin çapa (gazeteci)

    selim hanay (akademisyen)
    fatih kocabaş (akademisyen)
    suna tüzün (akademisyen)
    hande toffoli (akademisyen)
    didem unat (akademisyen)
  • adanaya ne zaman gelicek tedx kardeş
  • zorlu center'da dün, artisan kitap kulübü'nün gerçekleştirdiği etkinlik.

    öncesinde katılımcıları ile çok konuşulması etkinliğin üzerine eleştiriler çekse de, oldukça güzeldi. eleştirilere kısmen hak versem de etkinlik ve konuşmacılar iyiydi.

    mehmet eroğlu'nun yaratılıcık ve isyan kavramları arasındaki ilişkiyi cezaevi anıları ile anlatması beni etkileyen bir konuşma oldu. tekrarı izlenir.

    renay onur'un konuşması sanıyorum en etkili konuşma oldu. dolu doluydu ve harekete geçme konusunda ilham verici idi.

    levent kurnaz hocanın konuşması tam bir ted konuşması oldu. bilgilendirici ve bazı noktalarda rahatsız edici idi. bugün deniz seviyesinden 80-100 metre üstünde arsa alanlar, torunlarına sahil kenarında evler bırakacak dedi. bilim insanı olmasa inanmam.

    emrah safa gürkan için çok heyecanlıydım fakat konuşması vaat ettiğini veremedi ama eğlenceliydi.

    gülben ergen'nin konuşması ise kendisine etkinlik öncesinde yapılan eleştirilere cevap verme merkezli geçti. olmasa da olurdu demekten kendimi alamıyorum.

    ayfer bozkurt nam-ı diğer şalvarlı picasso kendisini dinleyince şunu hissettim, keşke anadolu'nun köylerinde ilçelerinde kendisi gibi bir kaç insan daha olsa. böyle 20 tane insan olsa ve sadece çevresindeki insanların hayatlarına dokunsalar bile memlekete sözüm yılların siyasetçilerinden daha fazla faydaları olur.

    erkcan özcanhocayı tanımak günün zenginliği oldu benim için. etkinlik şu var bu var diye eleştiriliyor ama cern 'de atlas deneylerinde çalışmış bir bilim insanı vardı dün tedxistanbul'da. lise 1 fizik bilgisi ile daha iyi bir kung fu yapabilinebileceğini anlattı. arada tablolar mablolar kafa karıştırmadı değil.*
  • bilet fiyatlarının neden bu kadar yüksek olduğunu açıklamalarını beklediğim tedx oluşumu.
  • 21 kasım 2015'de yapılacak organizasyonun tanıtımını, "technology", "entertainment" ve "design" sözcüklerinin baş harflerinden oluşan ted.. bla bla şeklinde yapan ama teknoloji ile alakası olmayan konuşmacıları gördüğümüz organizasyon. atomu parçalayan konuşmacılar çıkarıyormuş gibi bilet fiyatlarına yüklenmeleri de cabası.

    açıklanan konuşmacılar şöyle;

    - sercan çelebi, oy ve ötesi kurucu üyesi
    - moderatör: aslı şafak, gazeteci / tv programı sunucusu ve yapımcısı
    - capital turkish connections (ctc), bağımsız düşünce üretim ve uygulama kuruluşu
    - cem topçuoğlu, kolektif yaratıcılık başkanı
    - ece temelkuran, yazar
    - emin çapa, gazeteci
    - emre soyer, davranış bilimci
    - ezel akay, film anlatıcısı
    - judith liberman, masal anlatıcısı
    - karsu, caz sanatçısı
    - mehmet aksel, mutfak sanatları akademisi kurucu
    - şahin tulga, mentoro danışmanlık platformu kurucu

    konuşmacılara baktığımızda, girişimcilik, kişisel gelişim ve siyaset meydanı karışımı bir organizasyon olacak gibi duruyor. bakmayın laf attığıma yine de gitmeyi düşünüyorum merak ettiğim şeyler var. böyle organizasyonların olması çok güzel ama biraz teknolojik olsaydı daha iyi olurdu..

    edit: karsu dönmez müthiş yetenek. kesinlikle canlı olarak dinlenmesi gerekiyor. kusursuz bir performans sergiledi..

    ahmet naç, gerçekten sürpriz oldu. kendisini, yakın zamanda sosyal medyadan tanımıştık. boyalı fırçasıyla sahneye girmeseydi, o olduğunu kesinlikle anlamazdım. gerçekten başarılı bir konuşma yaptı, videosu yayınlandığında eminim ki tıklanma rekoru kıracak.. (bkz: eğitim şart)

    emin çapa'yı seviyorum ya bize carl sagan'ı, cosmos'u anlattı. (bkz: dünyanın 1001 hali) gibi programlar keşke daha çok olsa..

    ece temelkuran, (bkz: sosyalizm)

    düşler akademisi kurucusunun, ne kadar iyi niyetli bir insan olduğunu gördüm çok sevdim kendisini. (bkz: ercan tutal)

    bu kadar..
  • feyza altun gibi sokak ağzıyla konuşan, bir hukukçuda olması gereken üslup ve kaliteye sahip olmayan bir avukatı konuşmacı yapmasıyla,

    metin hara gibi fotoğrafını çekene "hıyar" diyen, türkiye'yi 3. dünya ülkesi olarak niteleyen bir şarlatanı konuşmacı yapmasıyla,

    kaliteli bir organizasyon olmadığını düşündürten oluşum.
  • konuşmacıların videoları youtube kanalına yüklenmiş, özellikle mutfak sanatları akademisi kurucusu mehmet aksel'in konuşmasını bekliyordum. oldukça samimi ve etkileyici buldum. izlemek için şuradan
hesabın var mı? giriş yap