• en kısa sürede oluşturulması gereken devlet. aksi takdirde insan denen mahlukat kendi belirlediği mallık sınıflandırmaları ile kendini yok etmeye , acılar çekmeye , geri, kalmaya devam edecek.
    belki bu şekilde etnik , dinsel , ideolojik ayrımlar ve savaşlar ortadan kalkar ve sosyal eşitlik kavramı yerini bulur.

    dünyanın mevcut hali göz önüne alındığında henüz bunun için erken olduğunu görüyoruz. en azından bir hidrojen bombası uzaklıkta bu kavram.. ama çok uzak değil 3 yada 4 nesil içinde gerçekleşmesi mümkün görülmektedir.
  • bu kurulmadan önce şu anki devletlerin yerini avrupa birliği'nin avrupa birleşik devletleri'ne dönmesi gibi kıtasal veya bölgesel birliklerden evrilme yeni devletler alacak.
    zamanla birleşe birleşe bu devletlerin de sayısı 2'e veya 3'e inecek. bundan sonra da tek dünya devleti'nin kurulmasında son adımlar atılcak ve kurulacak.

    tek dünya devleti'nin dili ne olacak? bugünkü gibi hangi birleşik devletin borusu öterse onun dili geçerli dil olacak, büyük ihtimalle ingilizce olacak.
    tek dünya devleti'nin merkezi nerede olacak? ingilizce konuşan ülkelerin birinde sıfırdan inşa edilmiş bir şehir başşehir olacak, brezilya'nın brasilia'yı yaptığı gibi.
    tek dünya devleti adı gibi tek mi olacak? hayır, mars'taki kolonilerin bağımsızlık kazanmasıyla kurulacak mars devleti'yle ilişkileri olacak. ingiltere ve ingiltere'den bağımsızlığını kazanan a.b.d. gibi.
  • tek yüzük sayesinde gerçekleşecek olaydır. hele bilbo bu sene içinde o yüzüğü bir bulsun sonra yakındır benden söylemesi.
  • tek dünya devletini bilmem ama birbiriyle barış içinde yaşayan, ayrımcılık yapmayan, birbirini anlayan insanların olduğu bir tek dünya olsa hiç fena olmaz hani.

    tabi barış filan girince işin içine ordular da kalkmış olacak. güzel olurdu. savaşın olmadığı, herkesin mutlu mesut yaşadığı, kimsenin birbirini dışlamadığı tek dünya.
  • (bkz: luciferianism)
  • zeitgeist i izleyin gençlik , daha bi aydınlanırsınız bu konu hakkında
    edit : bazı sazanlar bu entry için tanım, tanım devamı, örnek, alıntı ya da bkz değil şeklinde ispiyon yapmışlar. bu arkadaşlar eğer adı geçen belgeseli izleseler "vay mınakoym gerçekten de entryde yazılanlar konu ile alakalıymış" diyecekler. hatta bazı fındık zihinlerde kabuk kırılması bile olabilir.
  • dış mihraksız devlet olmayacağından kurulması (veya yaşaması) biraz zor görünüyor. hep iç mihrakla da bir yere kadar.
  • şüphesiz ki grup grup olacaktır.

    (bkz: avrasya birleşik devletleri)
  • kesinlikle demokratik olmayacaktır. bu kadar büyük bir oluşum ancak imparatorluk sistemiyle, baskıcı, totaliter bir şekilde idare edilebilir o da bir yere kadar. mutlak sonuç yine çok devletli dünya.
hesabın var mı? giriş yap