• parfümlerin deneme ürünüdür. kokuyu deneme fırsatı yaratır, orijinal şişedeki koku nasıl ise testeri de aynı kokudur. ne daha hafif ne de daha yoğundur. tester parfümlerin daha yoğun ve kalıcı olduğu ile ilgili söylenti doğru değildir. düşünsenize dünyaca ünlü markalar tester parfüm şişelerine neden daha yoğun koku koysun, zaten parfüm çok maliyetli bir şey değildir. ve bu müşteriyi yanıltmak olduğu için çok büyük davalara konu olur. hiçbir marka böyle bir şeyi göze almaz. bu sahte tester parfüm satıcılarının ürünlerini daha fazla satabilmek için uydurduğu bir yalandır.
    peki neden sanki daha fazla kalıcıdır algısı oluşur, böyle bir hissiyat var mıdır? evet vardır. belki mağazalarda uzun bir zaman önce kalmış bir tester parfüm mevcuttur ve mağaza onu tüketmeden yeni çıkan parfüm formülasyon değişikliğine uğramıştır ve eski parfüm de hala rafta durduğu için müşteri onu deneyerek karar vermiştir. daha sonra aldığı parfümden daha kalıcı olduğu hissiyatına kapılmış olabilir. ama bu çok çok düşük bir ihtimaldir. asıl sebep ise bence şu şekilde olmaktadır.
    bir kokuyu belli bir yere uyguladığınızda, bu koku çok hafif bir koku bile olsa, gün içinde burun başka dikkat çekici bir kokuyla karşılaşmamışsa gün boyunca tek bir yerden gelen kokuya karşı hassasiyet duyacak ve ayırt edicilik gösterecektir. o parfümü bütün vücüdunuza uyguladığınızda ise burun kokuya alışacak ve ilk etaptaki kalıcılığını hissetmeyeceksiniz. dediğim gibi bu sadece bir algı yanılsamasıdır. bu yüzden mağazada ürünü test edip alan kişiler daha sonra aldığı parfümün tester olandan daha az kalıcı olduğunu düşünmektektedir.
    şimdi aynı zamanda instagram üzerinden orijinal parfüm ve bunun yanında tester parfümleri de satışa koyan biri olarak son zamanlarda tester adı altında satılan ve oldukça yaygınlaşan sahte replika parfümlerden bahsetmek istiyorum.

    öncelikle orijinal tester parfümlerin kutuları normal ambalajlı kutu değildir. kendine has yapılmış beyaz veya karton kutu rengi şeklinde ambalajları vardır. kutular jelatinli değildir, bazıları ise kutusuz gelmektedir. kimi markaların parfümlerinin testerlerinde kapak da olmayabilir. ama büyük çoğunluğu kapaklı şekildedir. tester parfümlerin sayısı ne internet sitesi satışına konu olabilecek ne de toptan satılabilecek kadar çoktur. bu kadar sayıda tester parfüm bulunarak sırf bununla ilgili açılmış sitelerde satılmasını anlayabilmiş değilim. bildiğim kadarıyla benim haricimde intagram hesabından orjinal parfüm satan bir kaç yer daha var, onun dışında birçoğu dubai üretimi orjinal olmayan tester satmaktadır.

    peki nasıldır bu sahte tester parfüm, yine aynı mantıkla kutu ve kapak konusunda aynı şekilde piyasadadır, birçoğu için outlet derler şişelerinde ufak tefek hasarlı olduğunu söylerler, halbuki yukarıda bahsettiğim gibi tester şişelerinde defo ve benzeri çiziklikler bulunmamaktadır. dubai'den gelen, oraya da fransa dan gelen esanslarla alkolün karışımıyla elde edilen ve kendi üretimleri olan şişelere doldurulmak suretiyle piyasaya sürülen parfümlerdir. esanslardan oluştuğu için kalıcığı sıkılan yerde oldukça fazla olabiliyor. ama çoğu orijinal parfümler gibi dışarıya efil efil bir koku yaymamaktadır. genelde insanlar da bu yüzden tereddüte düşmekte ve orijinal olduğuna inanmaktadır. heleki daha önce orijinal parfüm kullanmayan ya da o parfümün orijinal kokusunu bilmeyen kişiler, kokuları oldukça kalıcı bulup orijinal olduğunu düşünmektedir. bu tarz parfümler ortalama hep aynı fiyata alınır ve üzerine koydukları kar oranında farklı miktarlarda satılır. 12 dolarlık parfümlere orijinal tester aldığını düşünerek 200 hatta 300 lira ödeyen duydum. orijinal olan tester parfümler normal mağaza fiyatının ortalama yarısı fiyatına satılır doğrudur, ama sahte parfümler için de buna düşmeyin derim. ayrıca fiyat karşılaştırmasını tekin acar, sevil gibi mağazalardan yapın lütfen, çünkü internetteki bazı orijinal parfüm sattığını iddia eden ve bu mağazalara göre oldukça düşük bir fiyatı sitelerinde ya da alışveriş sayfalarında yayınlayan parfüm satıcılarının yarı fiyatı değildir tester fiyatları.

    burada daha önce tester parfümle ilgili bir içerik paylaşmıştım. ama bana gelen mesajlar doğrultusunda, içeriği değiştirme kararı aldım ve bu şekilde güncelledim. şunu da belirtmek isterim orijinal parfümler iade garantisi verir. hakkında iyice araştırma yaptıktan sonra alışveriş yapmanızı tavsiye ederim. aksi halde bi sorun olursa iade alırız diyen ama para iadesi yapmamak için türlü taklalar atan, yok iade süresi geçti yok siz gönderirken kargoya bana gelmeden kırılmış o yüzden para iadesi yapamam diyip hem kırık şişenin fotosunu yollamayan hem de şişeyi aldığı gibi para teslimi yapmayan birçok yerle ilgili mesajlar aldım. bu tecrübeler bana mesaj atanların aktarımlarıdır. sayfalarında ünlülerin fotoğraflarını görerek de orijinal olduğuna kanaat getirmeyin, bi keresinde bi kaç ünlüye mesaj atmışlığım var, size hediye parfüm göndereyim diye. aldığım cevap aynen şu şekilde; "maalesef hediye kabul etmiyoruz, paylaşımları ücretli yapıyoruz". dedim ne kadara yapıyorsunuz paylaşımları "siz ne kadar verebilirsiniz" dedi zaten o mesajdan sonra bi daha bi şey yazmadım. anlayacağınız, bu da bir ölçüt değil. genel olarak şunu eklemek isterim edt kokular daha hafif kokulardır daha çok yaz ayları için uygundur, edp kokular ise nispeten daha yoğun ve kalıcı kokulardır, genelde kış aylarında tercih edilir. ama oran olarak edp kokulara yakın edt kokular da mevcuttur, onlar da en az edp kokular kadar kalıcı ve yoğun olabilmektedir. instagramda açtığım sayfanın ismi "pitaneparfum" zaten burada da parfümlerin içerikleri, notaları ve kalıcılıklarıyla ilgili de yazılar paylaşmaktayım.

    edit: özellikle instagramda son zamanlar çok fazla sahte tester satan kişiler çoğaldı. mağdur olan çok sayıda kişiden instagram üzerinden mesaj almaktayım. sorular daha çok bu parfüm orijinal mi diye oluyor. ben de diyorum, peki sizce? hayır orijnale benzemiyor diyor, ee o zaman neden orjinal mi diye soruyorsunuz? bi kere orijinal parfümü elinize aldığınızda anlarsınız oriinalliğini. orijinal parfüm herhangi bir şüphe uyandırmaz. hala daha bir ihtimal vereceğim cevapla kendini kandırmak isteyen birçok kişi varken bu satıcıların işi de haliyle kolay oluyor. ee diyorum ne kadara aldınız, 60 liraya aldım orjinal olduğunu söylediler diyor, peki o parfümün mağaza satış fiyatı nedir? 750tl. yani diyeceğim o ki; 750 liralık bir parfümün orijinal testerinin 60 liraya alınabildiğine inanmak, mağdur olmaya atılan bir adımdır. neyse, birkaç aklınızda bulunsun diye ekleyeceğim şeyler bunlar;

    - tom ford black orchid sahtesi en yaygın olan koku. orijinal testerinin asla bir kutusu yoktur. magazaya havalı zarf içinde gelir. beyaz kutulu bir tom ford tester kutusu görürseniz bilin ki, replika testerdir. (noir extreme ve noir çeşiti sadece düz beyaz kutudadır ve üzerinde hiçbir şey yazmaz)

    - yine en fazla sahtesi yapılan grup chanel'dir. chanel artık her magazada parfüm satışı yapmamaktadır, birçok satış mağazasında sipariş ile chanel parfümleri satılmaktadır. dolayısıyla orjinal testeri bulunabilen en zor gruptur. ama birçok sahte parfüm satışı yapan sayfada birçok chanel parfümü göreceksiniz. gördüğünüzde bilin ki orijinal değil. orijinal testeri elinde olan kişi de 350-400 tl den aşağı o parfümü vermez.

    - replika satış yapan yerlerde en çok parfümünü göreceğiz diğer parfümler, hypnotic poison, poison girl, good girl, terre d'hermes'tir. kısaca piyasada en çok hangi parfüm satılıyorsa en çok onun üzerine çalışılmaktadır.

    - replika tester satan kişilerin en iyi uydurdukları konu ise, parfümlerin gümrükte çalışan kişilerden, gümrükten kaçak vs olarak türkiye'ye geldiği yönündeki iddiasıdır. bunlar zamanında ellerinde parfümlerle dolaşıp bi yakınım var gümrükte çalışan diyenlerin, şimdiki sanal versiyonlarıdır. önceden parfümleri neden ucuza verdiğinin sebebi olarak, gümrükte kalan parfümler olduğu yönündeydi. şimdi ise tester parfümler için, ee zaten mağazaya ücretsiz veriliyor, tester bu, o yüzden neredeyse bedava dağıtıyoruz. zaten iyi bir sebep olabileceği için daha önce üretilen sahte parfümler, şimdi tester adı altında üretilmektedir.

    - özellikle facebook ve instagramda rastladığım dutyfee ürünleri konulu parfüm paylaşımları. hakkında biraz araştırma yaparsanız dutyfree'nin herhangi bir internet satış sayfası bulunmamaktadır. o zaman işiniz daha kolay, içinde gümrük, gümrükten, dutyfree gibi ibareler varsa biliniz ki sahte parfüm satış sayfasındasınız.

    - facebook ve intagram'da sponsorlu paylaşımların olduğu mecraya reklam vermeleri de orijinal olduğunu göstermez. bugün istedikleri ücreti ödediğinizde ne sattığınızın önemi yok, reklam verebilirsiniz.

    -diğer bir anlama yöntemi ise 2 parfüm, 3 parfüm şu kadar liraya yazıyorsa bilin ki orjinal bir sayfada değilsiniz. orijinal tester parfümler 2 tane alırsan şu fiyata 3 tane alırsan bu fiyata gibi teklifleri veremeyecek kadar az bir sayıdadır.

    - şimdiye kadar gördüğüm kadarıyla orijinal tester satan herhangi bir web sitesi bulunmamaktadır. web sayfası varsa orijinal olmama ihtimali yüksektir.

    - son olarak hatırlatmak istediğim, sadece tester parfüm satışı diye bir şey yoktur. orijinal tester satan kişiler, aynı zamanda kapalı ambalajlı orijinal ürün de satar. zaten o testerleri orijinal toplu ürün aldığı için alma hakkı doğar. genelde gittigidiyor, hepsiburada, n11 gibi alıveriş sitelerinde o parfümleri az karlarla satarlar. ama yine de o kadar düşük bir fiyat vermezler. bu tür sayfalarda genelde en düşük fiyatı veren satıcılarda sattığı ürünün düşük kalitede satışı yapılan dubai üretimi parfüm olma olasılığı yüksek, yeri gelmişken ona da değineyim dedim. ama bu tür sitelerde iade hakkı olduğu için çok sıkıntı yaşamazsınız. sadece bi sürü kargo rezilliği, birkaç saat satıcıyla ikna diyalogları, para iadesinin geç yapılması gibi durumlar olur o kadar.

    parfümleri ülkelere sadece o grubun ithalatçıları getirir, onun dışında başka yerden geliyor vs gibi hikayelere lütfen kulak asmayın. sizlerden gelen talep üzerine bu şekilde güncelliyor ve detaylandırıyorum, umarım yararlı olur.

    ayrıca: sevgili (bkz: burak sönmez)'in konuyla ilgili yeni yayınladığı bir video da mevcuttur.
    https://www.youtube.com/watch?v=jllehbg80gk
  • genel olarak piyasada satılan hali aşağıda görüleceği üzre yalandır.

    örnek olarak gelelim orjinalinin 50 ml yaklaşık 500 tl olduğu bir parfüm olan kilian'a:

    soldaki orijinal kilian tester kutusu. sağdaki ise çakma kilian tester kutusu. beyaz etiketli çakmaları da mevcut.

    http://i.hizliresim.com/3yor2m.jpg

    bunlar da orjinal ve çakma şişeler. fotonun sağındaki çakma olan. alt boşluğu az mesela.

    http://i.hizliresim.com/ro3mer.jpg

    soldaki çakma. yine alt boşluk az.

    http://i.hizliresim.com/pbpyva.jpg

    burada şunu da iletmek lazım ki mesela orjinal kilian vidalıdır. yani refill kiti ile yeniden yeniden doldurulabilir. fakat çakmasını bildiğin şişeye perçinlemişler.

    burada ise yine soldaki çakma kapak ve renk. k harfini griye boyamışlar. orijinalinde k harfi de siyah.

    http://i.hizliresim.com/a2e9pq.jpg

    kenarlara geldiğimizde ise orijinal kilian'ın kenarları daha yumuşak. daha az kabarık. çakma ise bildiğin net hatlara sahip.

    http://i.hizliresim.com/yrbn3z.jpg

    ve şişenin altındaki çıkartma. okunmayacak şekilde ve siyah. orijinalde ise gri ve gayet okunur şekilde kilian yazıyor.

    http://i.hizliresim.com/m1loq0.jpg

    bunlar da tester denilen şişe ve şişeler. bazen yani tek tük orijinal şişesiyle geliyormuş. tester şişesi kırılırsa falan. çünkü orijianli yeniden doldurulabilir. tester ın arkasında testour, tester, testur, destur vb. şeyler yazmıyor.

    http://i.hizliresim.com/e5jgqz.jpg

    http://i.hizliresim.com/jvn0zm.jpg

    durum böyleyken böyle. orijinal tester falan demeyin işte. abicim orijinale yakın şişelere doldurma parfüm satıyorum deyin. kabul eden eder etmeyen etmez. yalanla dolanla milleti dolandırmayın.

    edit: bu işi yapanlar üstüne alınsın. işi böyle yapmayanlar üstüne alınmasın. işi böyle yapmayanların sayısı çok az.
  • tester parfüm satıyorum diyenlerin tamamı yalan söylüyor akıl var mantık var 24 adet kolinin içinde bir adet tester var ve bunuda mağazalar test için kullanıyor ben bu konuyu çok araştırdım tester diye satılan parfümü aldım orjinal ile karşılaştırdım koku genelde aynı ama bir kaç farkı hemen hissediyorsunuz tester diye satılan parfümler ya kokusu kalıcı değil kalıcı olanlarda baş ağrısı yapıyor çok ağır kokuyor güzel kokalım derken koku işkenceye dönüyor. bence tester diye sahte pahalı parfüm alacağınıza gidin açık parfümcülerden 15 tl ye parfüm alın daha iyi en azından başınız ağırmaz moraliniz bozulmaz.
  • parfümlerin mağaza satışı sırasındaki deneme ürünüdür. önce şişesini beğenirsiniz, sonra gider kapaksız olan şişeden iki pıst üzerinize ya da rafta duran kağıt çubuğa sıkarsınız, sonra iki sallayıp koklarsınız. diyelim ki beğendiniz ve kasaya gittiniz. kasada ödeyeceğiniz rakam 3 kişilik bir ailenin 10 günlük gıda masrafı olarak görününce ya erkekliğe bok sürmeyip alırsınız ya da internetten, instagramdan vs. den "tester parfüm satıyorum, tamamen orjinal" diye iddia edenlerin ürünlerini daha az fiyata denemeye karar verirsiniz. nereden mi biliyorum? para varsa huzur var, para yoksa maceradan maceraya koşuyor insan. benim bokla sıkıntım olmadığı için kasadaki rakamı ödemek yerine internetten markamca.com diye bir siteden aldım kokusuna bayıldığım parfümü. orjinalinden sadece iki tanecik farkı var. birisi kapaksız oluşu, ikincisi ise fiyatının neredeyse dörtte bir oluşu. kokusunu orjinal parfümden ayırt edemedim. evet fakirim.
  • ben bu işi yapan biri olarak şunu net olarak ifade edebilirim ki orjinal tester parfümlerin kutuları normal parfüm ambalajında değildir. beyaz veya karton kutu rengi şeklinde ambalajlara sahiptir. kimi markaların parfümlerinin testerlerinde kapak yoktur. tester parfümlerin sayısı ne internet sitesi satışına konu olabilecek ne de toptan satılabilecek kadar çok olamaz. sırf tester parfüm satışı yapan siteler ise esasında tester şeklinde üretilmiş orjinale çok yakın replika ürünlerdir.
  • kimi insanların bir alana 1 bedava şeklinde sattığı parfümlerdir.

    yaklaşık 1 ay evvel tester parfümleri araştırırken karşılaştım sayfanın ilk entrysiyle. instagram sayfasını (pitaneparfum) takip etmeye başladım. bununla beraber tester parfümler sattığını iddia eden ve bu parfümleri komik rakamlara satan en az dört beş sayfa daha takip etmeye başladım. bu sayfaların ucuzluğu insanı işkillendiriyor ama ortak üniversite referansıyla bi arkadaştan tester olduğunu iddia ettiği parfümlerden aldım ve orijinal değildi geri gönderdim.

    en son 2 gün evvel pitaneparfüm'den bir ürün sipariş ettim. bugün elime ulaştı parfüm. parfümün orijinalliğine dair "acaba" dedirten hiçbi şey yok. gönül rahatlığıyla parfüm alınır buradan yani.

    ayrıca belirtmek isterim ki parfümü satan hanımefendi bin bir türlü soruma nezaketle ve sabırla cevap verdi. "bi yerden parfüm aldım fotoğraf atsam bana orijinal olup olmadığını söyler misiniz?" bile dedim yani.

    yukarıdaki yorumlarda bahsedildiği gibi ortalama 50-150 lira daha az ödüyorsunuz istediğiniz parfüm için.

    bu entryi yazma sebebim, parfüm pahalı bi kozmetik olması ve insanların ucuz fiyatlar konusunda "ya hakikaten orijinalse" yaklaşımından çok vazgeçememesi. en azından araştırıp doğrusuna ulaşmak isteyen olursa referans olsun istedim.
  • instagramda yaşadığım acı bir parfüm faciası ertesi yazdıklarına güvenerek başlık sahibinin instagram hesabından (pitaneparfum) biraz da korkarak parfüm siparis ettim. ekşici adam yalan söylemez dedim, nitekim kendisi güvenimi boşa çıkarmadı. korkuyla açtığım parfüm orjinal çıkmıştı..

    biraz reklam kokan bir entry oldu ama bir önceki instagram siparişinden yanan ağzıma üfleyerek yediğim yoğurdun reklamını yapmamam olamazdı.

    kendisine buradan teşekkürlerimi sunuyor ticari hayatında başarılar diliyorum.
  • parfümü internet ortamından almanın tam bir cesaret işi olduğu şu ortamda, (pitaneparfüm) den bi tane parfüm aldım. hanımefendi sabırla her sorumu cevapladı ve ertesi gün orijinal tester tf black orchid'ime kavuştum. aradığınız parfüm stokta varsa kesinlikle kaçırmayın. tanımı da yapalım tam olsun. kokunun test edilebilmesi için verilen daha basit kutulu veya ambalajsız parfümdür.
  • (bkz: reklamlar)
hesabın var mı? giriş yap