• bir öğrenci projesiymiş bu film, japonya da nasıl bir sinema eğitimi verildiği konusunda meraka boğuyor izleyeni.
  • lider/im olmasını istediğim karakterlerden biri
    (bkz: velinimet)
    (bkz: ford hazretleri)
    (bkz: akira)
  • akira filmindeki piskopat karakter.. kücüklügünde ezildiginden dolayı eline güç geçtigi zaman daatirim huleyn burayi ayaklarına yatan sonrada geberip(sanırım) giden elemandir kendileri..
  • makineye ho$geldin.
    (bkz: welcome to the machine)
  • filmin cast'i soyledir :

    tomorowo taguchi as man
    kei fujiwara as woman
    nobu kanaoka as woman in glasses
    renji ishibashi as tramp
    naomasa musaka as doctor
    shinya tsukamoto as metals fetishist

    ayrica man'in woman'a tecavuz ettigi matkap sahnesi koparicidir.
  • stop motion effectlerin, siyah-beyaz renklerin, diyalog yerine, goruntu ve inanilmaz etkileyici bir soundtrack'in konustugu bir film tetsuo, the iron man. kritiklerce, david cronenberg'un videodrome'u, david lynch'in eraserhead'i ve sam raimi'nin evil dead'inin karisimi bir film olarak gorulmus olsa da, ben yine de orjinalitesinin tartismasiz oldugunu dusunuyorum. sonucta her buyuk yonetmen, diger buyuk yonetmenlerden etkilenir ve cogu da bunu itiraf ederler acik acik. bu filmde de etkilerin oldugu tartismasiz ama cult ve gore elementlerin arkasinda, cok derinliklerde bize bir seyler anlatmaya calisiyor tetsuo.

    film metal fetisisti bir dostumuzun, bacagini yararak icine bir metal parcasi sokmasiyla basliyor. daha sonra bir trafik kazasinda, bu dostumuza carpan zavalli is adami oteki dostumuz da ertesi sabah yuzunden metal parcaciklari cikmaya basladigini farkediyor. kucuk bir sekilde baslayan bu metal dokumu kisa zamanda butun vucudunu kaplamaya basliyor. bundan cok hoslanan sevgilisi de cabasi... ayni zamanda metal fetisisti dostumuzla, ona arabasiyla carpan dostumuz arasinda destructive bir telepati basliyor.

    tetsuo sci-fi olmanin otesinde bir cok sosyolojik ve toplumsal sorunlara ve konulara elestirel bir bakimdan yaklastigi icin cyberpunk olmaya aday bir filmdir bence. hatta oyledir. film bittiginde oyle bir gaza gelirsiniz ki, disari cikip "heyyyt!!!" diye butun dunyaya dalasiniz gelir. ama ne yazik ki bir demirden yapilmadik, o yuzden geri tepebiliriz.
  • tsukamoto'nun gerek ışığıyla gerek oyuncu yönetimiyle, gerek sahne yönetimiyle, gerek stop-motion efektlerinin ve kameraların kullanımıyla şaheser olarak nitelendirilebilecek filmi. tsukamoto'nun performansı da, taguchi'nin performansı da ayrı ayrı mükemmel.
  • japon insanının hayal gucunun boyutlarını ortaya koyan bir film..film bitince bi sure metallerin birbirine surtunce cıkardıgı o sesin duyulması sakıncalı olabilir.
  • akira'da yesil motoruyla takilirken birden cilgin atmaya baslayan* vatandas.
  • izlemeye tahammul edemedigim tek filmdir. basarili olup olmadigi tartisilir. eger amaci insanlari rahatsiz etmekse cok basarili bir filmdir. ama o kadar rahatsiz edicidir ki o gurultude hic bir mesaji anlayamamisimdir.
hesabın var mı? giriş yap