• hearthstone'un bu kadar tutmasindan sonra bu alanda da kendine yer etmeye calisan bethesda'nin yeni oyunu. merakla bekliyoruz efendim
  • bir the elder scrolls hayranı olarak merakla beklediğim oyun. hearthstone'un yüzüne bir daha bakmam herhalde.
  • bethesda'nın hearthstone heroes of warcraft tadında olacağını düşünülen yeni oyunu. henüz oyun içi dinamikleri sergileyen bir teaser'ı çıkmamıştır ancak söylenenlere göre benzer bir oyun olacak gibi. yalnız blizzard'ın warcraft'ındaki kadar karakter bolluğu elder scrolls serilerinde olmadığından ne tür kartlar olacağı merak konusu.
  • hearthstone heroes of warcraft ın tek gerçek rakibi olacağını düşündüğüm kart oyunu.

    şimdilik ilk videosundan anladığımız kadarıyla her iki oyuncu da oyuna 3 kartla ve 30 canla başlıyor. her turn 1 kart çekiyorsunuz ve 1 magicka (mana) alıyorsunuz. (bu açıdan hearthstone ile aynı). yalnız magicka limitinin kaç olduğu belirsiz. trailer'da 13 magicka görünüyor.

    hearthstone'a göre en büyük fark olarak ise tahtada 2 lane var. 2 lane birbirinden ayrık. bir lane'de bulunan yaratığınızla rakibinize veya rakibinizin o lane üzerinde bulunan yaratığına saldırabiliyorsunuz.
    ayrıca lane'lerin kendilerine has özellikleri varmış. ne olduğu belirtilmiyor.

    bir diğer fark, 30 canınızı 5'er rune lara ayırmışlar. yani 25-20-15-10-5 can için rune taşları var. canınız bu baraja indiği anda rune kırılıyor, anında yeni bir kart çekip bu kartı kullanabiliyorsunuz. nasıl kullanıldığı çok net değil, şimdilik bu kadar ayrıntı verilmiş.

    5 oyun modu var gibi görünüyor. story, practice, versus battle, solo arena, versus arena. başka hiçbir bilgi yok.

    bir paketten 6 kart çıkıyor.

    kart kalitesi durumu söz konusu gibi. bazı kartların üzerinde ne olduğuna dair bilgi verilmeyen altından bir gem bulunuyor. (ör: high king emeric, general tullius)

    trailer'de gösterdiği kadarıyla 5 ayrı kart tipi var. buna ek çift tipli ve nötr kartlar var. yani toplamda 7 sayfa görünüyor. en üstte saydığım 5 tipte, sırasıyla kahverengi (strength'e benzettim), mavi (intelligence'a benzettim), turuncu (paladin-priest'imsi gibi?), yeşil (hunter, rogue, archer'ımsı?) ve mor (kara büyü, necromancy, warlock'umsu ve savunma ağırlıklı) kartlar var. çift renkler karışık. nötrler konusunda ise emin değilim. armor veren item var örneğin.

    trailer'da class seçim ekranında crusader (kahverengi-sarı), warrior (kahverengi-mor) ve archer (kahverengi-yeşil) bulunuyor. büyük ihtimalle bütün renklerin ikili kombinasyonları ayrı birer class olacak. bu yönüyle magic'i andırıyor.
  • 2 laneye sahip olması ilerde 2v2 modunun çok rahatlıkla entegre edilenileceği anlamına geliyor
  • hearthstone'un kabak tadı vermeye başladığı şu günlerde umarım yerini tutabilecek bir oyun olur. open beta'ya çıkmış dediler, indirdim hemen. şirkette olduğum için pek oynayamadım ama eve gidince bakacağım. hearthstone da piyasada tek olmadığını anlayıp belki kendini biraz düzeltme yoluna gider.
  • böyle bi story modu hearthstoneda da olaydı accayip keyifli olurdu. ama nerdeeee, blizzard ancak para saysın ofiste
  • oyunu bu sabah kurdum ve is yerinde alt tab yapa yapa story mode u bitirdim. hearthstone da çok hata yapıp cairn alakir gibi oyun ilk çıktığında düşmüş kartları dustlayıp sonradan wild deck e sadece alınabilecek legendaryler yaptığım için içine etmiştim kartları noobluktan telef ettim. bu oyun tam bu noobluklar üstüne ilaç gibi çıktı ki hearthstone daki hataları yapmayayım yalnız bu oyunda da upgrade edliecek kartlar var ve sanırım bi iki tanesini yanlış upgrade ettim geri alamıyomuyuz biri bilgilendirsin yeşillendirsin.

    hearthstone uninstall şimdiki oyunum bu ztn skyrim oblivion epey severdim. skyrim daha çok.
  • ciddi buglar iceren oyundur. skyrim acik dunyaydi ses etmedi kimse. bu oyunda da bug olursa ne diyelim ki? betada toplar umarim.
  • bugün açık beta'da deneme şansı bulduğum, en sevdiğim serinin kart oyunu.

    hearthstone ile çok benzer ama kart oyunlarının hepsinin magic the gathering'den türediğini unutmayalım, ayrıca ara yüzden midir bilmem bu oyun daha karışık hs daha basit geliyor insana, bu bir dezavantaj tabi ki hs karşısında, serinin fanlarından ziyade yeni oyuncuları çekmek biraz zor olacak gibi.

    oyunun yenilikçi tarafları ise kesinlikle en büyük avantajları, farklı iki kulvar ve bu kulvarların farklı özellikleri olması çok iyi düşünülmüş ve stratejik açıdan oynanışı daha da geliştirecek bir ayrıntı. ve tabiki prophecy.. en sevdiğim ve çok eğlenceli dakikalar yaşatacağını düşündüğüm özellik, bir anda oyunu kazandım zannederken kaybedebilirsiniz ya da tam tersi, tamamen şans ve biraz da strateji ne zaman rakibine kart çektireceğini de düşünecek bu durumda oyuncu..

    benim kafamı kurcalayan şeylerden biri ise yapacağınız destede kart sayısının 50-70 arası değişmesi, kendi yaptığınız destede stratejinizi uygulayabilmek için gerekli gördüğünüz kartları gerektiği zaman oynayabilmeniz gerekir 70 tane kartın olduğu destede onları çekmek güç olacak gibi görünüyor, en azından her karttan 3 tane koyabilmeniz bu problemi biraz daha kolay çözmenize yardımcı olabilir ancak yine bu sefer karşı destede ortadan kaldırmayı isteyebileceğiniz 3 tane kart olacak ve bu da sizi destenize 3 tane removal koymaya zorlayacak, yani bu böyle gider garip bir denge kurmaya çalışmış bethesda heralde herkes çıkartsın vursun masaya diyorlar(bkz: swh)

    ayrıca kart sayısı oyun sonunu nasıl etkileyecek onu da bilmiyorum, büyük ihtimalle bütün kartları çekemeden zaten çoğu oyun bitecek ama 50 kartı olan ile 70 kartı olan fatigue yarışına girerse yine bir dengesizlik ortaya çıkacak, galiba 50 kartı olanlar spesifik comboları uygulamaya çalışırken 70 kartı olanları ise daha kontrol amaçlı oynarken göreceğiz. önemli kartlar 70 kartın arasında kaybolursa nasıl kontrol eder bilemiyorum ama hearthstone a göre daha fazla kart çeşitliliği ve bir çok kart çekmeye yaran kartlar ile bunun üstesinden gelinebilir gibi..

    e tabi daha oyunu tamamen keşfedemedik, biraz da hearthstone kafası ile yorumladım, bakalım ben oyundan baya umutluyum güzel düşünülmüş bir kart oyunu ile karşı karşıyayız, umarım sonu da güzel olur :)
hesabın var mı? giriş yap