• gelmiş geçmiş en iyi fimdir. *
  • bugün evde mahsur kaldığım için tekrar izleyeceğim ve muhtemelen yeniden millete elimi öptürmek için fırsat kollayacağım harika film...
  • bugün bi kere daha izledim de; bildiğin başyapıt işte.

    michael corleone, kendisine yatak odasında düzenlenen suikastın ardından tom hagen'a tetikçilerin kimler olabileceğini ve içinde bulundukları durumu özetlerken şöyle bir cümle kuruyor ki bu cümle dünyadaki bütün insan ilişkilerini özetliyor benim gözümde;

    "see, all our people are businessmen. their loyalty's based on that. one thing i learned from pop was to try to think as people around you think. and on that basis, anything's possible."
  • "şaheser nedir?" sorusunun sinema sanatındaki en kudretli cevabı olan film.
  • serinin ilk filmi ile birlikte, tartışmasız olarak gelmiş geçmiş en iyi 5 film arasındadır. her izleyişte, ilk kez izliyormuşsunuz gibi hissedebildiğiniz için belki de.
  • vito andolini'nin karantinada duru sesisyle söylediği şarkının adı lu sciccareddu imiş. bu halk şarkısınından klise orguna geçiş ve ana temayı buluş bir film müziğinin erişebileceği doruk noktasıdır.

    "avia 'nu sciccareddu
    ma veru sapuritu
    a mia mi l'ammazzaru,
    poveru sceccu miu.

    chi bedda vuci avia,
    pareva un gran tenuri
    sciccareddu di lu me cori
    comu iu t'haiu a scurdari.
    e quannu cantava facia:
    i-ha, i-ha, i-ha,
    sciccareddu di lu me cori
    comu iu t'haiu a scurdari.

    quannu 'ncuntrava un cumpagnu
    subito lu ciarava,
    e doppu l'arraspava
    cu granni cariti."
  • efsane'nin ikincisidir. devamı da vardır tabi.
  • gayleri özüne döndürme potansiyeli olan testosteron yüklü aşmış film.

    bugüne dek çok filmler izledim, gerçekten çok izledim..

    şöyle bir geriye dönüp baktığımda seni en çok etkileyen film nedir sorusuna hala cevap olarak part 2 diyorum.

    hak ediyor zira hayatı tüm duyguları ile tüm açmazları ile ele alan belki de tek film.

    3 saattir çoğunlukla düşük bir tempoda devam eder. kısacası herkes sevemez bu filmi. ama şu bir gerçek ki part 2 yi seven adam, adam gibi adamdır.
  • filmin sonunda michael'in yalnizliginin aslinda don olduktan sonra verdigi kararlarla degil, gosterilen flasback'le aciga ciktigi uzere vito corleone'nin dogum gununde orduya katildigini soyledigi an, masadan herkesin kalkmasi ve tek basina kalmasiyla basladigi ve bu sahnenin gosteriminin sinema tarihinin en guzel sahnelerinden birisi oldugu basyapittir bu solen.
  • --- spoiler ---

    fredo'nun michael corleone tarafından affedildiği ve kucaklaştıkları sahnede michael yardımcısına` :al neri` öyle bir bakış atar ki.. şimdi affeder gibi yapıyorum ama sonu fena olacak bakışıdır o. harika bir bakıştır o. hemen anlar yardımcısı michael'in niyetini.. gözlerini devirir..

    --- spoiler ---
hesabın var mı? giriş yap