• http://pogpog.com/…eatest-dance-number-ever-filmed/ boyle delirmis insanlardir kendileri.
  • insanların geçmişte yaptıkları işlere kendilerini çok daha fazla adadıkları zamanlardan mucizevi dansçılar.

    https://www.youtube.com/watch?v=_8yggtvkrd8
  • tarihin en iyi dans performanslarından birkaçını icra edip dünyadan ayrılmış biraderler. şu an şu aşağıdakilere yakın bir performans çıksa tvlere millet delirirdi heralde. toprakları bol olsun.

    https://www.youtube.com/watch?v=ecbaen9yzoc

    https://www.youtube.com/watch?v=fnkrm6h-qou
  • fayard nicholas 20 ekim 1914'te mobile, alabama'da, harold nicholas 17 mart 1921'de winston-salem, north carolina'da doğdu. ebeveynleri kolej eğitimi almış profesyonel müzisyenlerdi. anneleri viola eğitimli bir piyanist, babaları ulysses davulcuydu. ikili, 1910'lardan 1930'ların başına kadar black vaudeville şovları için çukur orkestralarında birlikte performans sergilediler ve 1920'lerde nicholas collegians isimli kendi gruplarını kurdular.
    ebeveynlerinin sahnedeki performanslarını ve dans ekiplerini izleyerek büyüyen fayard, eve gelip öğrendiklerini kardeşlerine öğretti. kardeşler profesyonel dans eğitimi almamalarına rağmen jazz, bale ve akrobasiyi birleştiren benzersiz bir stil (classical tap) geliştirdiler. 1930'dan 32'ye kadar philadelphia ve çevresinde dans ederken ünlendiler.

    1932'de harlem’deki ünlü cotton club'da 18 ve 11 yaşlarındayken ise alındıklarında ulusal ilgi görmeye başladılar. club kapanana dek (1940) sahneyi duke ellington, ethel waters ve lucky millinder gibi efsanelerle paylaştılar.
    1940'ta hollywood'a taşındılar. yıllar boyu filmler ve broadway show'larında yer aldılarsa da siyah oldukları için hiçbir zaman başrolde oynayamadılar.
    ırkçılıktan bıkan harold 1950'lerde avrupa'ya gitti, kardeşler bir süre ayrı ayrı çalıştılar.
    1980'lerde ve 90'larda onur ödülleri almak için birlikte dünyayı dolaştılar.

    harold 2000'de, fayard 2006'da öldüğünde dünya 20. yüzyılın en büyük dansçılarını kaybetmiş oldu.

    kardeşlerin dans serüvenini anlatan 92 yapımı 'we sing and we dance' isimli belgesel
hesabın var mı? giriş yap