• tam ismi "the raven that refused to sing (and other stories)" olan steven wilson'ın üçüncü solo albümü. guthrie govan, nick beggs, marco minnemann, adam holzman, theo travis ve alan parsons gibi bir yıldızlar geçidini steven'ın bestelerinde dinleyeceğiz. grace for drowning ile çıtayı çok yükselten steven efendi bu sefer iyice kendimizi kaybetmemize sebep olacak gibi hissediyorum.
  • raven'ıyla, alan parsons'ıyla, hikayeleriyle poe ilham kaynaklı tales of mystery and imagination'a selam gönderen, esas kıyametin 21 aralık'ta değil, şubat 2013'te kopacak olduğunun habericisi müstakbel masterpiece.
  • malum yerlere düşmüştür...
  • daha yarısındayım albümün ama şunu söyletti bana lan direkt: "in the court of the crimson king!" yiss o albümün modern versiyonu gibi bir şeyler işte. eferim.

    edit: dinledim bitti. bu albümü 6 günde kaydetmişler falan diye duydum. hepsinin teker teker götünü sikeyim, sonra da yanaklarından öpeyim. nefis albüm.
  • şarkı listesi:

    1- luminol (12:10)
    2- drive home (7:37)
    3- the holy drinker (10:13)
    4- the pin drop (5:03)
    5- the watchmaker (11:42)
    6- the raven that refused to sing (7:57)
  • çok ağlatacağa benziyor. çok. esas yorumlarımı daha sonra yazacağım. ayrıca belki 2013 yazında türkiye semalarından da geçerse bu albüm şaşırmayalım.
  • (bkz: prog porn)
  • grace for drowning'in hic de altinda kalmayan bir album. "bu aksam donus yolunda dinlemeyecegim bunu, riverside'i merak ediyorum lan" diye kendi kendime psikolojik baski kuruyorum ama olmuyor iste. bilen bilir, ulkedeki en azili (hatta belki de ilk) riverside fanlarindan biri olarak son albumlerini daha bastan sona dinleyemedim. hepsi bu album yuzunden!

    albumde kimlerin caldigini saymaya gerek yok. bu kadar harika bir kadroyu toplamak zaten buyuk olay, ama daha da zoru bence bu kadar okuz adami sov olaylarindan uzak tutabilmek ve bir studyo albumunde bile grup icindeki o kimyayi hissettirebilmek. produksiyon departmaninda ise isler yardirilmis. wilson bu konularda zaten cok basarili, parsons etkisi ile beraber albumdeki her enstrumanin caldigi her notayi dandik bir mp3 formatinda dahi duyabiliyorsunuz. rock tabanli ve bu kadar alengirli mevzularin dondugu bir albumde bu denli net bir kayit uzun bir zamandir duymadim ve inanin cok fazla album dinliyorum. siparis ettigim bluray formatindaki album gelince olacaklari dusunemiyorum.

    ama soyle bir sikintim var, her ne kadar album mukemmel olsa da 70'lere oykunmenin boku cikacak bu gidisle. grace for drowning'de de fripp tadlari vardi ama steven wilson imzasi her an hissediliyordu. bu albumde ben wilson kokusunu drive home, otmeyi reddeden kus ve the watchmaker adli parcalar disinda cok seyrek duydum. donemsel bir hadisedir diyerek gecistiriyoruz bunu simdilik, zira bu da cok guzel. ancak porcupine tree'nin askida oldugu bir donemde steven wilson da ne kadar basarili olursa olsun baskasi gibi olacaksa neyleriz biz...
  • kendisi alışageldiğimiz steven wilson çiğliğinin en ortalama hallerini ihtiva eden bi albüm olarak bence abinin yarattığı işler arasında dinlemesi en sıkmayanı. grace for drowning i getiriyorum gözümün önüne, eyvallah raider ii olsun remainder the black dog olsun nası yarıyodu belli değil. ama yok işte çok durağan çok çiğ böyle filler tadında şarkılar da mevcut idi. the raven that refused to sing ise genelde sabit ilerleyip yer yer patlayıcı hallere bürünen bi görüntüde. the holy drinker, the watchmaker falan kendine abone eden işler. şu porcupine tree durağanlığı özellikle bu albümü göz önüne alınca hayırlara vesile olmuş diyebiliriz.

    bi de marco minnemann'ın bokunu yesin dream theater. saygılar.
  • albümü heyecanla beklerken albümle aynı adı taşıyan içli şarkının videosu da yayınlanmıştır nihayet. http://music.yahoo.com/…-debut-video-180525498.html

    bu şarkıyla ilgili hikayeniz olsun, olmasın, çok ağlatır bu, çok. steven'ı hiç böyle duymamıştınız, a dostlar. "you can..."
    sözlerini de yazalım:

    sing for me
    sing for me
    you can come with me
    you can live with me
    heal my soul
    make me whole

    (here the raven sings in a dream)

    sister i lost you
    when you were still a child
    but i need you now
    and i need our former life
    i'm afraid to wake
    i'm afraid to love

    just because i'm weak
    you can steal my dreams
    you can reach inside my head
    and you can put your song there instead
    please come to me
    please stay with me

    please
    sing
    cry

    sing to me raven
    i miss her so much
    sing to me lily
    i miss you so much

    not: şimdi buralara benden başkası gelip yazmasın, o kadar.*
hesabın var mı? giriş yap