• bbc belgesellerinden, 3 bölumdur robert winston tarafından sunulur. tanrı, inanç ve dinleri pek akla gelmeyecek şekilde inceler.
  • bbc'nin dunyanin cesitli dinlerini, antik uygarliklardan tek tanrili dinlere tanri kavraminin farkli algilanislarini anlatan nezih bir belgeseli. konu cok genis oldugu icin bilgi vermede yetersiz kalsa da objektif bir bakis acisiyla izleyiciye "sizin bildikleriniz tek dogru degil. dunyada sizden farkli seylere inanmis, inanan ve inandiginin dogruluguna en az sizin kadar emin olan milyarlarca insan var oldu" vizyonunu verebilen bir yapimdir.
  • dinler sahnesinde hristiyanlığın çıkışını saçma bulan, akabinde müslümanlığı beğenen ve müslümanlara göz kırban bir anlatımı vardır.
  • ilk bölümünde traktörü kutsayan pederi görüp de yarılmayacak adam yoktur herhalde.. "bunun sahibi, bozulursa sabırlı olsun ya rab" nasıl bi duadır lan.
  • nat geoda yayınlanan morgan freemanın sunduğu dinlerin ve tanrı inancının araştırıldığı 2016 yapımı belgesel serisi.sanırım toplamda 6 bölüm olarak yayınlanacak.ilk bölümü dün ispanya ve polonya nat geo kanallarında yayınlandı. türkiyede ise 24 nisan pazar akşamı yayınlanacak. türkiye ile diğer ülkeler arasında 20 gün fark olması çok enteresan geldi. sansür uygulamaya kalkışacaklar sanırım. ilk bölümü dün akşam izledim. müslümanlık için ilk bölüm itibariyle çok korkulacak bir durum yok. ilk bölüm konusu inanışlarda öldükten sonra ne olacağı.
    2. bölüm kıyamet ile ilgili olacak. kaçırmamanız gereken bir belgesel serisi diye belirtmeden geçemeyeceğim.

    bilgi ve trailer için
  • yeni versiyonunun (morgan freeman'lı olan) ne türkçe ne ingilizce altyazısını bulamadığım belgesel serisi.
  • morgan freeman sunumu ile nat geo da her hafta pazar günü 21:00 da yeni bölümü yayınlanan kaçırılmaması gereken bir belgesel serisi. sebebini merak ettiğim bir olay ise ilk bölümde bir çok dine ve inanışa yer verilmesine rağmen müslümanlığa hiç değinilmemiştir.

    ayrıca şuan için altyazılı takip edebileceğim bir yer bulamadım umarım en kısa sürede altyazısı çıkar. açıkçası dublajlı nat geo yayını pek keyif vermiyor.

    (bkz: the story of god with morgan freeman)
  • ilk bölümü tam bir fiyasko olan belgesel.

    tamamen bilimsellikten uzak, söyleşilere varsayımlara dayalı bir bölümden sonra geri kalan bölümlerine şans vererek değerli vaktimi harcamayayım dedim. özellikle ilk bölümdeki doktor/freeman söyleşisi oldukça gülünç. ölümden dönen hastaların çoğunluğunun bir ışık görmesini doktorun bilimsellikten uzak bir şekilde yorumlaması, freeman' ın bunu onaylaması komikti. kilisedeki resimlere bakarak başından geçen boğulma olayını anlatan denizciyi saymıyorum bile. hurafelere inanıyorsanız ayıla bayıla izlersiniz.
    5/10
  • altı bölümden oluşan morgan freeman'ın sunduğu belgesel serisidir. içerisinde üç semavi dinin yanı sıra budizm, hinduizm ve eski toplulukların dinleri ile ilgili temel bilgiler de yer almaktadır. özellikle din konusunda bilgi edinmek isteyenler için güzel bir kaynaktır. en azından dinlerdeki çelişkileri karşılaştırmalı olarak anlamanıza yardımcı olur.
  • içinde morgan freeman'ı izledikçe aklıma bruce almighty'deki tanrı halini getiren, en sonunda "tanrı bendim" dediği bir plot twist ile final yapacağı beklentisi yaratan belgesel serisi.
hesabın var mı? giriş yap