• andrew patterson'un yönettiği, sierra mccormick, jake horowitz ve gail cronauer'ın da yer aldığı film. (amazon)
  • 13 mart 2020'de gösterime girecek olan bilimkurgu filmi. senaryo ekibinde james montague ve craig w. sanger yer alıyor.

    fragman
  • vizyon tarihi 29 mayıs'a ertelenmiştir.
  • beklentimin üzerine çıkan bir yapım oldu. kısıtlı bütçeyle merak olgusunu sürekli yüksek tutmayı başaran bir film ortaya çıkarmışlar. the twilight zone severlerin kesinlikle karçırmaması lazım.

    --- spoiler ---

    filme tek plan çekimler damgasını vurmuş. operatör kızın sesi ilk kez duyduğu sahnede kesintisiz 8-9 dakikalık kısım oldukça iyi. bu sahneden sonra kameranın kasabanın içinden geçerek spor salonuna ulaştığı sahne müthiş. radyoya telefonla bağlanan billy karakteri başından geçenleri anlatırken ekranın kararması da seyirciyi konunun içine dahil etme anlamında oldukça iyi bir fikirdi.
    --- spoiler ---

    edit: bu arada filmde herkese tanıdık gelen ezgi aşağıda.
    https://www.youtube.com/watch?v=3qbxmee4z3s
  • neredeyse bütün her şeyi doğru yapan, the twilight zone esintileriyle dolu şahane bir film. hatta bir filmden öte showcase bile denebilir, zira oyuncularından teknik ekibine kadar herkes ilerde bu film sayesinde yürüyüp gidecektir. hele filmin yönetmeni andrew patterson'ın damien chazelle gibi bir anda patlama yapacağına eminim; muhteşem plan sekanslar, muhteşem oyuncu yönetimi (upuzun plan sekanslarda tecrübesiz genç oyuncuları yönetmek ve üstüne tempoyu koruyabilmek kolay iş değil), muhteşem atmosfer yaratımı.

    --- spoiler ---
    o kadar övdük ama filmin kişiden kişiye değişebilecek ve seyircinin yarısının tadını kaçırabilecek bir sıkıntısı var: gizemin ne olduğu kabak gibi belli olduğu halde, seyirciyi ısrarla filmin sonuna hazırlamaya çalışması. haliyle bir plot twist falan çıkmayınca da hayal kırıklığı yaratabiliyor. o yüzden filmin sonuna dair beklentiye girmeyin; çünkü ilk tahmininiz doğru çıkacak zaten.

    ikinci ama daha ufak bir sıkıntı da, aralarda giren televizyon efekti. ne gerek vardı buna şimdi? the twilight zone türevi bir dizinin bölümünü izlediğimizi sürekli hatırlatması lüzumsuz bir detaydı.

    ayrıca filmin main theme'i basbayağı anadolu rock ezgisiydi.*
    --- spoiler ---
  • beklentisiz izlenebilir bir yapım. ama övüldüğü kadar değil maalesef...

    (bkz: https://obicimsinema.com/the-vast-of-night/)
  • en son sahneye kadar belki şimdi bir şey olur diye beklediğim ama hiçbir bok olmayan, birçok yerinde bomboş diyaloglarla dolu saçma sapan bir film.
    gereksiz yere uzatılmış, gizem yaratılmaya çalışılan sahnelerden başka bir şey yok.

    henüz izlememiş isen ve burayı okuyorsan yol yakınken geri dön dostum. bak adam yukarda demiş "yarrak gibi film" diye. filmin yarısında dur bakim ekşi ne diyor diye geldim o girdiyi okumama rağmen devam ettim ya? heh işte en çok da ondan sonraki zamanıma üzülüyorum. ben ettim sen etme.
  • bilim kurgu olsun çamurdan olsun kafasında biriyimdir. b film olsa bile izlerim kaliteli ise. yukarıda ki yorumlara bakıp izlemeye başladım ne yazık ki 20 dakika dayanabildim. 20 dakika bomboş... gerçekten bomboş bir film. konuşmalardan başım ağrıdı bile denebilir. hani bazı filmler olur 20 dakika hiç aksiyon vs olmaz ama sizde bir merak uyandırır beklersiniz heyecanla, bu film de öyle bir şey de yok. tamamıyla gereksiz, uzak durun derim
  • filmi bitirdikten sonra internet bağlantımın kopması, inceden bir tırstırmıştır. *

    bir arkadaş yazmış. filmin ilk on dakikasındaki, ordan oraya yürüyen iki kişinin boş diyalogları ve hızlı hızlı ağır aksanla konuşması insanı çileden çıkarıyor. bir an önce sadede gelsin istiyorsun film. çünkü hiçbir etkisi yok giriş sekansının.

    twillight zone filan bilmiyorum. film de klişe ama yine de atmosfer bir şekilde kendini izlettiriyor.

    spoiler sayılmaz:
    yaşlı kadının anlattığı; uzaylılar kafamızın içine giriyorlar, o yüzden böyle bencil pislik varlıklar oluyoruz, savaş çıkarıyoruz tandanslı konuşması, komik ve saçma gelse de, bir an "ulan?!" diye düşündürmüyor değil. şaka şaka. düşündürmüyor. sdhdkdk
hesabın var mı? giriş yap