• agatha christie romanı. cinayetler ve sebepleri açıklandığında dumur dumur...
  • --- spoiler ---

    emekliye ayrılmış büyük bir aktör olan charles cartwright'ın evinde verdiği bir davette rahip babbington içkiden zehirlenerek ölür. olaya tanık olan hercule poirot konunun üstünde fazla durmaz ancak o gece evde olanların daha sonra katıldığı ikinci bir davette aynı şekilde bir cinayet işlenmesi üzerine hercule poirot, charles cartwright, miss lytton-gore ve mr. satterhwaite cinayeti çözmeye çalışırlar.

    --- spoiler ---

    türkçe'ye "üç perdelik cinayet" adıyla çevrilmiştir.
  • agatha christie'nin 1935 yılında yayınlamış olan romanı.
    yabancı kapak 1 2 3

    akba polis romanları serisinin 25. kitabı, 1964 yılında üç perdelik trajedi olarak yayınlanmıştır.
    kapak

    1977 yılında altın kitaplar yayın evi üç perdelik cinayet adıyla yayınlamıştır.
    kapak

    --- spoiler ---

    agatha christie romanlarında katilin beklenmedik kişi çıkmasından mütevellit katili az çok tahmin etmiştim fekat cinayetleri işleme sebebini ve hercule poirot'un olayı açıklığa kavuşturdurmasından sonra dumur olmadım desem yalan olur.

    --- spoiler ---
  • (bkz: agatha christie's poirot) dizisinin 12.sezon 1.bölümü. agatha christie'yi yalamış yutmuş biri şu sahneden sonra katilin kim olduğunu anlamıştır zaten:

    --- spoiler ---

    trende sir charles cartwright ve poirot konuşurken poirot, cartwright'in yeni ayakkabısına dikkat çekti ve cartwright da sık sık değişiklikler yaparım buna da ayakkabılardan başlarım dedi. kendisi zaten aktör, anladım ki o gece kimsenin bilmediği uşak rolünü oynayan adam oydu. benim anlamadığım doktor tanıdıktan sonra niye kimliğini ifşa etmedi ? işte orası saçma oldu ya da önceden anlaştılar mı ben uşak kılığına giricem bakalım tanıyabilecekler mi diye ? orayı da göstermediler. papazın ölümü de sırf doktorun cinayetiyle bağlantılı sanılsın diye işlendi diye düşünmüştüm ama asıl cinayetten önce deneme yapıyormuş papaz denk gelmiş.
    --- spoiler ---

    bir yerden sonra bütün agatha christie vakaları aynı gelmeye başlıyor. yine de hastasıyız olsun o kadar.
hesabın var mı? giriş yap